Uw bestemmingspagina sneller maken met AMP

Snellere mobiele bestemmingspagina's leveren gewoonlijk lagere bouncepercentages op en zorgen er doorgaans voor dat minder bezoekers uw website vroegtijdig verlaten. Deze voordelen kunnen leiden tot betere algehele advertentieprestaties en meer conversies. U kunt de laadtijd van uw site op eenvoudige wijze verkorten door uw bestemmingspagina te bouwen op basis van Accelerated Mobile Pages (AMP). In dit artikel wordt uitgelegd hoe u AMP met Google Ads gebruikt.

Voor meer context leest u eerst meer over Accelerated Mobile Pages.

Voordat u begint

AMP-pagina's worden sneller geladen en als de Google AMP-cache wordt gebruikt, gaat dit nog sneller. Het AMP-team is druk bezig om de beschikbaarheid van de cache uit te breiden. Momenteel is cacheweergave alleen beschikbaar voor tekstadvertenties op de pagina met zoekresultaten van Google (met uitzondering van dynamische zoekadvertenties) die worden weergegeven in Chrome op mobiele Android-apparaten. In de komende maanden zal cacheweergave worden uitgebreid naar andere browsers en apparaten.

Daarnaast is cacheweergave momenteel alleen beschikbaar voor advertenties die geen klikken omleiden via technologieën voor het bijhouden van klikken. In de komende maanden werken we eraan cacheweergave beschikbaar te maken voor alle providers van technologieën voor het bijhouden van klikken.

Onze stapsgewijze handleiding volgen

Gebruik onze richtlijnen voor AMP-pagina's voor Google Ads-ontwikkelaars om AMP-versies van uw bestemmingspagina's te maken of bestaande AMP-pagina's te gebruiken als bestemmingspagina's.

Als u Google Analytics gebruikt, moet u mogelijk de tag op uw pagina's updaten. Meer informatie over hoe u de Client ID API van Google AMP instelt, vindt u hier.

Uw nieuwe mobiele URL instellen

Zodra u een AMP-versie heeft gemaakt van een bestemmingspagina, kunt u er hetzelfde mee doen als met elke andere mobiele bestemmingspagina. Voeg voor tekstadvertenties en zoekwoorden de URL van uw AMP-pagina toe als mobiele URL. Als mobiele gebruikers dan op uw advertentie klikken, zien ze de snelste versie van uw pagina die er beschikbaar is. Wanneer dit mogelijk is, worden AMP-pagina's vanuit de Google AMP-cache geladen. Zo is de kortst mogelijke laadtijd gegarandeerd. Wanneer het niet mogelijk is om de pagina's vanuit het cachegeheugen te laden, laden we uw AMP-bestemmingspagina vanaf uw webserver. In vergelijking met pagina's die niet met AMP zijn gemaakt, levert dit doorgaans nog steeds snellere laadtijden op.

Voeg uw AMP-URL's met bulkbewerkingen toe aan uw advertenties

Nadat u uw AMP-pagina's heeft gecodeerd, moet u de bestemmingspagina's van uw advertenties wijzigen. Er zijn drie manieren om advertenties bulksgewijs te bewerken:

Download voor deze laatste optie uw bewerkbare advertenties vanuit Google Ads, voeg de AMP-URL's toe voor uw mobiele bestemmingspagina's en upload de bewerkte advertenties vervolgens weer naar uw Google Ads-account. Meer informatie over wijzigingen aanbrengen met bulkuploads.

Zorg ervoor dat uw mobiele URL naar uw domein linkt (voorbeeld: https://example.com/page_amp.html) in plaats van naar het Google AMP-cachegeheugen. Dit kan op een van de volgende manieren:

• https://www.google.com/amp/s/example.com

• https://cdn.ampproject.org/c/s/example.com

• https://example-com.cdn.ampproject.org/example.com/amp.html

Controleren of uw AMP-pagina's geldig zijn

Pagina's die niet volgens AMP-richtlijnen zijn gebouwd, kunnen niet in het cachegeheugen worden opgeslagen. Hierdoor laden ze langzamer dan pagina's waarbij dat wel kan en presteren ze minder goed. Met de AMP-validatietool zorgt u ervoor dat u geen ongeldige pagina's heeft (of u kunt het gebruik hiervan aanraden aan uw webontwikkelaars).

De AMP-validatietool moet worden gebruikt bij de ontwikkeling van pagina's. Daarnaast raden we aan om ook vanuit uw Google Ads-account te controleren op ongeldige AMP-pagina's. Als u dit wilt doen, selecteert u 'Bestemmingspagina's' in het blauwe paginamenu van uw Google Ads-account. Vervolgens controleert u de kolom 'Geldige AMP-klikfrequentie' (beschikbaar vanaf de week van 11 september). Bestemmingspagina's met klikfrequenties van minder dan 100% zijn mogelijk ongeldig. Mocht dit het geval zijn, dan moet u of uw webontwikkelaar de code corrigeren met de AMP-validatietool.

Tracking op de juiste manier gebruiken

Momenteel kunnen pagina's niet worden geladen vanuit de Google AMP-cache als er bepaalde omleidingen zijn tussen de advertentieklik en de uiteindelijke bestemmingspagina (bijv. technologieën voor het bijhouden van klikken, zoals Search Ads 360, Marin Software of Kenshoo).

Gebruik alleen de benodigde URL-parameters om er zeker van te zijn dat bezoekers zo snel mogelijk op uw pagina terechtkomen. Alle parameters die alleen bedoeld zijn voor tracking (en niet worden gebruikt om de content op uw bestemmingspagina aan te passen), moeten worden toegevoegd na de parameter {ignore}. Op deze manier vergroot u de kans dat uw advertenties worden geladen vanuit de snelle AMP-cache van Google.

Ook in dit geval blijft het echter een goed idee om in Google Ads AMP-bestemmingspagina's te gebruiken. Google bepaalt dan zelf wanneer uw pagina's vanuit het Google AMP-cachegeheugen kunnen worden geladen.

Advertenties met amp-html

Naast cacheweergave voor tekstadvertenties, kunt u de principes van AMP toepassen door advertenties met amp-html te maken. Met deze advertenties kunt u op alle platforms snellere, lichtere en veiligere advertentiebelevingen leveren. Ook kunt u advertenties met amp-html op zowel AMP- als niet-AMP-pagina's weergeven.

Voordelen van het gebruik van advertenties met amp-html:

• Advertenties met amp-html zijn sneller dan normale advertenties op AMP-pagina's. Ze zijn hierdoor beter zichtbaar, effectiever en presteren waarschijnlijk beter.
  • Het AMP-framework zorgt ervoor dat deze advertenties zich precies zo gedragen als bedoeld, zodat gebruikers altijd een positieve beleving van uw merk hebben.
  • Advertenties met amp-html moeten worden gevalideerd voordat ze worden weergegeven. Hierdoor neemt het risico op malware af en kan het vertrouwen in uw merk toenemen naarmate gebruikers er meer mee doen.