Konfigurer feeder med bedriftsdata

Ved hjelp av bedriftsdata kan du importere og administrere dataene dine i Google Ads. Du kan opprette og administrere flere datafeeder i kampanjene dine for å få mest mulig ut av funksjoner som målretting og annonseutvidelser.

Noen av disse kildene laster du opp selv. Andre kilder, som for eksempel telefonnumre og nettstedslinker fra annonseutvidelsene dine, lastes inn automatisk.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du laster opp og ser på datasettene eller feedene for bedriften din.

Støtte for Unicode

For bedriftsdata støttes UTF–8, UTF–16 og UTF–32 (det er best å bruke UTF–8). Ingen informasjon går tapt når data overføres mellom disse formatene.

Bedriftsdata har ikke støtte for UTF7, UTF1, UTF-EBCDIC, SCSU, BOCU, GB-18030, Latin 1 eller ISO-8859-1.

Veiledning

Last opp datafiler

1. Logg på Google Ads-kontoen din
  2. Klikk på verktøyikonet  øverst til høyre i kontoen.
  3. Under «Konfigurasjon» klikker du på Bedriftsdata.
  4. Klikk på plussknappen for å legge til datafeeden din.
  5. Du kan legge til:
    1. Data for annonsetilpasning: Vis annonsene dine sammen med bedriftsdata som er skreddersydd for søkekonteksten.
    2. Feed for dynamiske bannerannonser:
      • Utdanning. Legg til detaljer som for eksempel fag og steder.
      • Flyreiser. Legg til detaljer som for eksempel destinasjoner og priser.
      • Hotell og utleie. Legg til detaljer som for eksempel steder og stjernerangeringer.
      • Jobber. Legg til detaljer som for eksempel stillingstitler og lønn.
      • Lokale spesialtilbud. Legg til detaljer som for eksempel beskrivelser og priser.
      • Eiendom. Legg til detaljer som for eksempel navn og priser for oppføringer.
      • Reiseliv. Legg til detaljer som for eksempel destinasjoner og priser.
      • Egendefinert. Legg til detaljer som for eksempel beskrivelser og priser.
    3. Sidefeed: Med sidefeeder kan du angi nøyaktig hvilke nettsider du vil målrette dynamiske søkeannonser mot.
    4. Feed for produkter i butikk. Med denne feeden kan du markedsføre produktene og tjenestene som er tilgjengelige på de bestemte beliggenhetene dine.
  6. Gi den nye datakilden et navn.
    1. Bruk helst et kort navn uten mellomrom.
    2. Ikke bruk navnet på et gammelt datasett eller feeder som er fjernet. I Google Ads gjenkjennes bare nye navn.
  7. Klikk på Velg fil, og velg filen du vil laste opp. Vær oppmerksom på at den maksimale størrelsen for CSV- og TSV-filer er 500 MB, mens den maksimale grensen for andre filtyper er 50 MB.
  8. Klikk på Bruk.

Klikk på Opplastingslogg i sidemenyen til venstre for å se opplastingene du nylig har gjort. Under «Handlinger»-kolonnen kan du velge Last ned resultater hvis opplastingen var vellykket, eller du kan velge Last ned feil for å se på problemer du kan løse.

Se detaljene for datafeedene dine

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet  øverst til høyre i kontoen.
  3. Under «Konfigurasjon» klikker du på Bedriftsdata.
  4. Klikk på datakilden du vil se på.
  5. Deretter åpnes en detaljert visning av den aktuelle datakilden.
  6. Klikk på kolonneikonet Kolonner , og velg deretter Endre kolonner.
  7. Klikk på Resultater for å se resultatstatistikken for tilfellene da et bestemt element ble vist sammen med annonsen.
  8. Velg beregningene du vil legge til.
  9. Klikk på Bruk.