Om annonsvarianter

Med annonsvarianter kan du enkelt skapa och testa varianter av dina annonser i flera kampanjer samtidigt eller i hela ditt konto. Du kan till exempel testa hur det påverkar annonsernas resultat om du ändrar uppmaningen från ”Köp nu” till ”Köp i dag”. Eller så kan du testa att ändra rubriken till ”Ring nu för gratis kostnadsförslag” i flera kampanjer.

Så fungerar det

Med annonsvarianter kan du granska resultatet av dina varianter och använda de ändrade annonserna i ditt konto.

Skapa en annonsvariant

Börja med att välja annonsvariantens räckvidd. Räckvidden kan vara hela kontot, specifika kampanjer eller anpassad. Du kan välja mellan olika annonstyper, som textannonser eller responsiva sökannonser. Skapa sedan varianten. Du kan till exempel leta efter ”Lokala hotell” och byta ut det mot ”Hotell i närheten”. Ange till sist alla övriga uppgifter om varianten, som slutdatum och hur stor andel av trafiken som ska se de modifierade annonserna. Läs om hur du skapar en annonsvariant

Se resultatet av annonsvarianten

Du kan se resultatet av annonsvarianterna översiktligt och på detaljnivå så att du kan ta reda på hur det går för de modifierade annonserna jämfört med ursprungsannonserna.

Använda annonsvarianten

När du är nöjd med resultatet av experimentet kan du använda de modifierade annonserna i din kampanj. Du kan också välja att ersätta dina befintliga annonser eller skapa nya utifrån varianterna.

Användningsområde

Annonsvarianter fungerar bäst när du vill testa en ändring i flera kampanjer samtidigt eller i hela ditt konto. Kampanjutkast och kampanjexperiment fungerar bäst när du vill testa flera ändringar samtidigt i mindre skala.