Om inriktning för dynamiska sökannonser

Med inriktning för dynamiska sökannonser kan du öka din räckvidd utan sökord genom att matcha användarnas sökningar på Google med specifika sidor på din webbplats. Du styr hur inriktningen fungerar. Inrikta dina annonser på särskilda kategorier som motsvarar strukturen på din webbplats, eller på alla sidor på webbplatsen. Du kan också skapa fler typer av dynamiska annonsinriktningar eller blockera sidor med uteslutning i dynamisk annonsinriktning.

I den här artikeln beskriver vi de åtta typer av dynamiska annonsinriktningar som du kan använda för att finjustera hur vi ska visa dina annonser. Om du vill ha en mer allmän översikt kan du börja med att läsa Om dynamiska sökannonser. Kom ihåg att du ansvarar för den slutliga texten som visas i din annons – tänk på det när du väljer dina målsidor.

Inriktningstyper

Kategorier

Målsidor från dina vanliga annonsgrupper

I den här kategorin ingår alla webbsidor där du för närvarande visar sökannonser i alla dina konton. Med det här inriktningsalternativet är det enkelt att öka trafiken på de webbsidor som du redan använder som målsidor i befintliga annonsgrupper och kampanjer.

Exempel

Du har en webbplats om elektronik och visar för närvarande sökannonser som leder besökarna till sidan ”Kameror”. För att nå användare vars sökfrågor är relevanta för denna sida kan du inrikta dig på kategorin Målsidor från dina vanliga annonsgrupper.

Andra kategorier

Google skapar inriktningsbara kategorier (grupper med målsidor ordnade efter teman) baserat på innehållet på din webbplats. Du bestämmer själv vilka uppsättningar med sidor som annonserna ska inriktas på, hur liknande sidor ska grupperas och vilken detaljnivå som ska användas.

Exempel

Du har en webbplats om elektronik och vill inrikta dina annonser på sidor där du säljer digitalkameror. Webbplatsen struktureras automatiskt i kategorier som är anpassade efter dina produkter och tjänster, som ”digitalkameror”, ”tv-apparater” och ”videokameror”. Om du vill inrikta dig på sidor utifrån kategorier ska du använda kategorier som rekommenderas för din webbplats. Baserat på din webbplats visas en dynamisk annonsinriktning på digitalkameror. Du kan också använda sökrutan ovanför kategorivyn för att söka efter andra kategorier än dem vi rekommenderar, även om de inte finns med på listan.

Inriktning på webbadress

Webbadressen är

Du kan inrikta dig på specifika webbadresser.

Exempel

Du vill leda mer trafik till sidan ”Utförsäljning” på din webbplats och inriktar dig därför på den specifika webbadressen till sidan. Detta är också ett bra alternativ om du vill utesluta specifika sidor på din webbplats.

Webbadressen innehåller

Du kan inrikta annonserna på sidor med webbadresser som innehåller vissa strängar.

Exempel

Du vill inrikta dina annonser på alla servicerelaterade sidor på din elektronikwebbplats baserat på den webbadressträng som visas när man navigerar på webbplatsen. Om alla webbadresser följer ett liknande mönster, som elektronikexempel.se/service/, ska du inrikta dig på var och en som innehåller ”service”.

Anpassad etikett

Du kan använda ett sidflöde för att lägga till anpassade etiketter i dina webbadresser och sedan inrikta annonserna på etiketterna. Läs mer om sidflöden.

Exempel

Du vill skapa en kampanj för digitalkameror med fyrstjärniga betyg. Du har lagt till ett flöde i kampanjen och använt flödet för att märka alla dina fyrstjärniga kamerawebbadresser med etiketten ”FYRA_STJÄRNOR”. I Google Ads inriktar du dig på anpassade etiketter och anger ”FYRA_STJÄRNOR” som anpassad etikett. Du kan välja att lägga till ett anpassat bud för att denna inriktning till höger på sidan.

Andra inriktningstyper

Sidrubrik

Du kan inrikta dina annonser på sidor vars rubrik innehåller ett visst ord. Om du inte vet vad en sidrubrik är kan du klicka på google.se och titta högst upp i webbläsarfönstret. Där visas sidrubriken ”Google”.

Exempel

Du vill inrikta dina annonser på sidor vars rubrik innehåller ett visst ord, till exempel ”kamera”. Använd i så fall Sidrubrik innehåller.

Sidinnehåll

Du kan inrikta dig på sidor som innehåller vissa ord som du anger.

Exempel

Du vill inrikta dina annonser på alla sidor som innehåller ordet ”digitalkameror”. Om du vill inrikta dig på sidor utifrån innehållet ska du lägga till en grupp webbsidor. Välj alternativet sidinnehåll och ange ”digitalkameror”.

Alla webbsidor

I det här alternativet ingår alla enskilda sidor på din webbplatsdomän som upptäcks av Googles sök- och annonsrobotar (program som automatiskt upptäcker och genomsöker webbplatser genom att följa länkar mellan webbsidor).

Exempel

Du har en webbplats som handlar om elektronik, www.elektronikexempel.se. Om du vill inrikta annonserna på alla sidor på www.elektronikexempel.se ska du välja alla webbsidor.