Tunnisteiden luonti, käyttö ja hallinta

Tunnisteiden avulla voit järjestellä kampanjasi, mainosryhmäsi, mainoksesi ja avainsanasi ryhmiin. Tunnisteita voi muokata, ja niitä voi muuttaa milloin tahansa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda ja hallita tilastotaulukoissasi käytettäviä tunnisteita.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Jos et vielä tiedä, miten tunnisteet toimivat, sinun kannattaa tutustua Google Ads ‑tunnisteisiin.

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Tunnisteiden käyttäminen ja poistaminen Kampanjat-, Mainosryhmät-, Mainokset- ja Avainsanat-välilehdiltä

1. Klikkaa Avainsanat-välilehteä (tai Mainosryhmät-, Mainokset- tai Kampanjat-välilehteä). Keywords tab
  2. Käytä Muokkaa sarakkeita ‑painiketta ja lisää tilastotaulukkoon Tunnisteet-sarake, jos sitä ei vielä ole taulukossa.
  3. Valitse avainsana, jolle haluat lisätä tunnisteen. Select the keyword
  4. Klikkaa avattavaa Tunnisteet-valikkoa. Labels drop down menu
  5. Valitse tunnisteet, jotka haluat ottaa käyttöön, tai luo uusi tunniste avattavassa valikossa. Select labels
  6. Klikkaa Käytä. Apply labels
Tunnisteiden käyttäminen useille kohteille

Jos haluat käyttää tunnistetta taulukon kaikkiin kokonaisuuksiin (mukaan lukien seuraavilla sivuilla olevat kokonaisuudet, jotka eivät näy ensimmäisellä sivulla), toimi seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Klikkaa Avainsanat-välilehteä (tai Mainosryhmät-, Mainokset- tai Kampanjat-välilehteä).
  2. Käytä Muokkaa sarakkeita ‑painiketta ja lisää tilastotaulukkoon Tunnisteet-sarake, jos sitä ei vielä ole taulukossa.
  3. Valitse taulukon vasemmassa yläkulmassa oleva valintaruutu. Tämä vaihtoehto valitsee kaikki taulukossa näkyvät avainsanat (tai mainokset, mainosryhmät tai kampanjat).
  4. Klikkaa taulukon yläreunassa olevaa Valitse kaikkien sivujen kaikki rivit -viestiä.
  5. Klikkaa sitten taulukon yläpuolella olevaa Tunnisteet-painiketta ja valitse haluamasi tunniste (tai luo uusi tunniste).
  6. Klikkaa Käytä.
  7. Näyttöön tulee viesti tunnisteiden käyttämisestä. Tämä saattaa kestää jonkin aikaa, jos työ on suuri. Valitse Suorita taustalla, jos haluat poistua sivulta. Voit seurata pyynnön edistymistä valitsemalla Joukkotoiminnot-kohdasta Joukkomuokkaus. Täältä voit tarkistaa kaikkien joukkomuokkauspyyntöjesi tilan. Lue lisätietoja joukkomuokkauksista.
Tietojen suodattaminen tunnisteen mukaan Kampanjat-, Mainosryhmät-, Mainokset- ja Avainsanat-välilehdiltä
  1. Klikkaa Avainsanat-välilehteä (tai Mainosryhmät-, Mainokset- tai Kampanjat-välilehteä).
  2. Valitse avattavasta Suodatin-valikosta Suodata tunnisteen mukaan.
  3. Valitse avattavista lisävalikoista tunniste tai tunnisteet, joita haluat käyttää suodattamisessa.
  4. Valitse Käytä.
  5. Tilastotaulukossa näkyvät nyt kaikki avainsanat (tai mainosryhmät tai mainokset, jos olet niiden välilehdillä), joilla on kyseinen tunniste (tai tunnisteiden yhdistelmä), sekä muut kullekin kokonaisuudelle käytetyt tunnisteet.
Tunnisteiden hallinnoiminen tunnisteiden hallintasivulla

Voit hallinnoida tunnisteitasi parhaiten klikkaamalla AdWords-tilisi vasemmanpuoleisesta paneelista kohtaa Tunnisteet. Täällä näet kaikki tunnisteesi sekä sen, kuinka monta kampanjaa, mainosryhmää, mainosta ja avainsanaa kullekin tunnisteelle on määritetty. Jos klikkaat jotakin lukua tämän taulukon kampanja-, mainosryhmä-, mainos- tai avainsanasarakkeessa, siirryt uuteen taulukkoon, joka on suodatettu ainoastaan kyseisen tunnisteen ja yksikön mukaan.

Voit myös lisätä ja poistaa tunnisteita sekä muokata tunnisteiden nimiä, kuvauksia ja värejä.

Labels page

Jos haluat muuttaa tunnisteen nimeä tai väriä tai lisätä kuvauksen tai muokata sitä, klikkaa tunnisteen nimeä tai värillistä neliötä, niin näkyviin tulee ponnahdusruutu, jonka avulla voit kirjoittaa uuden nimen tai valita uuden värin.

Tehokkuustietojen katseleminen tunnisteen mukaan

Voit katsella tunnisteiden tehokkuustietoja Ulottuvuudet-välilehdellä toimimalla seuraavasti:

1. Klikkaa Mitat-välilehteä.
  2. Klikkaa Näytä.
  3. Valitse avattavasta valikosta Tunnisteet.
  4. Valitse sitten, haluatko katsella tunnistetietoja avainsanan, mainoksen, mainosryhmän vai kampanjan mukaan.
  5. Näet tilastotaulukossa määrittämäsi ajanjakson tehokkuustiedot valitsemallasi tasolla tunnisteen mukaan eriteltynä. Viimeinen rivi, nimeltään Kaikki muu -rivi, on yhteenveto kaikkien niiden elementtien tehokkuudesta, jotka eivät liity taulukon tunnisteisiin.

Vinkki

Kaikki muut -rivi sisältää yhteenvedon kaikkien niiden elementtien tehokkuudesta, jotka eivät liity taulukon tunnisteisiin. Jos kyseessä on suodattamaton tunnisteraportti, Kaikki muu -rivillä näkyy niiden avainsanojen kokonaistehokkuus, joilla ei ole tunnistetta. Jos kuitenkin käytät suodatinta, joka näyttää raportissa kaksi viidestä tunnisteesta, Kaikki muu -rivillä näkyvät niiden avainsanojen tulokset, joita nämä kaksi tunnistetta eivät koske.

Tämä rivi on kätevä esimerkiksi silloin, jos haluat erottaa tunnisteella brändiavainsanat ja muut kuin brändiavainsanat. Koska brändiavainsanoja on todennäköisesti 10–20, sinun ei tarvitse luoda tunnistetta tilisi tuhansille avainsanoille, jotka eivät liity brändiin. Sinun kannattaa sen sijaan luoda raportti bränditunnisteen perusteella, niin näet muita kuin brändiavainsanoja koskevat tulokset Kaikki muut -rivillä.