Bisnesdatan päivittäminen

Tärkeää
  • 30.6.2022 alkaen et voi enää luoda tai muokata laajennettujen tekstimainosten mainosmuokkaajia, sillä uusien laajennettujen tekstimainosten luontia ei enää tueta.
  • Et voi myöskään enää ladata tai muokata laajennettujen tekstimainosten bisnesdataa.
  • Laajennettujen tekstimainosten mainosmuokkaajat näkyvät 31.5.2024 asti.
  • Suosittelemme, että siirryt käyttämään responsiivisia hakumainoksia.
  • Lue lisää siitä, miten voit tavoittaa Haun käyttäjät oikealla viestillä helpommin.

Kun olet luonut bisnesdatasyötteet, sinun on pidettävä ne ajan tasalla säännöllisillä päivityksillä. Voit ajoittaa syötteen päivittymään automaattisesti sen perusteella, miten usein data muuttuu. Päivittäminen voi tarkoittaa esimerkiksi uuden syötekohteen lisäämistä, kohteiden muokkaamista tai uuden tietosarakkeen (määritteen) luomista.

Hyvä muistaa

• Syötteitä ei tule ajoittaa päättyväksi keskiyöllä.
  • Ajoitetut lataukset toimivat vain 15 minuutin välein (0, 15, 30, 45).

Ennen kuin aloitat

Kiinnitä huomiota syötteen pakollisiin määritteisiin ja varmista, että data on Googlen mainostuskäytäntöjen ja kohdistusalueidesi kaikkien soveltuvien lakien mukaista.

Tämä artikkeli sisältää ohjeet bisnesdatasyötteen päivittämiseen. Ennen kuin aloitat, voit lukea lisää syötteistä ja bisnesdatasta.

Kohteiden lisääminen tai muokkaaminen

Voit lisätä datalähteisiin kohteita tai muokata niitä yksi kerrallaan Google Adsissa tai ladata muutokset sisältävän laskentataulukon.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
Kohteiden lisääminen Google Adsissa
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Bisnesdata.
  4. Klikkaa Nimi-kohdasta datalähdettä, johon haluat lisätä kohteita.
  5. Klikkaa pluspainiketta .
  6. Täytä uuden kohteen tiedot.
  7. Klikkaa Tallenna.
Kohteiden muokkaaminen Google Adsissa
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Bisnesdata.
  4. Klikkaa Nimi-kohdasta datalähdettä, jota haluat muokata.
  5. Vie hiiri muokattavan arvon päälle ja klikkaa kynäkuvaketta Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  6. Klikkaa Tallenna.
Määritteiden lisääminen Google Adsissa
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Bisnesdata.
  4. Klikkaa Nimi-kohdasta syötettä tai datajoukkoa, johon haluat lisätä määritteen.
  5. Klikkaa Asetukset ja valitse "Määritteet".
  6. Valitse tyyppi, kirjoita nimi ja valitse Lisää.
  7. Klikkaa Tallenna.
Huom. Jos haluat lisätä mainosmuokkaajan määritteitä responsiivisille hakumainoksille, valitse "Mainosmuokkaajan määritteet". Lue lisää responsiivisten hakumainosten mainosmuokkaajien luomisesta.
Uuden määritteen tarkistaminen Google Adsissa
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Bisnesdata.
  4. Klikkaa Nimi-kohdasta syötettä tai datajoukkoa, johon lisäsit uuden määritteen.
  5. Klikkaa Sarakkeet.
  6. Klikkaa "Muokkaa sarakkeita" ‑kohdasta Määritteet.
Huom. Dynaamisten Display-mainosten syötteisiin lisättyjen määritteiden on oltava näiden ohjeiden mukaisia. Omia määritteitä ei voi käyttää.

Datan muokkaaminen laskentataulukon avulla

Tekemällä joukkomuokkauksia laskentataulukoiden avulla voit päivittää useita datajoukon tai syötteen rivejä samaan aikaan. Kun teet näin, voit valita kaikkien rivien korvaamisen tai vain joidenkin rivien päivityksen. Jos valitset päivitysvaihtoehdon, sinun on lisättävä kuhunkin ominaisuuteen liittyvä Toiminto- ja tunnussarake.

Muutosten lataamiseen voi käyttää esimerkiksi seuraavia tiedostomuotoja: Google Sheets, .xlsx, .xls, .csv ja .tsv. Muista, että .csv- ja .tsv-tiedostojen enimmäiskoko on 500 Mt ja .xlsx- ja .xls-tiedostojen enimmäiskoko 50 Mt.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Kaikkien laskentataulukon arvojen korvaaminen
  1. Luo laskentataulukko datajoukon tai syötteen päivittämiseksi. Voit siirtää tiedoston suoraan Google Sheetsistä tai ladata .xls-, .xlsx-, .csv- tai .tsv-tiedoston.
  2. Käytä laskentataulukossa samoja sarakkeita kuin nykyisessä datajoukossa tai syötteessä. Varmista, että sarakkeiden nimet vastaavat toisiaan.
  3. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  4. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  5. Klikkaa Bisnesdata.
  6. Klikkaa Nimi-kohdasta datalähdettä, jonka haluat korvata.
  7. Klikkaa kolmen pisteen valikkoa 3 dot icon ja valitse Lataa.
  8. Klikkaa Valitse tiedosto ja valitse sitten Avaa.
  9. Klikkaa Esikatsele. Jos et tarvitse esikatselua ja olet valmis, klikkaa Käytä.
Tiettyjen rivien päivittäminen laskentataulukon avulla
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Luo laskentataulukko datajoukon tai syötteen päivittämiseksi. Voit siirtää tiedoston suoraan Google Sheetsistä tai ladata .xls-, .xlsx-, .csv- tai .tsv-tiedoston.
  2. Lisää taulukkoon Toiminto-sarake. Määritettävissä olevat toiminnot ovat Määritä, Lisää ja Poista.
  3. Lisää taulukkoon tunnussarake.
    • Lisää mainosmuokkaajia varten Google Adsin luoma Tuotetunnus-sarake tai itse luomasi Oma tunnus ‑sarake.
    • Lisää toimialasi mukainen tunnussarake dynaamisia Display-mainoksia varten. Katso ohjeet
  4. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  5. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  6. Klikkaa Bisnesdata.
  7. Klikkaa Nimi-kohdasta syötettä tai datajoukkoa, jota haluat joukkomuokata.
  8. Klikkaa kolmen pisteen valikkoa 3 dot icon ja valitse Lataa.
  9. Valitse Päivitä. Jos tiedostossa on kohteita, jotka ovat täysin samoja kuin aiemmat, Google Ads säilyttää kyseisten kohteiden kehitystiedot.
  10. Klikkaa Valitse tiedosto ja sitten Avaa.
  11. Klikkaa Esikatsele. Jos et tarvitse esikatselua ja olet valmis, klikkaa Käytä.
Huom. Jos haluat lisätä syötteeseen tai datajoukkoon uuden sarakkeen, lisää määrite Google Ads ‑käyttöliittymästä ennen kuin lataat sarakkeeseen dataa laskentataulukolla. Joukkomuokkaus koskee vain aiemmin luotuja sarakkeita.

Automaattisten päivitysten ajoittaminen

Voit määrittää Google Adsin päivittämään mainosmuokkaajan ja dynaamisten Display-mainosten bisnesdatan automaattisesti päivittäin, viikoittain tai kunkin kuukauden ensimmäisenä päivänä. Näin ajoitat automaattiset päivitykset:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Bisnesdata.
  4. Klikkaa Nimi-kohdasta syötettä tai datajoukkoa, jonka haluat päivittyvän automaattisesti.
  5. Klikkaa vasemman reunan valikosta Aikataulut.
  6. Valitse Lähde-valikosta datamuoto.
  7. Linkitä tiedosto täyttämällä pakolliset kentät:
    1. Google Drive: Klikkaa Valitse tiedosto ja valitse sitten bisnesdatan sisältävä tiedosto. Kun tiedosto on linkitetty, jaa se näytöllä näkyvään sähköpostiosoitteeseen ja valitse Tallenna. Lue lisää tiedoston jakamisesta.
    2. HTTP: Lisää tiedostosi URL-osoite URL-kenttään ja valitse Tallenna.
    3. HTTPS: Lisää tiedostosi URL-osoite sekä tiedoston käyttöön vaadittu käyttäjänimi ja salasana ja valitse Tallenna.
    4. FTP/SFTP: Lisää tiedostosi URL-osoite sekä tarvittava käyttäjänimi ja salasana ja valitse Tallenna.
      1. Esimerkki SFTP:n URL-osoitteesta: sftp://mserver.com/path/to/my/file.csv
      2. Esimerkki FTP:n URL-osoitteesta: ftp://mserver.com/path/to/my/file.csv
  8. Valitse Toistuvuus-valikosta, miten usein haluat Google Adsin päivittävän datasi.
  9. Klikkaa Tallenna.