Opret tilpassede rapporter i værktøjet til rapportredigering

Værktøjet til rapportredigering giver dig mulighed for at analysere og præsentere dine effektivitetsdata mere detaljeret.

Du kan oprette tilpassede tabeller og diagrammer direkte i Google Ads uden at skulle downloade dine data i et separat ark. Gem derefter disse diagrammer for at dele dem med andre, eller føj dem til tilpassede kontrolpaneler.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du bruger værktøjet til rapportredigering til at visualisere din effektivitet.

Fordele

• Brugervenlige tabeller og diagrammer: En enkel grænseflade med træk og slip giver dig mulighed for hurtigt at oprette tabeller og diagrammer i flere dimensioner, så der ikke er behov for at downloade alle data.
  • Visualiser mønstre og tendenser: Tilpassede diagrammer giver dig mulighed for at visualisere mønstre og tendenser i dine data.
  • Avanceret filtrering og sortering: Filtrér, segmentér og sortér din rapport for at se et bestemt sæt kampagner eller metrics.

Vejledning

1. Opret en rapport

Start med at oprette en tilpasset rapport på din konto.

Derefter "udbygger" du din rapport ved at tilføje dimensioner såsom kampagner samt metrics såsom antal klik og konverteringer.

OPRET DEN PÅ DIN KONTO

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rapportikonet () øverst til højre på din konto, og vælg Rapporter.
  3. Klik på  Tilpasset, og vælg den type diagram, du vil oprette: Tabel, linjediagram, kolonnediagram, søjlediagram, punktdiagram eller cirkeldiagram.
  4. Brug "træk og slip"-funktionen til at flytte en dimension, f.eks. Kampagner, fra sidepanelet i højre side til sektionen "Række", "X-akse", "Serie" eller "Segment".
    • Denne sektions navn afhænger af, hvilken type diagram du opretter.
  5. Brug "træk og slip"-funktionen til at flytte metrics, f.eks. Antal klik eller Konverteringer, til sektionen "Kolonner", "Y-akse" eller "Værdi".
    • Denne sektions navn afhænger af, hvilken type diagram du opretter.
  6. I diagrammet eller tabellen vises der nu værdier for hver dimension, alt efter hvilke metrics du har tilføjet, f.eks. antal klik og konverteringer for hver kampagne.
  7. Klik på Gem eller Gem som for at gemme din rapport. Hvis du vælger "Gem som", kan du oprette en kopi af rapporten med et nyt navn.

Rediger dit diagram

Du kan skifte til en anden diagramtype ved at klikke på den ønskede diagramtypes navn oven for sektionen "Række".

Managerkonti

1. Hvis du har en managerkonto, kan du få vist data for flere konti i samme rapport:
    1. Klik på blyantikonet (Rediger) ud for "Alle konti".
    2. Vælg på rullemenuen, om kontiene skal vises efter kontonavn eller kontoetiket.
    3. Markér afkrydsningsfeltet ud for de konti, du vil inkludere i din rapport.
    4. Klik på Gem. Hvis du vælger mere end én konto, viser kanvasset et eksempel på, hvordan rapporten ser ud, og nogle data vises nedtonet. Download rapporten for at se dataene for alle de valgte konti.
  2. Nu, hvor du har oprettet din rapport, kan du begynde at justere din analyse:
    • Rediger felternes rækkefølge ved at bruge "træk og slip"-funktionen til at flytte dem på hylden.
    • Hvis du vil ændre datointervallet for din rapport, skal du bruge datointervalvælgeren øverst til højre på siden.
    • Find dimensionen eller metric'en på hylden og klik på knappen Luk (X) ud for dens navn, hvis du vil fjerne en dimension eller en metric fra din rapport.
  3. Gem rapporten, hvis du vil have mulighed for at se eller redigere den på et senere tidspunkt. Få oplysninger om, hvordan du åbner dine gemte rapporter.

2. Rediger din rapport

Du kan filtrere, formatere og sortere dine data.

• Filtrér: Få vist data, der opfylder bestemte kriterier, i din tabel eller dit diagram.
  • Formatér: Tilføj betingelsesbaseret formatering for at fremhæve celler med bestemte værdier.
  • Sortér: Omorganiser dataene i din tabel eller dit diagram.

Filtrér

Du kan filtrere og segmentere de data, der vises for hele rapporten, eller de data, der vises for bestemte kolonner.

Filtrér hele rapporten

1. Klik på filterikonet (Filter) oven for tabellen eller diagrammet.
  2. Søg efter og vælg de elementer, du vil filtrere efter:
    • Du kan f.eks. filtrere efter "Annoncetype" og vælge Tekstannoncer og Videoannoncer.
    • Du kan IKKE filtrere efter en bestemt værdi, f.eks. kampagner med under ti klik. Sådanne filtre kan føjes til individuelle kolonner.
  3. Klik på Anvend. Derved føjes filteret til din rapport.

Hvis du vil fjerne et tabelfilter, skal du klikke på filterikonet (Filter) i kolonneoverskriften og derefter klikke på Fjern filter.

Du kan filtrere din rapport efter data, der ikke findes i rækkerne eller kolonnerne. Du kan f.eks. tilføje et filter for kun at få vist annonceklik fra en bestemt kampagne, også selvom du ikke har føjet "Kampagne" til din tilpassede rapport.

Filtrér et datapunkt

Du kan føje filtre til alle de datapunkter, du har føjet til din rapport.

1. Klik på menupilen ud for et element i sektionen "Række", "X-akse", "Kolonne", "Y-akse" osv.
  2. Vælg Filtrér.
    • For metrics kan du filtrere efter en bestemt værdi. Du kan f.eks. filtrere efter "Eksponeringer", så der kun vises data for annoncer, der har opnået over 1.000 eksponeringer, i din rapport.
    • For dimensioner kan du vælge mellem forskellige muligheder på en liste. Hvis du f.eks. filtrerer efter "Annoncetype", kan du vælge Tekstannoncer eller Videoannoncer.
  3. Klik på Anvend. Derved føjes filteret til kolonnen eller rækken.

Formatér (tabeldiagrammer)

Du kan tilføje betingelsesbaseret formatering for at fremhæve bestemte celler i dine tabeldiagrammer:

1. Klik på menupilen ud for et element i sektionerne "Række" og "Kolonne".
  2. Vælg Betingelsesbaseret formatering.
  3. Angiv regler for, hvordan bestemte celler skal formateres. Du kan f.eks. vælge at fremhæve alle celler med over 1.000 klik med grønt.

Betingelsesbaseret formatering er kun tilgængelig for metrics med numeriske værdier såsom antal klik, konverteringer og eksponeringer.

Sortér

Ved sortering omorganiseres dine rapportdata, så de er nemmere at læse. Du kan sortere dine data på to måder:

1. Hvad tabeller angår, kan du sortere dataene i en kolonne ved at klikke på kolonneoverskriften øverst i tabellen.
    • Pilen i kolonneoverskriften viser dig, om dataene i kolonnen er sorteret i faldende rækkefølge (pil ned) eller i stigende rækkefølge (pil op).
    • Når du sorterer, er der ingen data, der fjernes eller skjules i tabellen – det er kun rækkefølgen, der ændres.
  2. Hvad alle øvrige diagrammer (heriblandt tabeller) angår, kan du sortere ved at klikke på menupilen for de datapunkter, du har tilføjet i sektionen "Række", "X-akse", "Kolonne", "Y-akse" osv.
    • Vælg Faldende rækkefølge eller Stigende rækkefølge under "Sortér efter".
Du kan sortere data i flere kolonner, men du skal være opmærksom på, at det er sorteringen af dataene i den sidste kolonne, der er afgørende for, hvordan dataene i de øvrige sorteres.

3. Download din rapport

Når du har oprettet en rapport, kan du downloade den ved at klikke på downloadikonet (Et billede af downloadikonet for Google Ads og Merchant Center). Du kan downloade din rapport i flere forskellige formater, f.eks. .csv og .xml.

4. Læg en tidsplan for din rapport, og del den med andre

Du kan lægge en tidsplan for dine rapporter, så de bliver sendt til dig eller andre personer, der har adgang til din konto, på bestemte tidspunkter via mail.

Det kan f.eks. være, at du vil dele ugentlige opdateringer om, hvor mange konverteringer du har opnået via dine kampagner, med andre.

1. Klik på ikonet for planlægning (Ur).
  2. Vælg en eller flere kontobrugere, som rapporten skal sendes til.
  3. Vælg, hvor ofte din rapport skal deles med andre, f.eks. dagligt eller ugentligt.
  4. Vælg, hvilket format din rapport skal sendes i, f.eks. .csv eller .xml.

Klik på Gem. Hvis du ikke allerede har gemt rapporten, bliver du bedt om at gøre det.