Bisnesdatasyötteiden määrittäminen

Google Adsin Bisnesdata-osion avulla voit tuoda ja ylläpitää yritykseesi liittyvää dataa. Voit luoda ja ylläpitää useita datasyötteitä eri kampanjoissa ja hyödyntää näin täysimääräisesti kohdistuksen, mainoslaajennukset ja muut ominaisuudet.

Osan näistä lähteistä voit lähettää itse. Muut lähteet, kuten mainoslaajennustesi puhelinnumerot ja sivustolinkit, lisätään automaattisesti.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit lähettää ja katsella yritystietojoukkoja ja ‑syötteitä.

Unicode-merkkijärjestelmän tuki

Bisnesdata-osio tukee seuraavia merkkijärjestelmiä: UTF-8, UTF-16 ja UTF-32 (paras vaihtoehto on UTF-8). Näiden muotojen välinen tietomuunnos on häviötön.

Bisnesdata-osio ei tue seuraavia merkkijärjestelmiä: UTF7, UTF1, UTF-EBCDIC, SCSU, BOCU, GB-18030, Latin 1 ja ISO-8859-1.

Ohjeet

Näin lataat datatiedoston

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Bisnesdata.
  4. Aloita datasyötteen lisääminen klikkaamalla pluspainiketta .
  5. Voit lisätä seuraavia:
    1. Mainosmuokkaajan data: Näytä mainoksia, joissa on haun kontekstin mukaan räätälöityä bisnesdataa.
    2. Dynaamisen Display-mainoksen syöte:
      • Koulutus: opiskelualoja ja sijainteja
      • Lennot: kohteita ja hintoja
      • Hotellit ja vuokra-asunnot: sijainteja ja tähtiarvioita
      • Työpaikat: työnimikkeitä ja palkkatietoja
      • Paikalliset tarjoukset: kuvauksia ja hintoja
      • Kiinteistöala: kohteita ja hintoja
      • Matkailu: kohteita ja hintoja
      • Omavalintaiset tiedot: Lisää esimerkiksi kuvauksia ja hintoja.
    3. Sivusyöte: Määritä tarkat verkkosivut, joita haluat käyttää Dynaamisten hakumainosten kohteena.
    4. Paikallinen tuotesyöte: Mainosta yrityksesi toimipaikoissa saatavilla olevia tuotteita ja palveluja.
  6. Nimeä uusi datalähteesi.
    1. Lyhyet nimet ilman välilyöntejä toimivat parhaiten.
    2. Varmista, ettet käytä vanhan tietojoukon nimeä tai poistamaasi syötettä uudelleen. Google Ads tunnistaa vain uudet nimet.
  7. Klikkaa Valitse tiedosto ja valitse sitten ladattava tiedosto. Muistathan, että suurin sallittu koko on .csv‑ ja .tsv‑tiedostoille 500 Mt ja muille tiedostotyypeille 50 Mt.
  8. Klikkaa Käytä.

Näet viimeaikaiset lähetyksesi klikkaamalla vasemmalta sivuvalikosta Lähetyshistoria. Jos lataus onnistui, voit klikata Toiminnot-sarakkeesta Lataa tulokset. Jos lataus ei onnistunut, klikkaa Lataa virheet, niin näet, mitä voit tehdä ongelmien korjaamiseksi.

Näin voit katsoa datasyötteiden tietoja

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Bisnesdata.
  4. Valitse datalähde, jota haluat katsoa.
  5. Näet datalähteen yksityiskohtaisen näkymän.
  6. Klikkaa sarakekuvaketta Sarakkeet ja valitse Muokkaa sarakkeita.
  7. Klikkaa Kehitys nähdäksesi, miten hyvin mainoksesi ovat toimineet, kun niissä on näytetty jokin tietty kohde.
  8. Valitse lisättävät tiedot.
  9. Klikkaa Käytä.