Tietoja Accelerated Mobile Pages (AMP) ‑tekniikasta

Laskeutumissivusi nopeus vaikuttaa merkittävästi siihen, tuottaako asiakas konversion vai menetätkö asiakkaan. Useimmat mobiilisivustojen käyttäjät poistuvat sivulta, jos sen lataaminen kestää yli kolme sekuntia. Useimmilla mobiilisivustoilla sivun lataaminen kestää kuitenkin keskimäärin 19 sekuntia kauemmin (lähde). Voit erottua kilpailijoista optimoimalla laskeutumissivukokemuksen AMP‑tekniikan avulla.

Aloita lukemalla, miten voit nopeuttaa sivustoasi AMP:n avulla.

Edut

Nopeat laskeutumissivut tuottavat yleensä enemmän konversioita, ja AMP:n avulla voit luoda sivuja, jotka latautuvat nopeasti. Nopeasti ja sujuvasti latautuvat AMP‑laskeutumissivut antavat käyttäjille usein huomattavasti paremman käyttökokemuksen kuin muut laskeutumissivut. Käyttökokemus laskeutumissivustasi vaikuttaa merkittävästi laatupisteisiisi ja mainoksen sijoitukseen.

Näin se toimii

AMP latautuu nopeasti, koska se on suunniteltu nopeaksi. Selaimet pystyvät tulkitsemaan AMP‑HTML:ää helpommin ja nopeammin, koska se on selkeämpää kuin muut sivunkuvauskielet. Se on myös suunniteltu siten, että kehittäjät voivat välttää yleiset koodausvirheet, jotka johtavat sivujen hitaaseen latautumiseen.

AMP‑sivut voidaan myös ladata suoraan Googlen AMP‑välimuistista. Google näyttää ensisijaisesti välimuistiin tallennetun laskeutumissivun kopion, joka latautuu nopeimmin. Jos sivua ei voida ladata välimuistista (johtuen ominaisuuksien yhteensopivuusongelmista tai muista teknisistä syistä), AMP‑laskeutumissivu ladataan verkkopalvelimelta. Vaikka tämä ei ole yhtä nopeaa kuin lataaminen välimuistista, se on silti paljon nopeampaa kuin muiden kuin AMP‑laskeutumissivujen lataaminen keskimäärin.

Uudistuneessa Google Adsissa voit ottaa AMP-tekniikan käyttöön luomalla AMP-HTML-mainoksia. Näiden mainosten avulla voit tehdä mainoskokemuksista entistä nopeampia, kevyempiä ja turvallisempia kaikilla alustoilla. Voit myös näyttää AMP-HTML-mainoksia sekä AMP-sivuilla että muilla sivuilla.

AMP‑sivun luominen

AMP‑laskeutumissivun tekemiseen käytetään yleisiä verkkotekniikoita, joten se on helppo luoda nykyisen kehitystyönkulkusi perusteella. Useimmat kehittäjät pystyvät luomaan sivuistaan AMP‑versiot viikossa. Voit luoda AMP-HTML-yhteensopivia mainoksia helposti ja tehokkaasti Google Web Designerilla.