Använda Accelerated Mobile Pages

Accelerated Mobile Pages (AMP) är en standard med öppen källkod som du kan använda för att skapa webbsidor som går snabbt att läsa in i webbläsare på mobila enheter. Genom att skapa AMP-versioner av dina målsidor kan du ge mobilanvändarna en bättre upplevelse.

Fördelar med att använda AMP-sidor med Google Ads

AMP-sidor läses in snabbare än alla utom de mest optimerade HTML-sidorna. På så sätt minskar du tiden som krävs från det att någon klickar på din annons tills målsidan visas. Snabbare inläsningstider ger i allmänhet minskat antal avhopp och minskad avvisningsfrekvens, vilket kan öka antalet konverteringar och förbättra det sammantagna annonsresultatet. Läs mer om hur fördröjning påverkar

Så skapar du AMP-sidor

Du kan skapa AMP-versioner av dina målsidor med AMP HTML-format och AMP JavaScript. Kom igång med hjälp av Google Ads riktlinjer för utvecklare för AMP-sidor.

Skicka annonstrafik till din AMP-målsida

När du har skapat en AMP-version av en målsida kan du behandla den som vilken annan mobil målsida som helst.  För att omdirigera användare till din målsida anger du AMP-sidans webbadress i fältet Webbadress för mobila enheter för annonserna eller sökorden. När en mobilanvändare klickar på din annons skickas hen till AMP-målsidan.

Tips

Se till att webbadressen pekar på din domän: https://example.com

Inte på kopian i Google AMP-cachen: https://cdn.ampproject.org/c/s/example.com