Se till att din företagsinformation är uppdaterad

Viktigt
  • Från den 30 juni 2022 kan du inte längre skapa eller redigera annonsanpassare för utökade textannonser, eftersom det inte längre går att skapa nya utökade textannonser.
  • Du kan inte heller ladda upp eller redigera företagsinformation för utökade textannonser.
  • Befintliga annonsanpassare för utökade textannonser fortsätter att visas fram till den 31 maj 2024.
  • Vi vill uppmuntra dig att övergå till responsiva sökannonser.
  • Läs mer om hur du gör det enklare att visa rätt budskap på Sök.

När du har skapat dina företagsinformationsflöden är det viktigt att du uppdaterar dem regelbundet. Du kan schemalägga automatiska uppdateringar utifrån hur ofta informationen ändras. För att hålla företagsdataflödet aktuellt vill du kanske lägga till ytterligare data (Lägg till ett objekt i flödet), uppdatera information om din data (Redigera objekt i flödet) eller komplettera befintlig data i flödet med en ny informationskolumn (Lägg till ett attribut).

Viktigt att tänka på

• Flöden ska inte schemaläggas vid midnatt.
  • Schemalagda uppladdningar fungerar bara i steg om 15 minuter (0, 15, 30, 45).

Innan du börjar

Var noga med de obligatoriska flödesattributen och att din data följer Googles annonseringspolicy samt lagar och regler på de inriktade platserna.

I denna artikel beskriver vi hur du uppdaterar ditt företagsinformationsflöde. Innan du sätter igång kan det vara bra att läsa om flöden och företagsinformation.

Lägga till eller redigera objekt i din data

Lägg till eller redigera ett objekt åt gången i dina datakällor i Google Ads, eller ladda upp ett kalkylark med ändringar.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
Lägga till objekt i Google Ads
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Företagsinformation.
  4. Klicka under Namn på datakällan där du vill lägga till objekt.
  5. Klicka på plusknappen .
  6. Skriv information om det nya objektet.
  7. Klicka på Spara.
Redigera objekt i Google Ads
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Företagsinformation.
  4. Klicka under Namn på datakällan du vill redigera.
  5. Håll pekaren över värdet du vill redigera och klicka på pennikonen Penna/redigeringsikon.
  6. Klicka på Spara.
Lägga till attribut i Google Ads
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Företagsinformation.
  4. Klicka under Namn på flödet eller datasetet där du vill lägga till ett attribut.
  5. Klicka på Inställningar och välj Attribut.
  6. Välj en typ, skriv ett namn och klicka på Lägg till.
  7. Klicka på Spara.
Obs! Om du vill lägga till annonsanpassarattribut för responsiva sökannonser väljer du Annonsanpassarattribut i stället. Läs mer om hur du skapar annonsanpassare för responsiva sökannonser
Kontrollera det nya attributet i Google Ads
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Företagsinformation.
  4. Under Namn klickar du på det flöde eller den data där du lade till det nya attributet.
  5. Tryck på Kolumner.
  6. Klicka på Attribut under Ändra kolumner.
Obs! Attribut som du lägger till i dina flöden för dynamiska displayannonser måste följa dessa specifikationer. Anpassade attribut är inte tillgängliga.

Redigera data med hjälp av ett kalkylark

Med massredigering via ett kalkylark kan du uppdatera flera rader samtidigt i datasetet eller flödet. När du gör detta kan du välja att ersätta alla rader eller att uppdatera vissa av raderna. Om du väljer att uppdatera rader måste du lägga till en Action-kolumn och en ID-kolumn som är specifik för varje funktion.

Du kan ladda upp ändringarna i olika filformat, som Google Kalkylark, .xlsx, .xls, .csv och .tsv. Tänk på att den högsta tillåtna storleken är 500 MB för .csv- och .tsv-filer och 50 MB för .xlsx- och .xls-filer.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Ersätta alla värden via ett kalkylark
  1. Skapa ett kalkylark för att uppdatera ditt dataset eller flöde. Du kan importera direkt från Google Kalkylark eller ladda upp en .xls-, .xlsx-, .csv- eller .tsv-fil.
  2. Lägg till samma kolumner som finns i det befintliga datasetet eller flödet. Se till att kolumnnamnen är identiska.
  3. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  5. Klicka på Företagsinformation.
  6. Klicka under Namn på datakällan du vill ersätta.
  7. Klicka på menyn med tre punkter 3 dot icon och välj Ladda upp.
  8. Klicka på Bläddra och sedan på Öppna.
  9. Klicka på Förhandsgranska eller på Använd om du är klar.
Uppdatera särskilda rader via ett kalkylark
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Skapa ett kalkylark för att uppdatera ditt dataset eller flöde. Du kan importera direkt från Google Kalkylark eller ladda upp en .xls-, .xlsx-, .csv- eller .tsv-fil.
  2. Lägg till en Action-kolumn. Åtgärderna du kan definiera är Set, Add och Remove.
  3. Lägg till en ID-kolumn.
  4. Om du vill använda annonsanpassare ska du lägga till kolumnen Item ID som skapas automatiskt i Google Ads eller kolumnen Custom ID som du har lagt till.
  5. För dynamiska displayannonser ska du lägga till ID-kolumnen för din vertikal. Se specifikationerna
  6. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  7. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  8. Klicka på Företagsinformation.
  9. Klicka under Namn på flödet eller datasetet du vill massredigera.
  10. Klicka på menyn med tre punkter 3 dot icon och välj Ladda upp.
  11. Välj Uppdatera. Om filen innehåller objekt som är identiska med befintliga objekt behåller Google Ads all resultatstatistik för dessa objekt.
  12. Klicka på Välj fil och sedan på Öppna.
  13. Klicka på Förhandsgranska eller på Använd om du är klar.
Obs! Om du vill lägga till en ny kolumn i flödet eller datasetet måste du lägga till attributet i Google Ads-gränssnittet innan du laddar upp data till kolumnen via ett kalkylark. Massredigering kan endast användas på befintliga kolumner.

Schemalägga automatiska uppdateringar

Du kan ställa in Google Ads så att företagsinformationen för annonsanpassare och dynamiska displayannonser uppdateras automatiskt varje dag eller vecka eller första dagen varje månad. Så här schemalägger du automatiska uppdateringar:

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Företagsinformation.
  4. Klicka under Namn på flödet eller datasetet som du vill uppdatera automatiskt.
  5. Klicka på Scheman på menyn till vänster.
  6. Välj dataformat på menyn Källa.
  7. Länka filen genom att fylla i de obligatoriska fälten:
    1. Google Drive: Klicka på Välj fil och välj filen som innehåller din företagsinformation. När du har länkat filen ska du dela den med e-postadressen som visas på skärmen. Klicka på Spara. Läs mer om hur du delar en fil
    2. HTTP: Lägg till filens webbadress i webbadressfältet och klicka på Spara.
    3. HTTPS: Lägg till filens webbadress och det användarnamn och lösenord som krävs för att få åtkomst till filen. Klicka på Spara.
    4. FTP/SFTP: Lägg till filens webbadress och det användarnamn och lösenord som krävs för att få åtkomst till filen. Klicka på Spara.
      1. Exempel på SFTP-webbadress: sftp://mserver.com/path/to/my/file.csv
      2. Exempel på FTP-webbadress: ftp://mserver.com/path/to/my/file.csv
  8. Välj på menyn Frekvens hur ofta Google Ads ska uppdatera informationen.
  9. Klicka på Spara.