Radera sökord

Du kan ta bort enskilda sökord eller flera sökord från en annonsgrupp.

Så här tar du bort sökord:

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

1. Logga in på ditt AdWords-konto på https://adwords.google.se.
  2. Klicka på annonsgruppen eller kampanjen som du vill ta bort.
  3. Följ anvisningarna för din kampanjtyp nedan:
    • Endast söknätverket, Söknätverket med Display-tillval eller Sök- och Display-nätverken: Klicka på fliken Sökord.
    • Endast Display-nätverket: Klicka på fliken Display-nätverket och sedan på fliken Visa sökord.
  4. Markera kryssrutorna vid sökorden som du vill ta bort. Välj sedan Ta bort på menyn Redigera.
  5. Klicka på OK.

Tips

Pröva att skapa en söktermsrapport om du vill se vilka sökningar som ledde till klick och till att annonsen visades. Du kan använda informationen när du vill hitta nya sökord. Du kan också hitta sökord som inte ger bra resultat och som du kanske vill ta bort från ditt konto. Om du vill se resultatet för specifika sökord, kan du markera dem på fliken Sökord, klicka på rullgardinsmenyn Detaljer och välja Valda.