Skapa listor över negativa sökord och använda dem i kampanjer

Med listor över negativa sökord kan du hantera negativa sökord mer effektivt för flera kampanjer samtidigt.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar listor över negativa sökord och använder dem i kampanjer. Om du vill ha mer bakgrundsinformation kan du börja med att läsa mer om listor över negativa sökord.

Skapa en lista med negativa sökord

1. Klicka på Sökord i sidmenyn till vänster.
  2. Klicka på Negativa sökord högst upp.
  3. Klicka på plusknappen .
  4. Klicka på Välj en kampanj och välj den kampanj där du vill lägga till listan över negativa sökord.
  5. Skriv eller klistra in ett negativt sökord per rad i textfältet.
  6. Markera kryssrutan vid Spara i en ny eller befintlig lista och ge listan ett namn.
  7. Klicka på Spara.

Använda listor över negativa sökord i kampanjer

När du har skapat listor med negativa sökord kan du använda dem i en eller flera kampanjer.

Använd listor med negativa sökord i flera kampanjer från biblioteket med negativa sökord

1. Klicka på verktygsikonen Google Ads | tools [Icon] högst upp till höger i kontot.
  2. Klicka på Listor med negativa sökord under Delat bibliotek.
  3. Markera rutan bredvid de listor med negativa sökord som du vill använda i kampanjer.
  4. Klicka på Tillämpa på kampanjer.
  5. Välj i vilka kampanjer du vill använda listorna med negativa sökord.
  6. Klicka på Använd.

Använda en lista med negativa sökord i en enskild kampanj

1. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  2. Klicka på kampanjen där du vill använda listorna över negativa sökord.
  3. Klicka på Sökord i sidmenyn till vänster och sedan på Negativa sökord högst upp.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Välj Använd lista med negativa sökord.
  6. Markera rutan vid de listor som du vill använda i kampanjen.
  7. Klicka på Spara.

Använda listor med negativa sökord i flera kampanjer från sidan Kampanjer

1. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  2. Markera rutan vid de kampanjer där du vill använda listor med negativa sökord.
  3. Klicka på Redigera och välj Redigera inriktning.
  4. Välj Lägg till listor med negativa sökord om du vill lägga till listor med negativa sökord.
    1. Markera rutan vid de listor du vill lägga till i kampanjerna.
    2. Klicka på Använd.
  5. Välj Ta bort listor med negativa sökord om du vill ta bort listor med negativa sökord.
    1. Markera rutan vid de listor du vill ta bort från kampanjerna.
  6. Klicka på Använd.