Opprett, bruk og administrer etiketter

Med etiketter kan du organisere kampanjene, annonsegruppene, annonsene og søkeordene dine i grupper. Etikettene kan tilpasses, og du kan endre dem når som helst.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du oppretter og administrerer etiketter du kan bruke i statistikktabellene dine.

Før du begynner

Hvis du ikke allerede vet hvordan etiketter fungerer, kan du først lese artikkelen om annonseetiketter.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Slik oppretter og bruker du etiketter

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Merk av ved siden av kampanjen, annonsegruppen, annonsen eller søkeordet du ønsker å sette en etikett på.
  3. Klikk på Etikett-rullegardinmenyen på det blå banneret som vises øverst i tabellen.
  4. For å opprette en ny etikett, klikk på Ny etikett.
    1. Skriv inn et navn, velg en farge, og legg til en beskrivelse (valgfritt).
    2. Klikk på Opprett.
    3. For å bruke den nye etiketten, klikk på Bruk.
  5. For å bruke eksisterende etiketter, velg etikettene du ønsker å legge til, og klikk på Bruk.
  6. For å bruke én eller flere etiketter i flere kampanjer, annonsegrupper, annonser eller søkeord på en gang, velg flere tabellelementer, og bruk Etikett-rullegardinmenyen.
  7. Du kan oppheve valget av elementer i Etikett-rullegardinmenyen for å fjerne dem fra en kampanje, annonsegruppe, annonse eller et søkeord.
Merk: Som bruker av managerkontoen (MCC) kan du administrere kampanjer mer effektivt ved å lage, redigere og bruke etiketter i bestemte underordnede kontoer eller i alle kampanjer. Du kan også lage og administrere etiketter på ethvert punkt mellom en managerkonto og nivået for underordnede kontoer.

Slik filtrerer du tabelldataene etter etikett

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på filterikonet Filter øverst til høyre i tabellen.
  3. Klikk på Etikett, og velg deretter én eller flere etiketter du vil filtrere tabellen etter. Som standard filtreres tabellen etter elementer som inneholder én eller flere av etikettene du velger. Du kan også filtrere etter elementer som inneholder alle eller ingen av etikettene.
  4. Klikk på Bruk. Deretter oppdateres statistikktabellen slik at du bare ser elementene som samsvarer med filteret du har angitt.

Slik endrer du detaljer for etiketter

Her er fremgangsmåten for å endre etikettens navn, farge eller beskrivelse:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Finn kampanjen, annonsegruppen, annonsen eller søkeordet som inneholder etiketten du vil endre. Etikettene står oppført i «Etikett»-kolonnen.
  3. Hold markøren over etiketten, og klikk så på blyantikonet Endre.
  4. Endre etikettens navn, farge eller beskrivelse.
  5. Klikk på Lagre.

Slik sletter du en etikett

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Finn kampanjen, annonsegruppen, annonsen eller søkeordet som inneholder etiketten du vil slette. Etikettene står oppført i «Etikett»-kolonnen.
  3. Hold markøren over etiketten, og klikk så på blyantikonet Endre.
  4. Klikk på papirkurvikonet .
  5. Når du ser bekreftelsesskjermen, klikker du på Fjern.