Skapa en smart kampanj

Att sköta ett företag är ett heltidsjobb, men det behöver inte ta lång tid att annonsera om ditt företag online. Smarta kampanjer är utformade för att det ska gå snabbt och smidigt att annonsera.

Det tar bara ett par minuter att komma igång med smarta kampanjer: Skriv en annons för ditt företag, bestäm en budget, välj en produkt eller tjänst som du vill marknadsföra och låt oss ta fram en lista över relaterade sökfraser. Efter de inledande inställningarna hanterar Google Ads dina annonser automatiskt.

När kunder söker på Google efter produkter eller tjänster som är relaterade till dina sökfraser kan din annons visas ovanför eller nedanför sökresultaten. På Google Maps kan annonsen visas direkt på kartan eller nedanför sökresultaten. Du kan också visa företagets adress och telefonnummer i annonsen. Du betalar bara när någon klickar på din annons, och du kan redigera annonsen eller avbryta annonsvisningen när som helst i översikten Kampanjer.

När nya annonsörer registrerar sig för Google Ads används smarta kampanjer som standardinställd kampanjtyp.

I denna artikel beskriver vi hur du skapar en smart kampanj i Google Ads.

Innan du börjar

Bekanta dig med smarta kampanjer.

Anvisningar

Du kan bara skapa smarta kampanjer i webbversionen av Google Ads.
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Ny kampanj i översikten Kampanjer.
  3. Följ de detaljerade anvisningarna för att skapa en kampanj.