Redigera sökord

Du kan försöka förbättra dina sökord genom att ändra deras matchningstyp, bud och annat. Du kan till exempel höja buden för sökord som ger bra resultat och sänka dem för sökord som inte leder till försäljning. Du kan öka försäljningen och sänka kostnaderna genom att lägga till, ändra och ta bort sökord, matchningstyper, bud och annat. Anta till exempel att din kampanj har visats ett tag och att resultaten tyder på att vissa sökord fungerar bättre än andra.

Tänk på att när du ändrar ett sökord eller ändrar dess matchningstyp tar du bort det ursprungliga sökordet och skapar ett nytt. Du kan se statistiken för det ursprungliga sökordet när du justerar filtren så att de inkluderar borttagna sökord.

I denna artikel beskriver vi hur du redigerar och tar bort sökord. Du kan också läsa mer om sökord och hur du lägger till sökord.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sökord.
  4. Leta reda på sökordet du vill redigera.
    1. Om du vill redigera själva sökordet:
      1. Klicka på pennikonen bredvid sökordet.
      2. Gör ändringarna och klicka på Spara.
    2. Så här gör du andra ändringar:
      1. Markera rutan vid sökorden du vill redigera.
      2. Klicka på Redigera och välj sedan ett alternativ på menyn.
      3. Om du vill göra andra ändringar än att aktivera, pausa eller ta bort sökord gör du ändringarna och klickar på Använd. Du kan även klicka på Förhandsgranska för att se ändringarna innan du tillämpar dem.
  5. Markera det sökord du vill redigera.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera och välj vad du vill redigera.
  7. Klicka på ikonen Redigera bredvid sökordet om du kör en sökkampanj och vill välja en ny matchningskategori.
  8. Klicka på pennikonen Redigera bredvid beloppet i kolumnen Högsta CPC om du vill ändra budet.
Om du använder automatisk budgivning optimeras dina bud automatiskt. Kolumnen Högsta CPC saknar då pennikon.