Om kundmatchningsprocessen

I den här artikeln beskriver vi datamatchningsprocessen med Kundmatchning och hur Google Ads hanterar filerna du laddar upp.

Så fungerar det

Du skapar en kunddatafil baserat på information som dina kunder delar med dig.

Du kan din data genom att hasha din kunddata själv med hjälp av SHA256-algoritmen. Annars hashar Google Ads informationen åt dig med samma SHA256-algoritm, som är branschstandard för envägshashning.

Endast personlig kunddata i filen (e-postadress, förnamn och efternamn) hashas. Land- och postnummerdata hashas inte. Om du laddar upp en hashad datafil ska du inte hasha land- och postnummerdata.

Du laddar upp en kunddatafil i ditt Google Ads-konto eller med hjälp av Google Ads API. Google använder TLS (Transport Layer Security) vid uppladdningen, vilket är branschstandarden för säkra filöverföringar.

Obs

Om en användarpost inte matchar kan Google ändå använda den som en del av efterlevnadskontrollen. Google använder den däremot inte för Kundmatchning eller några andra Google-produkter. Matchningsprocessen kan ta upp till 48 timmar.

När matchningen och efterlevnadskontrollen är klara märks datafilen för radering. Sedan kan du börja inrikta dina Google Ads-kampanjer på kundmatchningssegment.

Om kundmatchningssegmentet uppfyller behörighetskraven kan du också inrikta dig på liknande segment på Sök, YouTube och Gmail.

Matchning av e-postadresser och telefonnummer

Google lagrar e-postadresser och telefonnummer för Google-konton och motsvarande hashade strängar för dessa uppgifter.

När du har laddat upp kundlistan över e-postadresser och/eller telefonnummer jämför Google Ads varje hashad sträng på kundlistan med den hashade strängen för e-postadress eller telefonnummer i Google-kontona. Om de matchar varandra läggs till motsvarande Google-konto till i kundmatchningssegmenten (kundlistan).

Matchning av postadress

Google slår ihop hashade namn- och adressuppgifter för Google-konton för att skapa en matchningsnyckel. Postadressuppgifter ska endast innehålla länder och postnummer. När du har laddat upp listan över hashade kundnamn och adresser (hasha inte postnummer- och landsdata) skapar Google en liknande nyckel utifrån din data och jämför sedan varje nyckel på listan med nycklarna som skapades utifrån Google-kontona. Om de matchar varandra läggs till motsvarande Google-konto till i kundmatchningssegmenten (kundlistan).