Opprett og bruk lister over negative søkeord i kampanjer

Med lister over negative søkeord kan du mer effektivt administrere negative søkeord i flere kampanjer.

I denne artikkelen viser vi hvordan du oppretter lister over negative søkeord og bruker dem i kampanjer. Hvis du vil ha mer bakgrunnsinformasjon, kan du lese Om lister over negative søkeord.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Opprett en liste over negative søkeord

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Negative søkeord for søkeannonsering øverst.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Klikk på Velg en kampanje, og velg deretter kampanjen der du vil legge til listen over negative søkeord.
  6. Skriv eller lim inn ett negativt søkeord per linje i tekstfeltet.
  7. Merk av for Lagre i en ny eller eksisterende liste, og skriv inn et navn på listen over negative søkeord.
  8. Klikk på Lagre.

Bruk lister over negative søkeord i kampanjer

Når du har opprettet lister over negative søkeord, kan du bruke dem i én eller flere kampanjer.

Merk: Hvis du vil bruke lister over negative søkeord i appkampanjer, må du kontakte Google-representanten din.

Bruk lister over negative søkeord fra biblioteket med negative søkeord i flere kampanjer

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Ekskluderingslister.
  4. Klikk på Lister over negative søkeord-fanen.
  5. Merk av for listene over negative søkeord du vil bruke i kampanjene.
  6. Klikk på Bruk på kampanjer.
  7. Velg kampanjene der du vil bruke listene over negative søkeord.
  8. Klikk på Bruk.

Slik bruker du lister over negative søkeord i én enkelt kampanje

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen på delmenyen, og klikk så på Søkeord for søkeannonsering.
  3. Klikk på Negative søkeord øverst.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Velg Bruk en liste over negative søkeord.
  6. Merk av for listene over negative søkeord som du vil bruke i denne kampanjen.
  7. Klikk på Lagre.

Bruk lister over negative søkeord i flere kampanjer fra Kampanjer-siden

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen på delmenyen, og klikk så på Kampanjer.
  3. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av kampanjene der du vil bruke listene over negative søkeord.
  4. Klikk på Rediger, og velg Endre målrettingen.
  5. For å legge til lister over negative søkeord, velg Legg til lister over negative søkeord.
    1. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av listene du vil legge til i disse kampanjene.
    2. Klikk på Bruk.
  6. For å fjerne lister over negative søkeord, velg Fjern lister over negative søkeord.
    1. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av listene du vil fjerne fra disse kampanjene.
  7. Klikk på Bruk.

Linker til relatert innhold