1.2.3 Het belang van een goede gebruikerservaring

Wanneer u de gebruikerservaring en het conversiepercentage optimaliseert, kan dit nieuwe budgettaire mogelijkheden opleveren, doordat uw klanten meer winst maken dankzij hogere conversiepercentages voor mobiel.

Voordelig

De optimalisatie van de gebruikerservaring en het conversiepercentage is gericht op het bestaande webverkeer van uw klanten. Dat betekent dat uw klanten geen extra geld hoeven te besteden aan het genereren van meer verkeer op hun site. Ze moeten alleen beter hun best doen om deze bezoekers een conversie uit te laten voeren. Door te optimaliseren behalen ze een hoger rendement op bestaande investeringen. Het is veel voordeliger om het conversiepercentage onder huidige bezoekers te verhogen dan nieuwe klanten aan te trekken.

Lagere klantacquisitiekosten

Als u het conversiepercentage van uw klant verdubbelt, betekent dit dat de kosten per actie (CPA) of het bedrag dat elke nieuwe klant kost, wordt gehalveerd.

Meer geld om aan aanvullende acquisitie te besteden

Meer winst betekent meer geld om te besteden aan de werving van nieuwe gebruikers. Wanneer het conversiepercentage van uw klanten stijgt, hebben zij opeens extra budget voor advertenties in andere media (online en offline). Dit zorgt voor een sterker bedrijf.

Kleine veranderingen hebben grote gevolgen

Door de verkooptrechter van een pagina of site te evalueren, kunnen mogelijkheden worden ontdekt om stress en irritaties bij gebruikers te reduceren. Mensen staan er soms versteld van dat zelfs de kleinste verandering al kan leiden tot een aanzienlijke stijging in het aantal conversies op een pagina. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat alleen de wijziging van de kleur of de tekst op een knop (call-to-action) het conversiepercentage al met 200% kan verhogen.