Skapa listor över negativa sökord och använda dem i kampanjer

Med listor över negativa sökord kan du hantera negativa sökord mer effektivt för flera kampanjer samtidigt.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar listor över negativa sökord och använder dem i kampanjer. Om du vill ha mer bakgrundsinformation kan du börja med att läsa mer om listor över negativa sökord.

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Skapa en lista över negativa sökord

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Klicka på länken Delat bibliotek i det vänstra navigeringsfältet.
  4. Klicka på Negativa kampanjsökord.
  5. Klicka på + Lista.
  6. Ge listan över negativa sökord ett namn och lägg till de negativa sökorden i rutan Sökord. Ange ett sökord per rad.
  7. Klicka på Spara.

Använda listor över negativa sökord i kampanjer

När du har skapat listor över negativa sökord kan du tillämpa dem på en eller flera kampanjer. Det kan du göra på två olika sätt:

• Lägg till listan över negativa sökord i flera kampanjer samtidigt via länken Delat bibliotek.
  • Lägg till listan över negativa sökord i en kampanj i taget via fliken Sökord eller Display-nätverket.

Lägga till listor över negativa sökord i flera kampanjer samtidigt via länken Delat bibliotek

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Klicka på länken Delat bibliotek i det vänstra navigeringsfältet.
  4. Klicka på Negativa kampanjsökord.
  5. Markera kryssrutan bredvid listan över negativa sökord som du vill lägga till i flera kampanjer.
  6. Klicka på Tillämpa på kampanjer.
  7. Välj de kampanjer där du vill lägga till listorna.
  8. Klicka på Spara.

Lägga till listor över negativa sökord i en kampanj via fliken Sökord

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Sökord.
  3. Klicka på Negativa sökord.
  4. Klicka på Listor till höger i tabellen Kampanjnivå.
  5. Klicka på + Lista.
  6. Välj en kampanj på rullgardinsmenyn.
  7. Klicka på länken lägg till vid listorna som du vill lägga till i kampanjen.
  8. Klicka på Spara.

Lägga till listor över negativa sökord i en kampanj via fliken Display-nätverket

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Display-nätverket.
  3. Klicka på + Inriktning.
  4. Välj kampanjen där du vill lägga till listorna under Uteslutna kampanjer.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Lägg till kampanjuteslutningar och välj Sökord för Display-nätverket.
  6. Klicka på Listor.
  7. Klicka på länken lägg till vid listorna som du vill lägga till i kampanjen.
  8. Klicka på Spara.
Pröva nu