Konfigurer bedriftsdatafeeder

Ved hjelp av bedriftsdata kan du importere og administrere dataene dine i Google Ads. Du kan opprette og administrere flere datafeeder i kampanjene dine for å få maksimalt utbytte av funksjoner som for eksempel målretting og annonseutvidelser.

Noen av disse kildene laster du opp selv. Andre kilder, som for eksempel telefonnumre og nettstedslinker fra annonseutvidelsene dine, lastes inn automatisk.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du laster opp og ser på datasettene eller feedene for bedriften din.

Støtte for Unicode

For bedriftsdata støttes UTF–8, UTF–16 og UTF–32 (det er best å bruke UTF–8). Dataoverføringen mellom disse formatene skjer uten informasjonstap.

Bedriftsdata har ikke støtte for UTF7, UTF1, UTF-EBCDIC, SCSU, BOCU, GB–18030, Latin 1 eller ISO–8859–1.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Last opp datafilen din

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Gå til Delt bibliotek i navigasjonsraden til venstre, og velg Bedriftsdata.
  3. Klikk på + DATA, og velg hva slags data du vil legge til.
  4. Gi den nye datakilden et navn.
    1. Bruk helst et kort navn uten mellomrom.
    2. Ikke bruk navnet på et gammelt datasett eller en strøm som er fjernet. I AdWords gjenkjennes bare nye navn.
  5. Klikk på Finn filen og velg filen du vil laste opp. Vær oppmerksom på at den maksimale størrelsen for CSV- og TSV-filer er 500 MB, mens den maksimale grensen for andre filtyper er 50 MB.
  6. Klikk på Last opp og bruk.
  7. Klikk på Opplastingslogg-fanen for å se opplastinger du nylig har gjort. Under «HANDLINGER»-kolonnen kan du velge Last ned resultater hvis opplastingen var vellykket, eller du kan velge Last ned feil for å se på problemer du kan løse.

Se detaljene for datafeedene dine

1. Gå til Delt bibliotek i navigasjonsraden til venstre, og velg Bedriftsdata.
  2. Klikk på datakilden du vil se på.
  3. Deretter åpnes en detaljert visning av den aktuelle datakilden.
  4. Gå til Kolonner og velg Endre kolonner.
  5. Klikk på Resultater for å se resultatstatistikken for tilfellene da et bestemt element ble vist sammen med annonsen.
  6. Klikk på Detaljnivå for å vise flere detaljer basert på kampanje, annonsegruppe eller annonse.
  7. Klikk på Legg til ved siden av én eller flere beregninger.
  8. Klikk på Bruk.