Uploadfouten bij bedrijfsgegevensfeeds corrigeren

Als uw dataset of feed onjuist is ingedeeld, kan dit ertoe leiden dat uw advertenties niet worden weergegeven.

Voordat u begint

Let goed op de vereiste feedkenmerken. Onjuiste of onvolledige feeds worden na 30 dagen afgekeurd door het systeem. Zorg ervoor dat uw gegevens in overeenstemming zijn met het advertentiebeleid van Google en met alle relevante wetgeving op uw targetlocaties.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt uitzoeken waarom uw dataset of feed fouten bevat en hoe u deze kunt oplossen.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Bedrijfsgegevens.
  3. Klik op de naam van de datafeed die u wilt controleren.
  4. Zoek de foutmeldingen voor uw feed met bedrijfsgegevens:
    1. Op het tabblad Gegevens: Zodra u iets uploadt, ziet u mogelijk de status Afgekeurd en een bericht waarin eventuele fouten worden beschreven.
    2. In de kolom Samenvatting op het tabblad Uploadgeschiedenis: De foutmeldingen die u hier ziet, geven aan hoe u de indeling van de geüploade spreadsheet moet aanpassen.
    3. In het gedeelte Details in de kolom Samenvatting: De foutmeldingen die u hier ziet, geven aan hoe u de indeling of de content van de rijen in de spreadsheet moet aanpassen. Wilt u een spreadsheet downloaden met alle fouten op rijniveau? Klik dan onder 'ACTIES' op de knop 'Fouten downloaden'.
  5. Gebruik onderstaande tabel met uploadfouten om het probleem op te lossen op basis van de foutmelding.
  6. Het kan zijn dat u uw feed moet updaten of gecorrigeerde gegevens moet toevoegen. Meer informatie vindt u in Uw bedrijfsgegevens regelmatig updaten.

Uploadfouten corrigeren

Als uw dataset of datafeed onjuist is ingedeeld, kan dit ertoe leiden dat uw advertenties niet worden weergegeven. Google Ads toont de fouten die u kunt corrigeren in uw spreadsheet:

• In het uploadvenster: Zodra u uw spreadsheet uploadt, worden eventuele fouten in rode tekst aangegeven.
  • Onder 'Overzicht' in de tabel 'Uploadgeschiedenis': de foutmeldingen die hier worden weergegeven, geven aan hoe u de indeling van de geüploade spreadsheet moet aanpassen.
  • In het gedeelte 'Details' onder 'Overzicht' in de tabel 'Uploadgeschiedenis': de foutmeldingen die hier worden weergegeven, geven aan hoe u de indeling of de inhoud van de rijen in de spreadsheet moet aanpassen. Wilt u een spreadsheet downloaden met alle fouten op rijniveau? Klik dan onder 'ACTIES' op de knop Fouten downloaden.

Aandachtspunten

• Plan feeds niet zo dat ze om middernacht eindigen.
  • Geplande uploads werken alleen in intervallen van 15 minuten (1, 15, 30, 45).
Uploadfouten corrigeren
Foutmelding Probleem Oplossing
Bij gebruik van de actie 'Add' is geen ID-waarde toegestaan U heeft een item-ID opgegeven voor een rij die u wilt toevoegen. Nieuwe rijen mogen geen 'Item ID' bevatten, omdat Google Ads deze zelf toevoegt. Bewerk het bestand, verwijder de ID-waarde van de rij die u wilt toevoegen en upload het bestand opnieuw.
Afbeelding niet beschikbaar Google Ads heeft geen toegang tot de afbeelding. De server waarop de afbeelding wordt gehost, weigert bijvoorbeeld de toegang of doet er te lang over om toegang te verlenen. Host de afbeelding op een plaats waar deze toegankelijk is.
Onjuiste indeling van veld De waarde in de kolom 'Planning' is ongeldig. Geplande uploads werken alleen in intervallen van 15 minuten (1, 15, 30, 45).
Ongeldige bestandsindeling De afbeelding is niet van een standaard bestandstype of heeft geen standaardindeling. Converteer de afbeelding naar png, jpg, jpeg of gif en sla deze op in RGB-kleurcode met een bijgevoegd ICC-profiel.
Ongeldig afbeeldingsformaat De afbeelding is te groot. Verklein de afbeelding:

- Aanbevolen afbeeldingsformaat: 300 x 300 pixels
- Aanbevolen resolutie: 72 dpi
- Maximale bestandsgrootte: 6 MB
Ongeldige adresnotatie Het adres is niet in de juiste notatie opgegeven. Gebruik een van de volgende notaties:

- Plaats, staatcode, land
- Volledig adres inclusief postcode
- Latitude-longitude in DDD-notatie

Gebruik komma's om de adressen te scheiden. Raadpleeg de specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
Ongeldige [naam van kenmerk]: [fout] Het type gegevens dat u voor een aangepast kenmerk heeft ingevoerd, komt niet overeen met het kenmerktype dat u heeft gekozen. Zorg ervoor dat de gegevens de juiste indeling hebben voor het opgegeven kenmerktype. Houd er bij de invoer van datums rekening mee dat middernacht wordt aangegeven als '00:00:00' (niet als '24:00:00').
Bekijk de kenmerktypen.
Ongeldige URL De URL die u heeft opgegeven in het veld 'Uiteindelijke URL' is geen geldige URL en dit moet worden gecorrigeerd.
  • Zorg ervoor dat er geen speciale tekens in de URL aanwezig zijn. Alle speciale tekens moeten worden gecodeerd.
  • Zorg ervoor dat de URL leidt naar een functionerende URL.
  • De Uiteindelijke URL mag niet langer zijn dan 2048 tekens
Het lijkt erop dat u nieuwe kenmerken heeft toegevoegd. U moet deze kenmerken aan uw bestaande dataset of datafeed toevoegen voordat u ze bulksgewijs kunt bewerken. Uw bestand bevat kolommen die Google Ads niet herkent. Verwijder de kolommen met problemen en probeer het opnieuw of voeg de nieuwe kolommen toe voordat u ze bulksgewijs bewerkt.
Nieuwe datasets of datafeeds mogen geen kolom 'Action' bevatten (de kolom 'Action' is bedoeld voor het bulksgewijs bewerken van bestaande datasets of datafeeds). Verwijder de betreffende kolom en probeer het opnieuw. Het bestand dat u probeert te uploaden, bevat een kolom 'Action'. Verwijder de kolom 'Action' en probeer het opnieuw.
Er komen geen items overeen met de item-ID. Uw bestand bevat een rij met een item-ID die Google Ads niet herkent. Google Ads definieert deze waarden. Uw item-ID's opzoeken: klik op 'Kolommen', vervolgens op 'Kenmerken' en ten slotte op 'Item-ID' om de betreffende kolom aan de tabel toe te voegen. Gebruik deze ID's wanneer u de waarden van uw feed of gegevensset bulksgewijs bewerkt.
Een van de rijen die u probeert te bewerken, is niet aanwezig in uw huidige bedrijfsgegevensset. Als u een nieuwe rij wilt toevoegen, moet u de optie 'Updaten' kiezen en 'Toevoegen' opgeven in de kolom 'Actie'. Uw bestand bevat een rij met een ID die Google Ads niet herkent. Corrigeer de ID-waarde of (als u een nieuwe rij toevoegt) wijzig de actie in 'Toevoegen'.
Een of meer kolommen die u heeft gedefinieerd, worden niet herkend. Google Ads herkent deze typen: (tekst), (getal), (prijs), (datum). Voor een of meer van uw aangepaste kolommen ontbreekt een geldig kenmerktype. Definieer voor elk van uw aangepaste kolommen een kenmerktype voor tekst, aantal, prijs of datum.
Raadpleeg de specificaties voor kenmerktypen.
Gebruik de kolom 'Targetzoekwoord' of de kolommen 'Targetzoekwoordtekst' en 'Targetzoekwoordtype'. De drie kolommen kunnen niet tegelijkertijd in één rij worden gebruikt. U gebruikt te veel kolommen voor targeting op zoekwoord. Gebruik een van de volgende waarden:

- De kolom 'Targetzoekwoord'
- De kolom 'Targetzoekwoordtekst' in combinatie met de kolom 'Targetzoekwoordtype'

Bekijk alle kenmerken voor targeting.
Plan de eindtijd niet na de begintijd. De begintijd valt na de eindtijd. Plan feeds niet zo dat ze om middernacht eindigen.
Voor de acties 'Instellen' en 'Verwijderen' is de kolom 'Item-ID' vereist. Google Ads weet niet welke rijen u wilt bijwerken. Voeg een ID-kolom toe aan het bestand dat u gebruikt om uw dataset of datafeed te updaten.
Als u wilt nagaan welke ID's Google Ads heeft toegewezen, klikt u op 'Kolommen', vervolgens op 'Kenmerken' en ten slotte op 'Item-ID'.
Targetadvertentiegroep niet gevonden. Google Ads kan de 'target ad group' die u heeft opgegeven, niet vinden. Zorg ervoor dat de naam exact overeenkomt met de naam van een bestaande advertentiegroep, inclusief spaties en hoofdletters.
Targetcampagne niet gevonden. Google Ads kan de 'target campaign' die u heeft opgegeven, niet vinden. Zorg ervoor dat de naam exact overeenkomt met de naam van een bestaande campagne, inclusief spaties en hoofdletters.
Als u 'Target ad group' instelt, is ook 'Target campaign' vereist. De kolom 'Target campaign' ontbreekt. Deze kolom is vereist als u de kolom 'Targetadvertentiegroep' gebruikt. Voeg de kolom 'Targetcampagne' toe.
Bekijk alle kenmerken voor targeting.
Als u 'Targetzoekwoordtekst' gebruikt, is ook 'Targetzoekwoordtype' vereist. De kolom 'Targetzoekwoordtype' ontbreekt. Deze kolom is vereist als u de kolom 'Targetzoekwoordtekst' gebruikt. Voeg de kolom 'Targetzoekwoordtype' toe.
Bekijk alle kenmerken voor targeting.
De kolom 'Aangepaste ID' moet de naam 'Aangepaste ID' hebben. De naam mag geen kenmerktype, zoals '(getal)' of '(tekst)', bevatten. Verwijder het kenmerktype, sla het bestand opnieuw op en upload het nogmaals. Raadpleeg de richtlijnen voor kenmerken. U heeft een kenmerktype toegevoegd aan de kolomnaam 'Custom ID'. Deze mag echter geen kenmerktype bevatten. Verwijder het kenmerktype naast de kolomnaam 'Custom ID'.
Dit item bestaat al. Het bestand dat u gebruikt om uw feed of dataset bij te werken, geeft aan dat u een rij wilt toevoegen ('add') die al bestaat. Gebruik voor rijen die u toevoegt, geen ID of geef een nieuwe 'Custom ID' op.
Waarde is incompatibel met het kenmerktype in kolom "X." Het type 'number' is bijvoorbeeld niet compatibel met waarden met letters of symbolen. Een rij in uw bestand bevat gegevens in een indeling die niet mogelijk is voor het kenmerk dat u heeft opgegeven. Zorg ervoor dat uw gegevens voldoen aan de indeling voor het gekozen kenmerktype. Bekijk de standaardindelingen voor kenmerktypen
U heeft al een dataset of datafeed met deze naam. Geef een nieuwe naam op. U heeft al een dataset of datafeed met deze naam. Gebruik een nieuwe naam voor elk van uw nieuwe datasets of datafeeds.
Uw dataset of datafeed is niet geüpdatet, omdat de spreadsheet die u probeert te uploaden, een kolom 'Action' bevat. Kies 'Bijwerken' (niet 'Vervangen') als u de kolom 'Action' wilt gebruiken, of verwijder de kolom 'Action' en probeer het opnieuw. Uw bestand bevat een kolom 'Action'. De kolom 'Action' is alleen bedoeld voor het bijwerken van uw gegevens. U heeft echter gekozen voor 'Vervangen'. Verwijder de kolom 'Action' en probeer het opnieuw.
U heeft de limiet voor het maximale aantal bedrijfsdatasets (100 sets) bereikt. Voordat u een nieuwe bedrijfsdataset kunt toevoegen, moet u een bestaande bedrijfsdataset verwijderen. Uw account bevat te veel datasets. Als u een nieuwe dataset wilt toevoegen, verwijdert u een dataset die u niet gebruikt. Zorg ervoor dat u geen extensiefeeds verwijdert (zoals 'Hoofdfeed voor sitelink') als u deze extensies wilt behouden.