Se posisjons- og avstandsrapporter

Det finnes tre typer Google Ads-rapporter som gjør det enklere å forstå hvilke resultater du oppnår med annonsene dine på forskjellige steder: geografiske rapporter, rapporter om brukersteder og avstandsrapporter.

Før du begynner

Her er de tilgjengelige rapporttypene:

• Geografisk rapport: Her ser du potensielle kunders fysiske posisjoner eller steder de har vist interesse for.
  • Brukersteder: Her ser du bare potensielle kunders fysiske posisjoner uavhengig av steder de har vist interesse for.
  • Avstand: Her ser du avstanden mellom stedet der annonsen din ble utløst, og den nærmeste bedriftsbeliggenheten din.

I de geografiske rapportene og rapportene om brukerposisjoner i Google Ads kan du se hvilke steder de potensielle kundene dine sannsynligvis befinner seg på eller ofte besøker, samt posisjonene de har vist interesse for. Hvis du bruker adressetillegg, kan du bruke avstandsrapporten til å finne ut hvilke resultater du oppnådde med annonsene dine på forskjellige steder – i ulik avstand fra bedriften din. Avstandsrapporter er tilgjengelige for kampanjer i Søkenettverket og Shopping-kampanjer.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du ser posisjons- og avstandsrapporter for en kampanje. Hvis du vil vite mer om disse rapportene først, kan du finne ut mer om hvordan du måler geografiske resultater i Google Ads.

Veiledning

Slik ser du posisjonsrapporter

1. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  2. Finn kampanjen du vil se en posisjonsrapport for, og klikk på navnet. Hvis du ikke velger en kampanje, ser du en posisjonsrapport for hele kontoen din.
  3. Klikk på Steder i sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på Mer øverst på siden, og velg hvilken type posisjonsrapport du vil se: Geografisk eller Brukersteder. Dataene dine vises etter sted.
  5. Hvis du vil se detaljert informasjon på et annet geografisk nivå, merker du av for ett eller flere av stedene i tabellen og klikker deretter på Velg visning-rullegardinmenyen i det blå banneret som vises øverst i tabellen. Du kan se data for stedsmålrettingstypene som er tilgjengelige for alle stedene du merket av for. Du kan fortsette å finstemme rapporten ved å velge steder og klikke på Velg visning-rullegardinmenyen.

Slik ser du avstandsrapporter

1. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  2. Finn kampanjen du vil se en avstandsrapport for, og klikk på kampanjenavnet.
  3. Valgfritt: Hvis du vil se en avstandsrapport for en annonsegruppe, klikker du navnet på annonsegruppen.
  4. Tilpass datoperioden øverst til høyre ovenfor diagrammet.
  5. Klikk på rapporteringsikonet øverst til høyre i kontoen din.
  6. Velg Forhåndsdefinerte rapporter (tidligere kalt Dimensjoner) > Geografisk > Avstand. Dataene organiseres etter avstand.
  7. For å laste ned dataene i rapporten klikker du på nedlastingsikonet download icon øverst til høyre ovenfor tabellen.