Over Accelerated Mobile Pages (AMP)

De snelheid van uw bestemmingspagina's kan het verschil maken tussen een conversie en een misgelopen klant. De meeste bezoekers van mobiele sites verlaten een pagina als het meer dan drie seconden duurt voordat deze is geladen. Toch doet de meerderheid van de mobiele sites er gemiddeld 19 seconden langer over om te laden (bron). Wees uw concurrenten daarom een stap vóór door uw bestemmingspagina te optimaliseren met AMP.

Lees AMP gebruiken met Google Ads om aan de slag te gaan.

Voordelen

Snellere bestemmingspagina's leiden meestal tot meer conversies. Met AMP kunt u pagina's maken die snel worden geladen zonder dat dit ten koste gaat van de creativiteit en merkexpressie. AMP-bestemmingspagina's bieden gebruikers vaak een betere ervaring omdat ze sneller en vloeiender worden geladen. De ervaring op de bestemmingspagina is een belangrijke factor voor uw kwaliteitsscore en advertentierangschikking.

Hoe het werkt

AMP laadt snel omdat het speciaal daarvoor is ontworpen. Browsers kunnen AMP HTML eenvoudiger (en dus sneller) verwerken omdat het gestroomlijnder is en specifiek is ontworpen om veelvoorkomende coderingsproblemen te vermijden die leiden tot lange laadtijden.

Bovendien kunnen AMP-pagina's rechtstreeks vanuit het Google AMP-cachegeheugen worden geladen. Als het mogelijk is, kiest Google er altijd voor om de versie van uw bestemmingspagina weer te geven die in het cachegeheugen is opgeslagen. Deze wordt het snelst geladen. Als het niet mogelijk is de pagina te laden vanuit het cachegeheugen (als gevolg van incompatibele functies of om andere technische redenen), wordt uw AMP-bestemmingspagina geladen vanaf uw webserver. Uw site wordt dan weliswaar niet zo snel geladen als vanuit het cachegeheugen, maar nog steeds veel sneller dan de gemiddelde bestemmingspagina die niet met AMP is gemaakt.

In het nieuwe, verbeterde Google Ads kunt u de principes van AMP toepassen door advertenties met amp-html te maken. Met deze advertenties kunt u op alle platforms snellere, lichtere en veiligere advertentiebelevingen leveren. AMP streeft ernaar alle advertentie-indelingen te integreren, behalve de indelingen die leiden tot een slechte gebruikerservaring, zodat uitgevers inkomsten kunnen genereren. Ook kunt u advertenties met amp-html op zowel AMP- als niet-AMP-pagina's weergeven.

Pagina's maken met AMP

Een AMP-bestemmingspagina wordt gemaakt met behulp van standaardwebtechnologieën. U kunt dus gemakkelijk pagina's maken op basis van uw bestaande ontwikkelingsworkflow. Veel ontwikkelaars kunnen zelfs binnen een week AMP-versies van hun pagina's maken. Een eenvoudige, effectieve manier om met Google Web Designer advertenties te maken die aan de standaard voor amp-html voldoen.