Om att konvertera valutor i förvaltarkonton

Om du använder ett förvaltarkonto kan du ha konton som visar kostnadsdata i en annan lokal valuta än den som förvaltarkontot använder. Med rapportering i flera valutor kan du konvertera denna data i lokal valuta till den valuta som används i förvaltarkontot, så att du enklare kan analysera kostnader och resultat över flera konton. I den här artikeln förklarar vi hur rapportering i flera valutor fungerar.

Så fungerar det

Om någon av dina konton på flikarna i ditt förvaltarkonto visar kostnadsdata i en annan valuta än valutan i förvaltarkonto kan du använda lagret Konverterad valuta med denna data. När du har tillämpat lagret kan du göra följande:

• Tabeller: Se konverterade valutor nedanför lokala valutor i alla tabellkolumner som innehåller kostnadsdata. Du kan även sortera eller filtrera efter dessa konverterade valutavärden och se totalvärden för kolumner i förvaltarkontots valuta.
  • Diagram: Generera diagram med de konverterade valutavärdena

Tänk på att när du väljer lagret Konverterad valuta kan du inte välja Hela perioden eller ett datum före maj 2003 som datumintervall.

Så här konverteras kostnadsdata från andra lokala valutor

Kostnadsdata för konton som använder olika valutor konverteras utifrån den genomsnittliga månatliga konverteringsfrekvensen för varje månad i det datumintervall du väljer. På grund av denna konverteringsmetod är de konverterade belopp du ser för kundkonton inte alltid korrekta för en given dag.

Exempel

Anta till exempel att valutan som används för kundkontot är amerikanska dollar (USD), men ett av de hanterade kontona använder brittiska pund (GBP). Du vill se, i USD, hur stora utgifter det konto som använder GBP hade mellan den 14 februari och i dag, den 14 april. I tabellen nedan visas detaljerad information hur denna valutakonvertering skulle ske.

Valt datumintervall för varje månad Belopp i GBP Datumintervall som använts för att ta fram genomsnittlig månatlig konverteringsfrekvens Genomsnittlig månatlig konverteringsfrekvens (GBP till USD) Belopp i USD
14/2–28/2 20 1/2–28/2 1,2 24
1/3–31/3 40 1/3–31/3 1,1 44
1/4–14/4 30 1/4–14/4 1,2 36
Totalt 90     104

För konton som använder GBP:

• Beloppet i GBP från den 14 februari till den 28 februari (20 pund) konverteras till USD med den genomsnittliga månatliga konverteringsfrekvensen för februari, alltså 1,2
  • Beloppet i GBP från den första mars till den sista mars (40 pund) konverteras med den genomsnittliga månatliga konverteringsfrekvensen för mars, alltså 1,1
  • Beloppet i GBP från den första april till den 14 april (30 pund) konverteras med den genomsnittliga månatliga konverteringsfrekvensen för april, alltså 1,2