Skapa en annonsvariant

Med annonsvarianter är det enklare att testa flera versioner av dina annonser genom att ändra rubriken eller beskrivningstexten, testa olika erbjudanden eller lyfta fram fördelarna med dina produkter och tjänster på olika sätt. Annonsvarianter kan också tillämpas på den slutliga webbadressen och mobilwebbadressen.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar och redigerar en annonsvariant. Läs mer om annonsvarianter

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Skapa en annonsvariant för en textannons

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Experiment.
  4. Klicka på Annonsvarianter. Då visas en tabell med annonsvarianterna du har skapat och information om varje variant.
  5. Skapa en ny annonsvariant genom att klicka på plusknappen .
  6. Välj Alla kampanjer eller den kampanj där du vill skapa en annonsvariant i avsnittet Välj annonser.
  7. Välj Textannonser i avsnittet Annonstyp för inriktning.
  8. Du kan skapa regler i avsnittet Filtrera annonser:
    • Filtrera annonser efter rubrik, beskrivning, sökvägsfält och webbadresser.
  9. Klicka på Fortsätt.
  10. Välj vilken variant du vill tillämpa på annonserna i avsnittet Skapa variant. Tänk på att varianter är skiftlägeskänsliga. Välj ett alternativ på listan.
    • Sök och ersätt. Sök efter text i annonsen och ersätt den med annan text. Till exempel kanske du vill testa en variant av din annons där du har bytt ut ”Boka nu” mot ”Ring nu”.
    • Uppdatera text. Ändra den befintliga texten i annonserna. Du kan lägga till, ta bort och fästa tillgångar för
      • slutlig webbadress
      • rubriker
      • sökväg
      • beskrivningar
      • slutlig mobilwebbadress.
    • Byt plats på rubrikerna. Byt plats på den första och andra rubriken.
  11. Klicka på Fortsätt.
  12. Ge annonsvarianten ett namn i avsnittet Ange variantinformation.
  13. Ange Startdatum och Slutdatum för när du vill visa annonsvarianterna. Annonsvarianten börjar automatiskt visas det valda datumet. Om datumet är i dag börjar den visas inom kort.
  14. Ange i Experimentfördelning hur stor procentandel av kampanjbudgeten du vill lägga på annonsvarianterna. Annonsvarianten och de ursprungliga annonserna fördelas genom att användarna tilldelas cookies. Det innebär att användarna ser en enda version av annonsen oavsett hur många gånger de söker. Detta kan bidra till att resultaten inte påverkas av andra faktorer, vilket kan göra informationen mer rättvisande.
  15. Klicka på Skapa variant.

Skapa en annonsvariant för en responsiv sökannons

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Experiment.
  4. Klicka på Annonsvarianter.
  5. Skapa en ny annonsvariant genom att klicka på plusknappen .
  6. Välj Alla kampanjer eller den kampanj där du vill skapa en annonsvariant i avsnittet Välj annonser.
  7. Välj Responsiva sökannonser i avsnittet Annonstyp för inriktning.
  8. Du kan skapa regler i avsnittet Filtrera annonser:
    • Filtrera annonser efter rubrik, beskrivningar, sökväg och slutlig webbadress.
  9. Klicka på Fortsätt.
  10. Välj vilken variant du vill tillämpa på annonserna i avsnittet Skapa variant. Tänk på att varianter är skiftlägeskänsliga.
    • Välj ett alternativ på listan.
      • Sök och ersätt. Sök efter text i annonsen och ersätt den med annan text. Till exempel kanske du vill testa en variant av din annons där du har bytt ut ”Boka nu” mot ”Ring nu”.
      • Uppdatera text. Ändra den befintliga texten i annonserna. Du kan lägga till, ta bort och fästa tillgångar för
        • rubriker
        • beskrivningar.
      • Uppdatera webbadresser. Modifiera befintliga slutliga webbadresser, sökvägar och slutliga mobilwebbadresser.
  11. Klicka på Fortsätt.
  12. Ge annonsvarianten ett namn i avsnittet Ange variantinformation.
  13. Ange Startdatum och Slutdatum för när du vill visa annonsvarianterna. Annonsvarianten börjar automatiskt visas det valda datumet. Om datumet är i dag börjar den visas inom kort.
  14. Ange i Experimentfördelning hur stor procentandel av kampanjbudgeten du vill lägga på annonsvarianterna. Annonsvarianten och de ursprungliga annonserna fördelas genom att användarna tilldelas cookies. Det innebär att användarna ser en enda version av annonsen oavsett hur många gånger de söker. Detta kan bidra till att resultaten inte påverkas av andra faktorer, vilket kan göra informationen mer rättvisande.
  15. Klicka på Skapa variant.

Redigera annonsvarianten

När du har skapat annonsvarianten kan du redigera delar av den. Du kan ändra dess namn, startdatum och slutdatum. Om du vill ändra fler detaljer måste du skapa en ny annonsvariant.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Experiment.
  4. Klicka på Annonsvarianter, där du hittar annonsvarianterna du har skapat samt information om varje variant.
  5. Leta reda på annonsvarianten som du vill redigera.
  6. Håll muspekaren över annonsvarianten och klicka på pennikonen Inställningen Redigera, pennikon vid kolumnen som du vill redigera.
  7. Du kan lägga till fler kolumner genom att klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads. Du kan inte redigera annonsvarianter som inte längre visas eller som har tagits bort.
  8. Du kan redigera följande:
    • Namn. Annonsvariantens namn.

• Startdatum. Annonsvarianten börjar automatiskt visas det valda datumet. Om datumet är i dag börjar den visas inom kort. Du kan inte ändra detta datum om annonsvarianten redan har börjat visas.

• Slutdatum. Datumet då annonsvarianten slutar visas. Du kan inte ändra detta datum om annonsvarianten har slutat visas, gått ut eller redan har tillämpats. Om du vill visa annonsvarianten igen kan du klicka på Starta om i kolumnen Åtgärder. Tänk på att annonsvarianter som har gått ut inte kan visas igen.

9. Klicka på Spara.

Viktigt att tänka på

• Du kan bevaka resultatet av annonsvarianterna under tiden de visas.
  • Om du är nöjd med resultatet av annonsvarianten kan du använda den för att skapa nya annonser. Tillämpa annonsvarianten
  • När du använder en annonsvariant gäller resultatinformationen endast de redigerade annonserna. Varianten kanske inte tillämpas på andra annonser i kampanjen.
  • När du har skapat annonsvarianten visas den automatiskt under datumen du har valt. Du behöver inte tillämpa den förrän den har slutat visas och du är nöjd med resultaten.