Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Uw advertentievarianten bijhouden

Wanneer u advertentievarianten toont, kunt u de prestaties ervan bijhouden. Met inzicht in de prestaties van uw advertentievarianten kunt u weloverwogen beslissen of u uw oorspronkelijke advertenties wilt vervangen door beter presterende advertenties.

In dit artikel leggen we uit hoe u de prestaties van uw advertentievarianten kunt bijhouden en interpreteren.

Voordat u begint

Als u nog geen advertentievariant heeft gemaakt, gaat u eerst naar Een advertentievariant instellen.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Experimenten.
  4. Klik op Advertentievarianten. U ziet nu een tabel met advertentievarianten die u heeft gemaakt, samen met informatie over elke variant.

Voor elke advertentievariant wordt het aantal advertenties, klikken en vertoningen getoond. Wanneer u op een advertentievariant klikt, ziet u een vergelijking van de prestatiestatistieken met de oorspronkelijke advertentie.

Over prestatiestatistieken voor advertentievarianten

De prestatiestatistieken die we voor uw advertentievarianten laten zien, bevatten 4 getallen:

1. Het 1e getal is de waarde voor elke prestatiestatistiek, alleen voor de advertentievariant. Uw advertentievariant kreeg bijvoorbeeld X klikken.
  2. Het percentage buiten de haakjes [ ] is het verschil tussen uw advertentievariant en het origineel. Uw variant kreeg bijvoorbeeld Y% meer klikken dan het origineel.
  3. De 2 cijfers binnen de haakjes geven het verwachte bereik aan met een flexibel zekerheidsinterval. Als u bijvoorbeeld een zekerheidsinterval van 80% heeft gekozen, heeft u 80% kans om een verschil te zien tussen A% en B%.
Opmerking: Met dynamische zekerheidsrapporten kunt u uw eigen zekerheidsintervallen kiezen (80% is het standaard zekerheidsinterval) en meer inzicht krijgen in uw experimentstatistieken.

Als een statistiek met een blauw sterretje '*' is gemarkeerd, is deze statistisch significant. Het effect op de prestaties is met een kans van tenminste 95% het gevolg van de wijziging die u heeft gemaakt en niet van toevallige factoren.

Significantie wordt over het algemeen door drie factoren beïnvloed:

• Het verschil in prestaties tussen de oorspronkelijke advertenties en de aangepaste advertenties. Grotere verschillen leiden meestal tot een toename van de significantie.
  • De veranderingen in prestaties. Een campagne waarvan het aantal klikken van dag tot dag met 50% verschilt, heeft meer variabiliteit dan een campagne waarvan het aantal klikken een verschil van 2% laat zien. Grote variabiliteit leidt meestal tot een afname van de significantie.
  • Het totale aantal vertoningen van advertentievarianten. Hoe hoger het aantal vertoningen, hoe groter de statistische significantie wordt.