Bedrijfsgegevensfeeds opzetten

Gebruik Bedrijfsgegevens om uw gegevens in Google Ads te importeren en te beheren. U kunt in uw campagnes meerdere datafeeds maken en beheren, zodat u optimaal gebruik kunt maken van functies zoals targeting en advertentie-extensies.

Bepaalde bronnen kunt u zelf uploaden. Andere bronnen, zoals telefoonnummers en sitelinks van uw advertentie-extensies, zijn geautomatiseerd.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw bedrijfsgegevenssets of feeds kunt uploaden en bekijken.

Ondersteuning voor Unicode-codering

Bedrijfsgegevens ondersteunt UTF-8, UTF-16 en UTF-32 (u kunt het beste UTF-8 gebruiken). De gegevens kunnen tussen deze indelingen worden omgezet zonder kwaliteitsverlies.

Bedrijfsgegevens biedt geen ondersteuning voor UTF7, UTF1, UTF-EBCDIC, SCSU, BOCU, GB-18030, Latin 1 en ISO-8859-1.

Instructies

Uw gegevensbestand uploaden

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Google Ads | tools [Icon] rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder Instellen op Bedrijfsgegevens.
  4. Klik op de plusknop om de datafeed toe te voegen.
  5. U kunt het volgende toevoegen:
    • Advertentieparametergegevens. Geef uw advertenties weer met bedrijfsgegevens die zijn toegespitst op de context van een zoekopdracht.
    • Feed voor dynamische advertenties.
      • Onderwijs. Voeg informatie toe, zoals studiegebieden en locaties.
      • Vluchten. Voeg informatie toe, zoals bestemmingen en prijzen.
      • Hotel en vakantiewoningen. Voeg informatie toe, zoals locaties en sterbeoordelingen.
      • Vacatures. Voeg informatie toe, zoals functies en salarissen.
      • Lokale aanbiedingen. Voeg informatie toe, zoals beschrijvingen en prijzen.
      • Onroerend goed. Voeg informatie toe, zoals vermeldingen en verkoopprijzen.
      • Reizen. Voeg informatie toe, zoals bestemmingen en prijzen.
      • Custom. Voeg informatie toe, zoals beschrijvingen en prijzen.
    • Paginafeed. Hiermee kunt u exact definiëren welke webpagina's u target wanneer u dynamische zoekadvertenties gebruikt.
    • Feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht. Hiermee kunt u producten en services promoten die beschikbaar zijn op uw specifieke locaties.
  6. Geef de nieuwe gegevensbron een naam.
    • Gebruik bij voorkeur een korte naam zonder spaties.
    • Gebruik niet de naam van een oude dataset of feed die u heeft verwijderd. Google Ads herkent alleen nieuwe namen.
  7. Klik op Bestand kiezen en selecteer het bestand dat u wilt uploaden. De maximale bestandsgrootte voor csv- en tsv-bestanden is 500 MB. Voor andere bestandstypen geldt een maximum van 50 MB.
  8. Klik op Toepassen.

Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Uploadgeschiedenis om uw recente uploads te bekijken. Onder de kolom Acties kunt u Resultaten downloaden als de upload is voltooid of Fouten downloaden en nagaan welke fouten u kunt corrigeren.

De gegevens van uw datafeed bekijken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Google Ads | tools [Icon] rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder Instellen op Bedrijfsgegevens.
  4. Klik op de gegevensbron die u wilt bekijken.
  5. U ziet een gedetailleerde weergave van de gegevensbron.
  6. Klik op het kolommenicoon Kolommen en kies Kolommen aanpassen.
  7. Klik op Prestaties om statistieken te bekijken voor hoe advertenties presteerden wanneer een bepaald item samen met de advertentie werd weergegeven.
  8. Selecteer de statistieken die u wilt toevoegen.
  9. Klik op Toepassen.
Opmerking: Prestatiegegevens zijn niet beschikbaar voor feeds voor dynamische advertenties, feeds met informatie over producten die in de winkel worden verkocht, paginafeeds en feeds voor aanbiedingsextensies.