Valuta's omrekenen voor manageraccounts

Als u een manageraccount gebruikt, heeft u misschien accounts waarin kostengegevens worden getoond in een andere lokale valuta dan de valuta van uw manageraccount. Met rapportage in meerdere valuta's kunt u deze lokale valutagegevens omrekenen naar de valuta van het manageraccount, zodat u de kosten en prestaties van accounts makkelijker kunt analyseren. In dit artikel leggen we uit hoe rapporten met meerdere valuta's werken.

Hoe het werkt

Als uw manageraccount accounts bevat waarvoor de kostengegevens in een andere valuta worden getoond dan de valuta van het manageraccount, kunt u de laag 'Omgerekende valuta' op deze gegevens toepassen. Nadat u deze laag heeft toegepast, geldt het volgende:

• Tabellen: In alle tabelkolommen met kostengegevens ziet u onder de lokale valutawaarden omgerekende valutawaarden. U kunt deze omgerekende valutawaarden ook sorteren en filteren. Kolomtotalen worden in de valuta van het manageraccount getoond.
  • Diagrammen: U kunt diagrammen maken met omgerekende valutawaarden.

Houd er rekening mee dat u bij toepassing van de laag 'Omgerekende valuta' niet Onbeperkt of een datum vóór mei 2003 kunt kiezen voor de periode.

Hoe kostengegevens worden omgerekend van andere lokale valuta's

Kostengegevens in verschillende valuta's worden omgerekend aan de hand van de gemiddelde maandelijkse wisselkoers voor elke maand in de door u geselecteerde periode. Vanwege deze omrekenmethode zijn de omgerekende bedragen die u voor klantaccounts op een bepaalde dag ziet, misschien niet altijd correct.

Voorbeeld

Stel dat de voor uw manageraccount gebruikte valuta Amerikaanse dollars (USD) is, maar dat een van uw klantaccounts het Britse pond (GBP) gebruikt. U wilt in Amerikaanse dollars zien hoeveel het GBP-account tussen 14 februari en vandaag, 14 april, heeft besteed. Bekijk de onderstaande tabel voor details over hoe deze valutaomrekening plaatsvindt.

De geselecteerde periode voor elke maand Bedrag in GBP Gebruikte periode om de gemiddelde maandelijkse wisselkoers te vinden Gemiddelde maandelijkse wisselkoers (GBP naar USD) Bedrag in USD
14/2 - 28/2 20 1/2 - 28/2 1,2 24
1/3 - 31/3 40 1/3 - 31/3 1,1 44
1/4 - 14/4 30 1/4 - 14/4 1,2 36
Totaal 90     104

Voor het GBP-account geldt het volgende:

• Het GBP-bedrag van 14/2 tot 28/2 (20 pond) wordt naar USD omgerekend aan de hand van de gemiddelde maandelijkse wisselkoers voor februari, die 1,2 was.
  • Het GBP-bedrag van 1/3 tot 31/3/31 (40 pond) wordt omgerekend aan de hand van de gemiddelde maandelijkse wisselkoers voor maart, die 1,1 was.
  • Het GBP-bedrag van 1/4 tot 14/4 (30 pond) wordt omgerekend aan de hand van de gemiddelde maandelijkse wisselkoers voor april (alleen gebaseerd op de 14 beschikbare dagen), die 1,2 was.