Tietoja asiakaskohdistuksen toiminnasta

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten asiakaskohdistuksessa tapahtuva datan kohdistaminen toimii ja miten Google Ads käsittelee lataamiasi tiedostoja.

Näin se toimii

Asiakasdatatiedosto luodaan asiakkaiden jakamien tietojen perusteella.

Asiakasdatan suojaamiseksi voit tiivistää sen itse SHA256-algoritmin avulla tai antaa Google Adsin tiivistää datan puolestasi. Myös Google Ads käyttää tiivistyksessä SHA256-algoritmia, joka on toimialan standardi yhdensuuntaisessa datan tiivistyksessä.

Ainoastaan tiedostoosi sisältyvä yksityinen asiakasdata (sähköposti, puhelinnumero, etunimi ja sukunimi) tiivistetään. Maa- ja postinumerodataa ei tiivistetä. Jos lataat tiivistetyn datatiedoston, älä tiivistä maa- ja postinumerodataa.

Lataa asiakasdatatiedosto Google Ads ‑tilisi tai Google Ads APIn kautta. Google käyttää latauksessa TLS-salausta, joka on toimialan standardi tiedostonsiirtojen suojaamisessa.

Huomioitavaa

Jos käyttäjän tiedoille ei löydy vastaavuutta, Google saattaa silti käyttää tietoja käytäntöjenmukaisuuden tarkistuksissa. Tietoja ei kuitenkaan käytetä muutoin asiakaskohdistuksessa tai Googlen muissa tuotteissa. Kohdistaminen voi viedä jopa 48 tuntia.

Kun kohdistaminen on valmis ja käytäntöjenmukaisuus on tarkistettu, datatiedosto merkitään poistettavaksi. Sen jälkeen voit aloittaa mainosten kohdistamisen asiakaskohdistussegmenteille Google Ads ‑kampanjoissasi.

Voit myös aloittaa mainosten kohdistamisen samantyyppisille segmenteille Haussa, YouTubessa ja Gmailissa, jos asiakaskohdistussegmenttisi täyttävät vaaditut ehdot.

Sähköpostiosoitteiden ja puhelinnumeroiden vastaavuuksien hakeminen

Google seuraa Google-tilien sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita sekä niitä vastaavia tiivistettyjä merkkijonoja.

Kun olet ladannut sähköpostiosoitteista ja/tai puhelinnumeroista koostuvan asiakasluettelosi, Google Ads vertaa kutakin asiakasluettelossasi olevaa tiivistettyä merkkijonoa Google-tilien sähköpostiosoitteisiin tai puhelinnumeroihin liittyviin tiivistettyihin merkkijonoihin. Jos vastaavuus löytyy, siihen liittyvä Google-tili lisätään asiakaskohdistussegmentteihisi (asiakasluetteloosi).

Postiosoitteiden kohdistaminen

Google muodostaa vastaavuusavaimen yhdistämällä Google-tilien tiivistetyn nimi- ja postiosoitedatan. Postiosoitedatan tulee sisältää ainoastaan maat ja postinumerot. Kun olet ladannut tiivistetyt asiakkaiden nimet ja osoitteet sisältävän listan (älä tiivistä postinumero- ja maadataa), Google muodostaa datan perusteella samantyyppisen avaimen ja vertaa kutakin asiakaslistasi sisältämää avainta Google-tileihin perustuviin avaimiin. Jos vastaavuus löytyy, siihen liittyvä Google-tili lisätään asiakaskohdistussegmentteihisi (asiakasluetteloosi).