Om valutakonvertering for managerkontoer

Hvis du har en managerkonto, kan det hende du har kontoer som inneholder kostnadsdata i en annen lokal valuta enn den som brukes i managerkontoen din. Med rapportering med flere valutaer kan du konvertere disse lokale valutadataene til valutaen som brukes i managerkontoen, slik at det er enklere å analysere kostnader og resultater for flere kontoer. I denne artikkelen forklarer vi hvordan rapportering med flere valutaer fungerer.

Slik fungerer det

Hvis noen av kontoene dine på fanene i managerkontoen din inneholder kostnadsdata i en annen valuta enn valutaen i managerkontoen din, kan du bruke «Omregnet valuta»-laget på disse dataene. Når du har brukt dette laget, kan du gjøre følgende:

• Tabeller: Se konverterte valutaverdier nedenfor de lokale valutaverdiene i alle tabellkolonnene som inneholder kostnadsdata. Du kan også sortere og filtrere ved hjelp av disse konverterte valutaverdiene, og se totalsummer for kolonnene i valutaen for managerkontoen.
  • Diagrammer: Generer diagrammer ved hjelp av konverterte valutaverdier.

Vær oppmerksom på at når du bruker «Omregnet valuta»-laget, kan du ikke velge «Alle datoer» som datoperiode, og heller ikke en dato tidligere enn mai 2003.

Slik konverteres kostnadsdata fra andre lokale valutaer

Kostnadsdata for kontoer i forskjellige valutaer konverteres basert på den gjennomsnittlige månedlige konverteringsfrekvensen for hver måned som inngår i datoperioden du velger. På grunn av denne konverteringsmetoden kan det hende at de konverterte beløpene du ser for kundekontoer på en bestemt dag, ikke alltid er nøyaktige.

Eksempel

Tenk deg for eksempel at valutaen som brukes i managerkontoen din, er USD, men at GBP brukes i en av kundekontoene dine. Du ønsker å finne ut hvor stort forbruket var, i USD, for den GBP-baserte kontoen mellom 14. februar og 14. april. I tabellen nedenfor finner du mer informasjon om hvordan denne valutaomregningen blir.

Datoperioden du har valgt for hver måned Beløp i GBP Datoperioden som er brukt for å finne den gjennomsnittlige månedlige konverteringsfrekvensen Den gjennomsnittlige månedlige konverteringsfrekvensen (GBP til USD) Beløp i USD
14.–28. feb 20 1–28. feb 1.2 24
1.–31. mar 40 1.–31. mar 1.1 44
1.–14. apr 30 1.–14. apr 1.2 36
Totalt 90     104

For kontoen din som er basert på GBP:

• Beløpet i GBP fra 14. til 28. februar (20 pund) hadde blitt konvertert til USD basert på den gjennomsnittlige månedlige omregningskursen for februar, som var på 1,2.
  • Beløpet i GBP fra 1. til 31. mars (40 pund) hadde blitt konvertert til USD basert på den gjennomsnittlige månedlige omregningskursen for mars, som var på 1,1.
  • Beløpet i GBP fra 1. til 14. april (30 pund) hadde blitt konvertert basert på den gjennomsnittlige månedlige omregningskursen for april (basert utelukkende på de 14 tilgjengelige dagene), som var på 1,2.