Een advertentievariant instellen

Met advertentievarianten kunt u eenvoudig meerdere versies van uw advertenties testen. U kunt de kop of de beschrijvingstekst wijzigen, verschillende promoties uitproberen of de voordelen van uw producten en services op verschillende manieren benadrukken. U kunt advertentievarianten ook toepassen op de uiteindelijke URL en de mobiele URL.

In dit artikel leggen we uit hoe u een advertentievariant instelt en bewerkt. Meer informatie over advertentievarianten

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een advertentievariant instellen voor een tekstadvertentie

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Experimenten.
  4. Klik op Advertentievarianten. U ziet een tabel met advertentievarianten die u heeft gemaakt, samen met informatie over elke variant.
  5. Klik op de plusknop om een nieuwe advertentievariant te maken.
  6. Selecteer in het gedeelte 'Advertenties selecteren' de optie Alle campagnes of selecteer de campagne waarvoor u een advertentievariant wilt maken.
  7. Selecteer Tekstadvertenties in het gedeelte Doeladvertentietype.
  8. In het gedeelte Advertenties filteren kunt u regels instellen:
    • Filter de advertenties op de koppen, beschrijvingen, padvelden of URL's.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Selecteer in het gedeelte 'Variant maken' welk type variant u op uw advertenties wilt toepassen. Houd er rekening mee dat varianten hoofdlettergevoelig zijn. Selecteer een optie uit de lijst.
    • Zoeken en vervangen. Hiermee kunt u tekst in de advertentie zoeken en door andere tekst vervangen. U kunt bijvoorbeeld een variant van uw advertentie testen door 'Nu boeken' te vervangen door 'Nu bellen'.
    • Tekst updaten. Hiermee kunt u bestaande tekst in de advertenties aanpassen. U kunt items toevoegen, verwijderen of vastzetten voor de volgende elementen:
      • Uiteindelijke URL
      • Koppen
      • Weergavepad
      • Beschrijvingen
      • Uiteindelijke mobiele URL
    • Koppen omwisselen. Hiermee wisselt u kop 1 en kop 2 om.
  11. Klik op Doorgaan.
  12. Geef in het gedeelte 'Variantgegevens instellen' een naam op voor de advertentievariant.
  13. Selecteer datums voor de velden Startdatum en Einddatum om aan te geven gedurende welke periode u de advertentievariant wilt laten lopen. De advertentievariant wordt automatisch weergegeven vanaf de door u geselecteerde datum. Als u de huidige datum selecteert, gaat de weergave binnen korte tijd van start.
  14. Geef bij Experimentgroep op welk percentage van uw campagnebudget u aan de advertentievariant wilt toewijzen. De advertentievariant en de oorspronkelijke advertentie worden gesplitst doordat er cookies worden toegewezen aan gebruikers. Dat betekent dat gebruikers mogelijk slechts één versie van uw advertentie te zien krijgen, ongeacht het aantal keer dat ze zoeken. Hierdoor kunt u voorkomen dat andere factoren uw resultaten beïnvloeden, zodat u nauwkeurigere gegevens krijgt.
  15. Klik op Variant maken.

Een advertentievariant instellen voor een responsieve zoekadvertentie

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Experimenten.
  4. Klik op Advertentievarianten.
  5. Klik op de plusknop om een nieuwe advertentievariant te maken.
  6. Selecteer in het gedeelte 'Advertenties selecteren' de optie Alle campagnes of selecteer de campagne waarvoor u een advertentievariant wilt maken.
  7. Selecteer Responsieve zoekadvertenties in het gedeelte Doeladvertentietype.
  8. In het gedeelte Advertenties filteren kunt u regels instellen:
    • Filter de advertenties op de koppen, beschrijvingen, weergavepaden of uiteindelijke URL's.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Selecteer in het gedeelte 'Variant maken' welk type variant u op uw advertenties wilt toepassen. Houd er rekening mee dat varianten hoofdlettergevoelig zijn.
    • Selecteer een optie uit de lijst.
      • Zoeken en vervangen. Hiermee kunt u tekst in de advertentie zoeken en door andere tekst vervangen. U kunt bijvoorbeeld een variant van uw advertentie testen door 'Nu boeken' te vervangen door 'Nu bellen'.
      • Tekst updaten. Hiermee kunt u bestaande tekst in de advertenties aanpassen. U kunt items toevoegen, verwijderen of vastzetten voor de volgende elementen:
        • Koppen
        • Beschrijvingen
      • URL's updaten. Hier kunt u bestaande uiteindelijke URL's, weergavepaden en uiteindelijke mobiele URL's aanpassen.
  11. Klik op Doorgaan.
  12. Geef in het gedeelte 'Variantgegevens instellen' een naam op voor de advertentievariant.
  13. Selecteer datums voor de velden Startdatum en Einddatum om aan te geven gedurende welke periode u de advertentievariant wilt laten zien. Uw advertentievariant wordt automatisch weergegeven vanaf de door u geselecteerde datum. Als u de huidige datum selecteert, gaat de weergave binnen korte tijd van start.
  14. Geef bij Experimentgroep op welk percentage van uw campagnebudget u aan de advertentievariant wilt toewijzen. De advertentievariant en de oorspronkelijke advertentie worden gesplitst doordat er cookies worden toegewezen aan gebruikers. Dat betekent dat gebruikers mogelijk slechts één versie van uw advertentie te zien krijgen, ongeacht het aantal keer dat ze zoeken. Hierdoor kunt u voorkomen dat andere factoren uw resultaten beïnvloeden, zodat u nauwkeurigere gegevens krijgt.
  15. Klik op Variant maken.

Uw advertentievariant bewerken

Nadat u de advertentievariant heeft gemaakt, kunt u bepaalde delen ervan bewerken. U kunt de naam, startdatum en einddatum van uw advertentievariant bewerken. Als u meer gegevens wilt wijzigen, maakt u een nieuwe advertentievariant.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Experimenten.
  4. Klik op Advertentievarianten. Er wordt dan een tabel getoond met advertentievarianten die u heeft gemaakt, samen met informatie over elke variant.
  5. Zoek de advertentievariant die u wilt bewerken.
  6. Plaats de muisaanwijzer op de advertentievariant en klik op het potloodje Instelling bewerken, potloodje naast de kolom die u wilt bewerken.
  7. Als u meer kolommen wilt toevoegen, klikt u op het kolommenicoon Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon. U kunt advertentievarianten die niet meer actief zijn of die zijn verwijderd, niet meer bewerken.
  8. U kunt het volgende bewerken:
    • Naam. De naam die u heeft gekozen voor de advertentievariant.

• Startdatum. Uw advertentievariant wordt automatisch weergegeven vanaf de door u geselecteerde datum. Als u de huidige datum selecteert, gaat de weergave binnen korte tijd van start. Als de advertentievariant eenmaal wordt weergegeven, kunt u deze datum niet meer wijzigen.

• Einddatum. De datum waarop de advertentievariant niet meer wordt weergegeven. U kunt de advertentievariant niet meer bewerken nadat deze is beëindigd, verlopen of al is toegepast. U kunt op Opnieuw starten in de kolom Acties klikken als u de advertentievariant opnieuw wilt laten lopen. U kunt verlopen advertentievarianten niet opnieuw laten lopen.

9. Klik op Opslaan.

Aandachtspunt

• Terwijl uw advertentievarianten worden weergegeven, kunt u de prestaties ervan bijhouden.
  • Als u tevreden bent met de resultaten van uw advertentievariant, kunt u deze toepassen en nieuwe advertenties maken. Uw advertentievariant toepassen
  • Wanneer u een advertentievariant toepast, gelden de prestatiegegevens die u ziet alleen voor de aangepaste advertenties. Uw variant is mogelijk niet van toepassing op andere advertenties in dezelfde campagne.
  • Zodra u de advertentievariant heeft gemaakt, wordt deze automatisch weergegeven in de geselecteerde periode. U hoeft de advertentievariant pas toe te passen nadat deze niet meer wordt weergegeven en u tevreden bent met de resultaten.