Konfigurer feeder med bedriftsdata

Viktig
  • Fra og med 30. juni 2022 kan du ikke lenger opprette eller endre annonsetilpasning for utvidede tekstannonser, ettersom det ikke lenger er mulig å opprette nye utvidede tekstannonser.
  • Du kan heller ikke laste opp eller redigere bedriftsdata for utvidede tekstannonser.
  • Eksisterende annonsetilpasning for utvidede tekstannonser blir fortsatt vist frem til 31. mai 2024.
  • Vi anbefaler på det sterkeste at du går over til å bruke responsive søkeannonser.
  • Finn ut mer om hvordan det blir enklere å vise det rette budskapet i søk.

Via Bedriftsdata-delen i Google Ads-kontoen din kan du importere og administrere data. Du kan opprette og administrere flere datafeeder i kampanjene for å få mest mulig ut av funksjoner som målretting og annonseelementer.

Noen av disse kildene laster du opp selv. Andre kilder, for eksempel telefonnumre og nettstedslinker fra annonseelementene, lastes inn automatisk.

Denne artikkelen forklarer hvordan du laster opp og ser på datasettene eller feedene for bedriftsdata.

Støtte for Unicode

For bedriftsdata støttes UTF–8, UTF–16 og UTF–32 (det er best å bruke UTF–8). Ingen informasjon går tapt når data overføres mellom disse formatene.

Bedriftsdata har ikke støtte for UTF7, UTF1, UTF-EBCDIC, SCSU, BOCU, GB-18030, Latin 1 eller ISO-8859-1.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Last opp datafilen din

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Bedriftsdata.
  3. Klikk på plussknappen for å legge til datafeeden din.
  4. Du kan legge til følgende:
    • Data for annonsetilpasning: Vis annonsene dine sammen med bedriftsdata som er skreddersydd for søkekonteksten.
    • Feed for dynamiske annonser.
      • Utdanning. Legg til detaljer som for eksempel fag og steder.
      • Flyreiser. Legg til detaljer som for eksempel destinasjoner og priser.
      • Hotell og utleie. Legg til detaljer som for eksempel steder og stjernerangeringer.
      • Jobber. Legg til detaljer som for eksempel stillingstitler og lønn.
      • Lokale spesialtilbud. Legg til detaljer som for eksempel beskrivelser og priser.
      • Eiendom. Legg til detaljer som for eksempel navn og priser for oppføringer.
      • Reiseliv. Legg til detaljer som for eksempel destinasjoner og priser.
      • Egendefinert. Legg til detaljer som for eksempel beskrivelser og priser.
    • Sidefeed: Med sidefeeder kan du angi nøyaktig hvilke nettsider du vil målrette dynamiske søkeannonser mot.
    • Feed for produkter i butikk. Med denne feeden kan du markedsføre produktene og tjenestene du tilbyr på de bestemte beliggenhetene dine.
  5. Gi den nye datakilden et navn.
    • Bruk helst et kort navn uten mellomrom.
    • Ikke bruk navnet på et gammelt datasett eller feeder som er fjernet. I Google Ads gjenkjennes bare nye navn.
  6. Klikk på Velg fil, og velg filen du vil laste opp. Vær oppmerksom på at den maksimale størrelsen for CSV- og TSV-filer er 500 MB, mens den maksimale grensen for andre filtyper er 50 MB.
  7. Klikk på Bruk.

Klikk på Opplastingslogg i sidemenyen til venstre for å se opplastingene du nylig har gjort. Under «Handlinger»-kolonnen kan du velge Last ned resultater hvis opplastingen var vellykket, eller du kan velge Last ned feil for å se på problemer du kan løse.

Merk: Når du har lagt til en datafeed i kampanjen din, kan du ikke endre den til en annen datafeedtype i den samme kampanjen.

Hvis du for eksempel allerede bruker en «Flyreiser»-feed i en kampanje, kan du ikke bruke «Hotell og utleie»-feeden i den samme kampanjen. Du må i stedet opprette en egen kampanje for å kunne bruke «Hotell og utleie»-feeden.

Se detaljene for datafeedene dine

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Bedriftsdata.
  3. Klikk på datakilden du vil se på.
  4. Nå åpnes det en detaljert visning av den aktuelle datakilden.
  5. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads, og velg så Endre kolonner.
  6. Klikk på Resultater for å se statistikk om resultatene du oppnådde da et bestemt element ble vist sammen med annonsen.
  7. Velg beregningene du vil legge til.
  8. Klikk på Bruk.
Merk: Det foreligger ikke resultatdata for sidefeeder, dynamiske annonsefeeder, feeder for produkter i butikk eller feeder for tilbudselementer.

Slett datafeeden din

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Bedriftsdata.
  3. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av datafeeden du vil slette.
  4. Klikk på Rediger på den blå raden ovenfor.
  5. Velg Fjern.

Linker til beslektet innhold