Over het proces van klantenmatching

In dit artikel vindt u informatie over het matchingproces voor Klantenmatch en over hoe Google Ads de bestanden verwerkt die u uploadt.

Hoe het werkt

U maakt een bestand met klantgegevens op basis van informatie die uw klanten met u hebben gedeeld.

Als u de klantgegevens wilt beveiligen, kunt u ze zelf hashen met het SHA256-algoritme. Google Ads kan de gegevens ook voor u hashen met het SHA256-algoritme. Dit algoritme is de branchenorm voor eenzijdige hashing.

Alleen de klantgerelateerde privégegevens in uw bestand (e-mailadres, telefoonnummer, voornaam en achternaam) worden gehasht. Land- en postcodegegevens worden niet gehasht. Als u een bestand met gehashte gegevens uploadt, moet u de land- en postcodegegevens niet hashen.

U uploadt een bestand met klantgegevens in uw Google Ads-account of via de Google Ads API. Google gebruikt Transport Layer Security (TLS), de branchenorm voor veilige overdracht van bestanden, voor uw upload.

Opmerking

Als de gegevens van een gebruiker niet matchen, kan Google ze nog wel gebruiken voor beleidsnalevingscontroles. Google gebruikt de gebruikersgegevens niet op andere manieren voor Klantenmatch of andere Google-producten. Het matchingproces kan tot 48 uur in beslag nemen.

Nadat het matchingproces en de beleidsnalevingscontroles zijn uitgevoerd, wordt uw gegevensbestand gemarkeerd voor verwijdering. U kunt uw Klantenmatch-segmenten nu targeten in uw Google Ads-campagnes.

Als uw Klantenmatch-segment hiervoor in aanmerking komt, kunt u ook vergelijkbare segmenten targeten op Google Zoeken, YouTube en Gmail.

Matching op basis van e-mailadres of telefoonnummer

Google houdt de e-mailadressen en telefoonnummers bij van Google-accounts en de bijbehorende gehashte tekenreeksen voor die e-mailadressen of telefoonnummers.

Nadat u uw klantenlijst met e-mailadressen en/of telefoonnummers heeft geüpload, vergelijkt Google Ads elke gehashte tekenreeks op de klantenlijst met de gehashte tekenreeksen voor e-mailadressen of telefoonnummers van Google-accounts. Als er een match wordt gevonden, voegt Google het bijbehorende Google-account toe aan uw Klantenmatch-segment (klantenlijst).

Matching op basis van postadres

Google voegt de gehashte naam- en postadresgegevens van Google-accounts samen om een overeenkomende sleutel te genereren. Postadresgegevens mogen alleen de landen en de postcodes bevatten. Nadat u uw lijst met gehashte klantnamen en adressen (hash de land- en postcodegegevens niet) heeft geüpload, genereert Google een soortgelijke sleutel op basis van uw gegevens. Vervolgens wordt elke sleutel op uw klantenlijst vergeleken met de op Google-accounts gebaseerde sleutels. Als er een match wordt gevonden, voegt Google het bijbehorende Google-account toe aan uw Klantenmatch-segment (klantenlijst).