Zoekwoorden bewerken

U kunt uw zoekwoorden verbeteren door de bijbehorende zoektypen, biedingen, enzovoort, te wijzigen. U kunt bijvoorbeeld uw biedingen verhogen voor zoekwoorden die goed presteren en uw biedingen verlagen voor zoekwoorden die niet tot verkopen leiden. U kunt uw omzet verhogen en uw kosten verlagen door zoekwoorden, het zoektype hiervan, het bijbehorende bod, enzovoort, toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen. Stel dat uw campagne bijvoorbeeld al enige tijd wordt uitgevoerd en uit de prestatiegegevens blijkt dat sommige van uw zoekwoorden beter presteren dan andere.

Houd er rekening mee dat wanneer u het zoekwoord bewerkt, het oorspronkelijke zoekwoord wordt verwijderd en een nieuw zoekwoord wordt gemaakt. Bovendien worden de statistieken die voor uw zoekwoord zijn verzameld, weer op nul ingesteld.

In dit artikel wordt beschreven hoe u zoekwoorden kunt bewerken of verwijderen. U kunt ook meer informatie lezen over zoekwoorden en hoe u zoekwoorden toevoegt.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Zoekwoorden en vervolgens bovenaan op Zoekwoorden zoeken of Display-/videozoekwoorden.
  3. Zoek het zoekwoord dat u wilt bewerken.
    1. Het zoekwoord zelf bewerken:
      1. Klik op het potloodpictogram naast het zoekwoord.
      2. Breng de gewenste bewerkingen aan en klik op Opslaan.
    2. Andere wijzigingen aanbrengen:
      1. Vink het vakje aan naast de zoekwoorden die u wilt bewerken.
      2. Klik op Bewerken en selecteer vervolgens een optie uit het menu.
      3. Voor andere wijzigingen dan zoekwoorden inschakelen, pauzeren of verwijderen: breng uw wijzigingen aan en klik op Toepassen. Wanneer u op Voorbeeld klikt, ziet u uw wijzigingen voordat u deze toepast.
  4. Selecteer het zoekwoord dat u wilt bewerken.
  5. Klik in het dropdownmenu op Bewerken en selecteer wat u wilt bewerken.
  6. Als u een campagne in het zoeknetwerk uitvoert en een nieuw zoektype wilt selecteren, klikt u op het potloodpictogram Bewerken naast het zoekwoord.
  7. Als u het bod wilt wijzigen, klikt u op het potloodpictogram Bewerken naast het bedrag in de kolom 'Max. CPC'.
Als u automatisch bieden gebruikt, worden uw biedingen automatisch geoptimaliseerd en ziet u geen potloodpictogram in de kolom 'Max. CPC'.