Ställa in företagsinformationsflöden

Viktigt
  • Från den 30 juni 2022 kan du inte längre skapa eller redigera annonsanpassare för utökade textannonser, eftersom det inte längre går att skapa nya utökade textannonser.
  • Du kan inte heller ladda upp eller redigera företagsinformation för utökade textannonser.
  • Befintliga annonsanpassare för utökade textannonser fortsätter att visas fram till den 31 maj 2024.
  • Vi vill uppmuntra dig att övergå till responsiva sökannonser.
  • Läs mer om hur du gör det enklare att visa rätt budskap på Sök.

Använd företagsinformation för att importera och hantera din data i Google Ads. Du kan skapa och hantera flera dataflöden i dina kampanjer för att maximera användningen av funktioner som inriktning och annonstillgångar.

Vissa av källorna laddar du upp själv. Andra källor, som telefonnummer och webbplatslänkar från dina annonstillgångar, är automatiska.

I denna artikel beskriver vi hur du laddar upp och granskar dina dataset eller flöden med företagsinformation.

Stöd för Unicode

Företagsinformation har stöd för UTF-8, UTF-16 och UTF-32. (Vi rekommenderar att du använder UTF-8.) Datatransformeringen mellan dessa format är förlustfri.

Företagsinformation har inte stöd för UTF7, UTF1, UTF-EBCDIC, SCSU, BOCU, GB-18030, Latin 1 eller ISO-8859-1.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Ladda upp datafilen

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Företagsinformation.
  3. Klicka på plusknappen för att lägga till dataflödet.
  4. Du kan lägga till följande:
    • Annonsanpassaruppgifter Visa dina annonser med företagsinformation som är anpassad till sammanhanget för en sökning.
    • Flöde för dynamiska annonser
      • Utbildning. Lägg till detaljer som studieämnen och platser.
      • Flyg Lägg till detaljer som destinationer och priser.
      • Hotell och uthyrning. Lägg till detaljer som platser och betyg.
      • Jobb. Lägg till detaljer som yrkesroller och löner.
      • Lokala erbjudanden. Lägg till detaljer som beskrivningar och priser.
      • Fastigheter. Lägg till detaljer som objektsnamn och priser.
      • Resor. Lägg till detaljer som destinationer och priser.
      • Anpassat. Lägg till detaljer som beskrivningar och priser.
    • Sidflöde Ange exakt vilka webbsidor du vill inrikta dig på när du använder dynamiska sökannonser.
    • Lokalt produktflöde Marknadsför produkter och tjänster som är tillgängliga på dina specifika platser.
  5. Ge den nya datakällan ett namn.
    • Vi rekommenderar att du använder ett kort namn utan blanksteg.
    • Återanvänd inte namnet på ett gammalt dataset eller flöde som du har tagit bort. Google Ads godtar bara nya namn.
  6. Klicka på Välj fil och välj filen du vill ladda upp. Tänk på att storleksgränsen för CSV-filer och TSV-filer är 500 MB respektive 50 MB för andra filtyper.
  7. Klicka på Använd.

Klicka på Uppladdningshistorik i sidmenyn till vänster för att se dina senaste uppladdningar. Under kolumnen Åtgärder kan du Ladda ned resultat om uppladdningen gick bra eller Ladda ned fel för att se vad du kan åtgärda.

Obs! Efter att du har lagt till ett dataflöde i din kampanj går det inte att ändra det till en annan dataflödestyp från samma kampanj.

Exempel: Om du redan använder flödet Flyg i en kampanj kan du inte använda flödet Hotell och uthyrning i samma kampanj. I stället måste du skapa en separat kampanj för att använda flödet Hotell och uthyrning.

Visa information om dataflödet

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Företagsinformation.
  3. Klicka på datakällan som du vill titta närmare på.
  4. Då visas en detaljerad vy av datakällan.
  5. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads och välj Ändra kolumner.
  6. Klicka på Resultat för att se statistik om annonsresultatet när ett visst objekt visades tillsammans med annonserna.
  7. Välj mätvärdena som du vill lägga till.
  8. Klicka på Använd.
Obs! Resultatdata är inte tillgänglig för flöden för dynamiska annonser, lokala produktflöden, sidflöden och flöden för erbjudandetillgångar.

Radera dataflödet

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Företagsinformation.
  3. Markera kryssrutan för dataflödet du vill radera.
  4. Klicka på Redigera i det blå fältet ovanför.
  5. Välj Ta bort.