Uw bedrijfsgegevens regelmatig updaten

Nadat u uw bedrijfsgegevensfeeds heeft ingesteld, moet u deze regelmatig updaten. U kunt automatische updates plannen, zodat uw feed met bedrijfsgegevens wordt vernieuwd wanneer uw gegevens veranderen.

Voordat u begint

Let goed op de vereiste feedkenmerken en zorg ervoor dat uw gegevens in overeenstemming zijn met het advertentiebeleid van Google en met alle relevante wetgeving op uw targetlocaties.

In dit instructie-artikel wordt beschreven hoe u uw feed met bedrijfsgegevens kunt updaten. Lees eventueel voordat u begint Over feeds en bedrijfsgegevens

Items bewerken of aan uw gegevens toevoegen

U kunt items één voor één toevoegen aan of wijzigen in uw gegevensbronnen in Google Ads of u kunt een spreadsheet met wijzigingen uploaden.

Instructies

Items in Google Ads toevoegen
  1. Klik op het menu Tools en selecteer Bedrijfsgegevens onder Instellingen.
  2. Klik onder Naam op de gegevensbron waaraan u items wilt toevoegen.
  3. Klik op de plusknop Open Create menu icon.
  4. Vul de gegevens voor het nieuwe item in.
  5. Klik op Opslaan.
Items in Google Ads bewerken
  1. Klik op het menu Tools en selecteer Bedrijfsgegevens onder Instellingen.
  2. Klik onder Naam op de gegevensbron die u wilt bewerken.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de waarde die u wilt bewerken en klik op het potloodpictogram Potloodpictogram/bewerkingspictogram.
  4. Klik op Opslaan.
Kenmerken in Google Ads toevoegen
  1. Klik op het menu Tools en selecteer Bedrijfsgegevens onder Instellingen.
  2. Klik onder Naam op de feed of dataset waaraan u een kenmerk wilt toevoegen.
  3. Klik op Instellingen en kies Kenmerken.
  4. Kies een type, geef een naam op en klik op Toevoegen.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Als u het nieuwe kenmerk wilt weergeven, past u uw kolommen aan om het kenmerk toe te voegen.

Opmerking: Kenmerken die u aan uw feeds voor dynamische display-advertenties toevoegt, moeten aan deze specificaties voldoen. Er zijn geen aangepaste kenmerken beschikbaar.

Gegevens bewerken met een spreadsheet

Via bulksgewijs bewerken met een spreadsheet kunt u meerdere rijen van uw dataset of feed tegelijkertijd updaten. U kunt hierbij alle rijen vervangen of bepaalde rijen updaten. Als u de optie updaten kiest, moet u de kolom Actie en de kolom ID voor elke functie toevoegen.

U kunt de wijzigingen uploaden in verschillende bestandsindelingen, waaronder Google Spreadsheets, .xlsx, .xls, .csv en .tsv. Houd er rekening mee dat de maximale bestandsgrootte voor csv- en tsv-bestanden 500 MB is. Voor .xlsx en .xls geldt een maximum van 50 MB.

Alle waarden vervangen met een spreadsheet
  1. Maak een spreadsheet om uw dataset of feed te updaten. U kunt rechtstreeks vanuit Google Spreadsheets exporteren of een bestand in .xls, .xlsx, .csv of .tsv uploaden.
  2. Voeg dezelfde kolommen toe die deel uitmaken van uw bestaande dataset of feed. Zorg ervoor dat de kolomnamen exact overeenkomen.
  3. Klik op het menu Tools en selecteer Bedrijfsgegevens onder Instellingen.
  4. Klik onder Naam op de gegevensbron die u wilt vervangen.
  5. Klik op het menu met drie stippen 3 dot menu icon en kies Uploaden.
  6. Klik op Bestand kiezen en klik op Openen.
  7. Klik op Voorbeeld of klik op Toepassen als u klaar bent.
Bepaalde rijen updaten met een spreadsheet
  1. Maak een spreadsheet om uw dataset of feed te updaten. U kunt rechtstreeks vanuit Google Spreadsheets exporteren of een bestand in .xls, .xlsx, .csv of .tsv uploaden.
  2. Voeg een kolom Action toe. De acties die u kunt opgeven zijn Set, Add en Remove.
  3. Voeg de kolom ID toe.
  4. Ga naar Gedeelde bibliotheek in de linkernavigatiebalk en selecteer Bedrijfsgegevens.
  5. Klik onder Naam op de feed of dataset waarop u een bulksgewijze bewerking wilt uitvoeren.
  6. Klik op het menu met drie stippen 3 dot menu icon en kies Uploaden.
  7. Kies Update. Als uw bestand items bevat die identiek zijn aan bestaande items, behoudt Google Ads de prestatiestatistieken voor deze items.
  8. Klik op Bestand kiezen en kies Openen.
  9. Klik op Voorbeeld of klik op Toepassen als u klaar bent.

Opmerking

Als u een nieuwe kolom aan uw feed of dataset wilt toevoegen, voegt u het kenmerk toe in de Google Ads-interface voordat u gegevens uploadt naar de betreffende kolom in een spreadsheet. Bulksgewijze bewerkingen kunt u alleen toepassen op bestaande kolommen.

Automatische updates plannen

U kunt Google Ads zo instellen dat uw bedrijfsgegevens voor advertentieaanpassers en dynamische display-advertenties dagelijks, wekelijks of op de eerste dag van de maand automatisch worden geüpdatet. U kunt automatische updates als volgt plannen:

1. Klik op het toolsmenu en selecteer Bedrijfsgegevens onder Instellen. Kies Bedrijfsgegevens bij 'Gedeelde bibliotheek' aan de linkerkant.
  2. Klik onder Naam op de feed of dataset waaraan u een kenmerk wilt toevoegen.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Planningen.
  4. Selecteer uw gegevensindeling in het menu Bron.
  5. Vul de verplichte velden in om uw bestand te koppelen:
    1. Google Drive: Klik op Bestand kiezen en selecteer vervolgens het bestand dat uw bedrijfsgegevens bevat. Nadat uw bestand is gekoppeld, deelt u het met het e-mailadres dat op het scherm wordt weergegeven en klikt u op Opslaan. Meer informatie over hoe u een bestand kunt delen.
    2. HTTP: Voeg de URL van uw bestand toe aan het veld URL en klik op Opslaan
    3. HTTPS: Voeg de URL van uw bestand en de gebruikersnaam en het wachtwoord voor toegang tot het bestand toe en klik op Opslaan
    4. FTP/SFTP: Voeg de URL van uw bestand en de gebruikersnaam en het wachtwoord voor toegang tot het bestand toe en klik op Opslaan
  6. Selecteer in het menu 'Frequentie hoe vaak u uw gegevens wilt laten updaten.
  7. Klik op Opslaan.