Redigera sökord

Du kan testa att förbättra dina sökord genom att ändra deras matchningstyp, bud och annat. Du kan till exempel höja buden för sökord som ger bra resultat och sänka dem för sökord som inte leder till försäljning. Du kan öka försäljningen och sänka kostnaderna genom att lägga till, ändra eller ta bort sökord, matchningstyper, bud och annat. Anta till exempel att din kampanj har visats ett tag, och att resultaten tyder på att vissa sökord fungerar bättre än andra.

Tänk på att när du ändrar själva sökordet tar du bort det ursprungliga sökordet och skapar ett nytt. Det innebär också att statistiken om sökordet nollställs.

I den här artikeln beskriver vi hur du redigerar eller tar bort sökord. Du kan också läsa mer om sökord och hur du lägger till sökord.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Sökord på sidomenyn till vänster och klicka sedan på Sökord för sök eller på Sökord för display/video längst upp.
  3. Leta reda på det sökord du vill redigera.
    1. Om du vill redigera själva sökordet:
      1. Klicka på pennikonen bredvid sökordet.
      2. Gör ändringarna och klicka på Spara.
    2. Om du vill göra andra ändringar:
      1. Markera rutan bredvid de sökord du vill redigera.
      2. Klicka på Redigera och välj sedan ett alternativ på menyn.
      3. Om du vill göra andra ändringar än att aktivera, pausa eller ta bort sökord: gör dina ändringar och klicka på Använd. Du kan även klicka på Förhandsgranska om du vill visa ändringarna innan du använder dem.
  4. Markera det sökord du vill redigera.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera och välj vad du vill redigera.
  6. Klicka på ikonen Redigera bredvid sökordet om du kör en sökkampanj och vill välja en ny matchningskategori.
  7. Klicka på pennikonen Redigera bredvid beloppet i kolumnen Högsta CPC om du vill ändra budet.
Om du använder automatisk budgivning optimeras dina bud automatiskt. Kolumnen Högsta CPC saknar då pennikon.