Angi en annonseplan for Smart-kampanjen din

I Google Ads kan du velge hvilke dager i uken og på hvilke tidspunkter annonsen din skal kjøres. Du kan for eksempel angi at annonsen bare skal vises i løpet av normale åpningstider, eller når du kan svare på henvendelser fra kundene innen rimelig tid. Eller kanskje du bare vil vise annonsen på bestemte dager eller i arbeidstiden, når du er til stede og kan ta deg av kundehenvendelser.

Merk: Hvis du bruker en bedriftsprofil og har angitt bedriftens åpningstider i kontoen din, blir annonseplanen for kampanjen din automatisk synkronisert med de aktuelle åpningstidene.

Fordeler ved å planlegge kjøring av annonser

Hvis bedriften din har normale åpningstider, kan du angi at annonsen din bare skal kjøres når bedriften er åpen. Da betaler du ikke for anrop eller klikk på annonsen din når bedriften er stengt.

Hvis bedriften din er døgnåpen, eller den har et nettsted, er det lurt å angi at annonsene skal kjøres når som helst. Da kan annonsene dine nå ut til kunder uansett når på døgnet de søker.

Slik planlegger du kjøring av annonser

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonseplan.
  4. Klikk på Endre-knappen.
  5. Velg et alternativ fra rullegardinmenyen:
    • Når som helst: Annonsene dine vises døgnet rundt hele uken.
    • Åpningstider: Hvis du har knyttet kampanjen din sammen med en bedriftsprofil, blir annonsene vist i bedriftens åpningstider.
    • I takt med spesielle åpningstider: Du angir tidsplanen for når annonsene skal bli vist.
  6. Klikk på Lagre.