Bedrijfsgegevensfeeds instellen

Gebruik Bedrijfsgegevens om uw gegevens in Google Ads te importeren en te beheren. U kunt in uw campagnes meerdere datafeeds maken en beheren, zodat u optimaal gebruik kunt maken van functies zoals targeting en advertentie-extensies.

Bepaalde bronnen kunt u zelf uploaden. Andere bronnen, zoals telefoonnummers en sitelinks van uw advertentie-extensies, zijn geautomatiseerd.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw bedrijfsgegevenssets of feeds kunt uploaden en bekijken.

Ondersteuning voor Unicode-codering

Bedrijfsgegevens ondersteunt UTF-8, UTF-16 en UTF-32 (u kunt het beste UTF-8 gebruiken). De gegevens kunnen tussen deze indelingen worden omgezet zonder kwaliteitsverlies.

Bedrijfsgegevens biedt geen ondersteuning voor UTF7, UTF1, UTF-EBCDIC, SCSU, BOCU, GB-18030, Latin 1 en ISO-8859-1.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Uw gegevensbestand uploaden

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Ga naar Gedeelde bibliotheek in de linkernavigatiebalk en selecteer Bedrijfsgegevens.
  3. Klik op +GEGEVENS en kies het soort gegevens dat u wilt toevoegen.
  4. Geef uw nieuwe gegevensbron een naam.
    1. Gebruik bij voorkeur een korte naam zonder spaties.
    2. Voorkom het gebruik van de naam van een oude dataset of feed die u heeft verwijderd. AdWords herkent alleen nieuwe namen.
  5. Klik op Naar bestand browsen en kies het bestand dat u wilt uploaden. Houd er rekening mee dat de maximale bestandsgrootte voor CSV- en TSV-bestanden 500 MB is. Voor andere bestandstypen geldt een maximum van 50 MB.
  6. Klik op Uploaden en toepassen.
  7. Klik op het tabblad + Uploadgeschiedenis om uw recente uploads te bekijken. Onder de kolom Acties kunt u Resultaten downloaden als de upload is voltooid of Fouten downloaden en nagaan welke fouten u kunt corrigeren.

De details van uw datafeed bekijken

1. Ga naar Gedeelde bibliotheek in de linkernavigatiebalk en selecteer Bedrijfsgegevens.
  2. Klik op de gegevensbron die u wilt bekijken.
  3. U ziet een gedetailleerde weergave van de gegevensbron.
  4. Ga naar Kolommen en kies vervolgens Kolommen aanpassen.
  5. Klik op Prestaties voor statistieken die weergeven hoe advertenties presteerden wanneer een bepaald item samen met de advertentie werd weergegeven.
  6. Klik op Detailniveau om meer details per campagne, advertentiegroep of advertentie weer te geven.
  7. Klik op Toevoegen naast een van de statistieken.
  8. Klik op Toepassen.