Inzicht in landspecifieke beperkingen van slimme campagnes

Het volgende artikel is van toepassing op alle producten van Google Ads, inclusief slimme campagnes.

Google moet zich houden aan de sancties die zijn opgelegd door de United States Office of Foreign Assets Control (OFAC). Als gevolg hiervan is Google Ads niet beschikbaar voor adverteerders in de volgende landen of gebieden:

• Krim
  • Cuba
  • Iran
  • Noord-Korea
  • Syrië
  • De zogenoemde Volksrepubliek Donetsk (DNR)
  • De zogenoemd Volksrepubliek Loehansk (LNR)

Onlangs toegevoegde regio's

Als u bent gevestigd op een locatie waaraan de OFAC onlangs sancties heeft opgelegd (bijvoorbeeld de Krim), wordt uw Google Ads-account opgeschort. Ook Mijn Klantencentrum-accounts in landen of gebieden onder embargo worden opgeschort, evenals mogelijk de door deze accounts beheerde accounts.

Als op uw account de OFAC-sancties van toepassing zijn, stellen we u per e-mail op de hoogte wanneer we uw account opschorten. Respijtperioden en uitzonderingen zijn niet mogelijk.

Als u van mening bent dat uw account niet had mogen worden opgeschort, kunt u dit formulier invullen om bezwaar aan te tekenen.

Accounttoegang in regio's onder embargo

Zelfs als uw account niet is gevestigd in een van de landen of gebieden onder embargo, kunt u met een embargo te maken krijgen. Dat komt omdat u niet kunt inloggen bij Google Ads als u zich fysiek bevindt in een land of gebied onder embargo. U heeft echter nog wel toegang tot het Helpcentrum en het Beleidscentrum van Google Ads en andere Google Ads-websites waarbij u niet hoeft in te loggen.

Terugbetalingen voor bestaande accounts

We proberen aan eigenaren van een Google Ads-account die te maken krijgen met een opschorting, het ongebruikte, vooraf betaalde saldo terug te betalen voor zover dit wettelijk is toegestaan. Op grond van Amerikaanse wetgeving worden na 1 februari 2015 op de Krim bijvoorbeeld geen terugbetalingen meer verwerkt. Mochten de sancties in de toekomst worden opgeheven, dan kunnen we op dat moment wellicht tot terugbetaling overgaan.

Targeting op locatie

Advertenties kunnen niet worden weergegeven in landen en gebieden waaraan de OFAC sancties heeft opgelegd (en evenmin worden uitgesloten in Google Ads).

Als uw campagne is ingesteld voor weergave in een land of gebied dat onlangs aan de OFAC-lijst is toegevoegd (bijvoorbeeld de Krim), wordt de campagne niet meer uitgevoerd. Als u uw slimme campagne wilt hervatten, moet u deze bewerken en uw targeting op locatie zodanig wijzigen dat het land of gebied waaraan een sanctie is opgelegd, niet langer wordt getarget.

Accountondersteuning en -optimalisatie

Als u zich buiten de genoemde regio's bevindt, maar producten of services promoot die zich in een van deze regio's bevinden, komt u niet in aanmerking voor aangepaste ondersteuning of accountoptimalisatie.