AMP:n käyttäminen Google Adsin kanssa

Mitä nopeammin mobiilisivuston laskeutumissivu latautuu, sitä pienempiä ovat yleensä sivustolta poistuminen ja välitön poistuminen prosenteissa. Latautumista nopeuttamalla voidaan näin ollen kasvattaa konversioiden määrää ja parantaa mainosten kokonaistehokkuutta. Voit nopeuttaa latautumisaikoja helposti luomalla laskeutumissivun AMP-tekniikalla. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää AMP:tä Google Adsin kanssa.

Jos kaipaat lisää kontekstia, aloita lukemalla tietoja Accelerated Mobile Pages (AMP) ‑tekniikasta.

Ennen kuin aloitat

AMP-sivut latautuvat nopeasti, mutta vieläkin nopeammin ne latautuvat Googlen AMP-välimuistista. Välimuistiin voi tällä hetkellä tallentaa Tekstimainoksia useimmissa yleisimmissä mobiiliselaimissa.

Seuraa vaiheittaisen oppaamme ohjeita

Jos haluat luoda laskeutumissivuistasi AMP-versiot (tai käyttää aiemmin luotuja AMP-sivuja mainosten laskeutumissivuina), tutustu Google Adsin AMP-sivuja käsitteleviin kehittäjäohjeisiin.

Määritä uusi mobiili-URL-osoite

Kun olet luonut laskeutumissivusta AMP-version, voit käsitellä sitä samalla tavalla kuin muitakin mobiililaskeutumissivuja. Lisää AMP-sivun URL-osoite mobiili-URL-osoitteeksi Tekstimainoksille ja avainsanoille. Kun mobiilikäyttäjä tämän jälkeen klikkaa mainostasi, hän näkee nopeimman version laskeutumissivustasi. Jotta sivut latautuisivat mahdollisimman nopeasti, AMP-sivut ladataan Googlen AMP-välimuistista aina kun mahdollista. Jos välimuisti ei ole käytettävissä, AMP-laskeutumissivu ladataan verkkopalvelimeltasi. Tässäkin tapauksessa se latautuu yleensä nopeammin kuin tavalliset sivut.

Lisää AMP-sivujen URL-osoitteet mainoksiisi joukkomuokkausten avulla

Kun koodaat AMP-sivusi, sinun on vaihdettava mainostesi laskeutumissivut. Voit muokata useita mainoksia kerralla kolmella eri tavalla:

Voit käyttää Google Adsin joukkolataustyökalua seuraavasti:

1. Lataa muokattavat mainoksesi Google Adsista.

2. Lisää AMP-sivujesi URL-osoitteet mobiilisivustosi laskeutumissivuiksi.

3. Lataa muokatut mainoksesi takaisin Google Ads ‑tilillesi.

Lue lisää muutosten tekemisestä joukkolatausten avulla.

Huom. Varmista, että mobiili-URL-osoite johtaa verkkotunnukseesi (esim. https://example.com/sivu_amp.html) eikä Googlen AMP-välimuistiin, joka voi olla jossakin seuraavista muodoista:

• https://www.google.com/amp/s/example.com
  • https://cdn.ampproject.org/c/s/example.com
  • https://example-com.cdn.ampproject.org/example.com/amp.html

Varmista, että AMP-sivusi ovat kelvollisia

Sivuja jotka eivät ole AMP-ohjeiden mukaisia, ei voi tallentaa välimuistiin. Ne latautuvat siis hitaammin kuin välimuistissa olevat sivut eivätkä ole yhtä tehokkaita. Varmista AMP:n tarkistustyökalun avulla, etteivät sivusi ole virheellisiä (voit myös pyytää verkkokehittäjiä tekemään tämän puolestasi).  AMP:n tarkistustyökalua pitäisi käyttää sivujen kehittämisessä, mutta sitä kannattaa käyttää myös virheellisten AMP-sivujen etsimiseen Google Ads ‑tililtä. Tämä onnistuu seuraavasti:

1. Valitse Google Ads ‑tilisi sinisestä sivuvalikosta Laskeutumissivut.

2. Tarkista Kelvollisten AMP-sivujen klikkausprosentti ‑sarake.

Huom. Laskeutumissivut, joiden klikkausprosentti on alle 100, voivat olla virheellisiä. Tässä tapauksessa sinun tai verkkokehittäjän pitää korjata koodaus AMP:n tarkistustyökalun avulla.

Käytä seurantaa viisaasti

Jos haluat kävijöiden pääsevän sivullesi mahdollisimman nopeasti, käytä vain välttämättömiä URL-parametreja. Kaikki parametrit, joita ei käytetä laskeutumissivun sisällön muokkaamiseen, pitäisi lisätä {ignore}-parametrin jälkeen. Näin mainoksesi näytetään todennäköisemmin Googlen nopeasta AMP-välimuistista.

Huom. Sinun täytyy kuitenkin käyttää AMP-laskeutumissivuja Google Adsissa ja antaa Googlen määrittää, milloin se voi käyttää Googlen AMP-välimuistia.

AMP-HTML-mainokset

Sen lisäksi, että voit tallentaa Tekstimainoksia välimuistiin, voit ottaa AMP-tekniikan käyttöön luomalla AMP-HTML-mainoksia. Näiden mainosten avulla voit tehdä mainoskokemuksista entistä nopeampia, kevyempiä ja turvallisempia kaikilla alustoilla. AMP-HTML-mainoksia voi näyttää sekä AMP-sivuilla että muilla sivuilla. AMP-HTML-mainoksia kannattaa käyttää seuraavista syistä:

• AMP-HTML-mainokset ovat nopeampia kuin AMP-sivuilla näytettävät tavalliset mainokset. Tästä syystä niillä on myös parempi näkyvyys, ne ovat tehokkaampia ja ne toimivat todennäköisemmin hyvin.

• AMP-kehyksen ansiosta nämä mainokset toimivat aina odotetulla tavalla, mikä takaa myönteisen brändiisi liittyvän kokemuksen käyttäjillesi.

• AMP-HTML-mainokset on tarkistettava ennen niiden näyttämistä. Näin pyrimme pienentämään haittaohjelmien riskiä sekä kasvattamaan brändiluottamusta sellaisten käyttäjien keskuudessa, jotka brändisi on saanut aktivoitumaan.