AMP:n käyttäminen Google Adsin kanssa

Mobiililaskeutumissivujen nopea latautuminen pienentää yleensä poistumisprosenttia ja välitöntä poistumista prosenteissa, mikä puolestaan voi kasvattaa konversiomäärää ja parantaa mainostuloksia. Voit nopeuttaa latautumisaikoja helposti luomalla laskeutumissivun AMP-tekniikan avulla. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten AMP:tä käytetään Google Adsin kanssa.

Jos kaipaat lisätietoa, aloita lukemalla Accelerated Mobile Pages (AMP) ‑tekniikasta.

Ennen kuin aloitat

AMP-sivut latautuvat nopeasti, mutta vieläkin nopeammin ne latautuvat Googlen AMP-välimuistista. Välimuistiin voi tällä hetkellä tallentaa Tekstimainoksia useimmissa yleisimmissä mobiiliselaimissa.

Ohjeet AMP-sivujen luomiseen

Jos haluat luoda laskeutumissivuistasi AMP-versiot (tai käyttää aiemmin luotuja AMP-sivuja mainosten laskeutumissivuina), tutustu Google Adsin AMP-sivuja käsitteleviin kehittäjäohjeisiin.

Määritä uusi mobiili-URL-osoite

Kun olet luonut laskeutumissivusta AMP-version, voit käyttää sitä samalla tavalla kuin muitakin mobiililaskeutumissivuja. Lisää AMP-sivun URL-osoite tekstimainosten ja avainsanojen mobiili-URL-osoitteeksi. Kun mobiilikäyttäjä sitten klikkaa mainostasi, hän näkee laskeutumissivusi nopeimman version. Jotta AMP-sivut latautuisivat mahdollisimman nopeasti, ne ladataan Googlen AMP-välimuistista aina kun mahdollista. Jos välimuisti ei ole käytettävissä, AMP-laskeutumissivu ladataan verkkopalvelimeltasi. Tässäkin tapauksessa se latautuu yleensä nopeammin kuin tavalliset sivut.

Lisää AMP-sivujen URL-osoitteet mainoksiisi joukkomuokkausten avulla

Kun koodaat AMP-sivusi, sinun on vaihdettava mainostesi laskeutumissivut. Voit muokata useita mainoksia kerralla kolmella eri tavalla:

Voit käyttää Google Adsin joukkolataustyökalua seuraavasti:

1. Lataa muokattavat mainoksesi Google Adsista.

2. Lisää AMP-sivujesi URL-osoitteet mobiilisivustosi laskeutumissivuiksi.

3. Lataa muokatut mainokset takaisin Google Ads ‑tilille.

Lue lisää muutosten tekemisestä joukkolatausten avulla.

Huom. Varmista, että mobiili-URL johtaa verkkotunnukseesi (esim. https://example.com/sivu_amp.html) eikä Googlen AMP-välimuistiin, joka voi olla jossakin seuraavista muodoista:

• https://www.google.com/amp/s/example.com
  • https://cdn.ampproject.org/c/s/example.com
  • https://example-com.cdn.ampproject.org/example.com/amp.html

AMP-sivujen hyväksyttävyyden varmistaminen

Sivuja, jotka eivät ole AMP-ohjeiden mukaisia, ei voida tallentaa välimuistiin. Ne latautuvat siis hitaammin kuin välimuistissa olevat sivut eivätkä tuota yhtä hyviä tuloksia. Varmista AMP:n tarkistustyökalun avulla, etteivät sivusi ole virheellisiä (voit myös pyytää verkkokehittäjiä tekemään tämän puolestasi). AMP:n tarkistustyökalua pitäisi käyttää sivujen kehittämisessä, mutta sitä kannattaa käyttää myös virheellisten AMP-sivujen etsimiseen Google Ads ‑tililtä. Tämä onnistuu seuraavasti:

1. Valitse Google Ads ‑tilisi sinisestä sivuvalikosta Laskeutumissivut.

2. Tarkista "Hyväksyttävien AMP-sivujen klikkausprosentti" ‑sarake.

Huom. Laskeutumissivut, joiden klikkausprosentti on alle 100, voivat olla virheellisiä. Tässä tapauksessa sinun tai web-kehittäjäsi on korjattava koodaus AMP:n tarkistustyökalun avulla.

Seurannan käyttäminen harkitusti

Jos haluat kävijöiden pääsevän sivullesi mahdollisimman nopeasti, käytä vain välttämättömiä URL-parametreja. Kaikki parametrit, joita ei käytetä laskeutumissivun sisällön muokkaamiseen, tulee lisätä {ignore}-parametrin jälkeen. Näin mainos toimitetaan todennäköisemmin Googlen nopeasta AMP-välimuistista.

Huom. Sinun kannattaa silti käyttää AMP-laskeutumissivuja Google Adsissa ja antaa Googlen määrittää, milloin se voi käyttää Googlen AMP-välimuistia.

AMP-HTML-mainokset

Tekstimainosten välimuistiin tallentamisen lisäksi voit hyödyntää AMP-tekniikkaa luomalla AMP-HTML-mainoksia. Näiden mainosten avulla voit tehdä mainoskokemuksista entistä nopeampia, kevyempiä ja turvallisempia kaikilla alustoilla. AMP-HTML-mainoksia voi näyttää sekä AMP-sivuilla että muilla sivuilla. AMP-HTML-mainoksia kannattaa käyttää seuraavista syistä:

• AMP-HTML-mainokset ovat nopeampia kuin AMP-sivuilla näkyvät tavalliset mainokset. Siksi niillä on parempi näkyvyys, ne ovat tehokkaampia ja ne tuottavat todennäköisemmin hyviä tuloksia.

• AMP-kehyksen ansiosta nämä mainokset toimivat aina odotetulla tavalla, minkä ansiosta käyttäjät saavat brändistäsi myönteisen kuvan.

• AMP-HTML-mainokset on tarkistettava ennen niiden näyttämistä. Näin pyrimme pienentämään haittaohjelmien riskiä sekä kasvattamaan brändiluottamusta sellaisten käyttäjien keskuudessa, jotka brändisi on saanut aktivoitumaan.