Lijsten met uitsluitingszoekwoorden maken en toepassen op campagnes

Met lijsten met uitsluitingszoekwoorden kunt u uitsluitingszoekwoorden voor campagnes efficiënter beheren.

Dit is een instructieartikel waarin wordt beschreven hoe u lijsten met uitsluitingszoekwoorden kunt maken en toepassen op campagnes. U kunt eerst het artikel Over lijsten met uitsluitingszoekwoorden lezen voor meer achtergrondinformatie.

Een lijst met uitsluitingszoekwoorden maken

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Zoekwoorden.
  2. Klik bovenaan op Uitsluitingszoekwoorden.
  3. Klik op de plusknop .
  4. Klik op Selecteer campagne en selecteer de campagne waaraan u de lijst met uitsluitingszoekwoorden wilt toevoegen.
  5. Typ of plak één uitsluitingszoekwoord per regel in het tekstveld.
  6. Vink het selectievakje naast Opslaan in nieuwe of bestaande lijst aan en geef een naam voor uw lijst met uitsluitingszoekwoorden op.
  7. Klik op Opslaan.

Lijsten met uitsluitingszoekwoorden toepassen op campagnes

Nadat u uw lijsten met uitsluitingszoekwoorden heeft gemaakt, kunt u ze toepassen op een of meer campagnes.

Lijsten met uitsluitingszoekwoorden toepassen op meerdere campagnes vanuit de bibliotheek voor uitsluitingszoekwoorden

1. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapspictogram .
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Lijsten met uitsluitingszoekwoorden.
  3. Vink het selectievakje aan naast de lijsten met uitsluitingszoekwoorden die u op campagnes wilt toepassen.
  4. Klik op Toepassen op campagnes.
  5. Selecteer de campagnes waarop u de lijsten met uitsluitingszoekwoorden wilt toepassen.
  6. Klik op Toepassen.

Lijsten met uitsluitingszoekwoorden toepassen op één campagne

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  2. Klik op de naam van de campagne waarop u de lijsten met uitsluitingszoekwoorden wilt toepassen.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Zoekwoorden en klik vervolgens bovenaan op Uitsluitingszoekwoorden.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Selecteer Lijst met uitsluitingszoekwoorden gebruiken.
  6. Vink het selectievakje aan naast de lijsten met uitsluitingszoekwoorden die u wilt toepassen op deze campagne.
  7. Klik op Opslaan.

Lijsten met uitsluitingszoekwoorden toepassen op meerdere campagnes vanaf de pagina Campagnes

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  2. Vink het selectievakje aan naast de campagnes waarop u uw lijsten met uitsluitingszoekwoorden wilt toepassen.
  3. Klik op Bewerken.
  4. Klik op Targeting bewerken en vervolgens op Lijsten met uitsluitingszoekwoorden.
  5. Vink het selectievakje aan naast de lijsten met uitsluitingszoekwoorden die u wilt toepassen op de geselecteerde campagnes.
  6. Als u een voorbeeld van uw wijzigingen wilt bekijken, klikt u op Voorbeeld. Als een van de lijsten met uitsluitingszoekwoorden die u toepast, al wordt gebruikt voor een campagne, laat het voorbeeld zien dat de lijst niet wordt toegepast op die campagne.
    Klik op Toepassen om de lijsten met uitsluitingszoekwoorden toe te voegen aan de geselecteerde campagnes.