Om inriktningar för dynamiska sökannonser

Med inriktning för dynamiska sökannonser kan du utvidga räckvidden utan att behöva använda sökord, genom att användarnas sökningar på Google matchas med specifika sidor på din webbplats. Du styr hur denna inriktning fungerar. Inrikta dina annonser på särskilda kategorier som motsvarar strukturen på din webbplats, eller på alla sidor på webbplatsen. Du kan också skapa fler typer av dynamiska annonsinriktningar eller blockera sidor med hjälp av uteslutningar för dynamiska annonsinriktningar.

I denna artikel beskriver vi de åtta typer av dynamiska annonsinriktningar som du kan använda för att finjustera annonsvisningen. Om du vill ha en mer allmän översikt kan du börja med att läsa Om dynamiska sökannonser. Kom ihåg att du ansvarar för den slutliga texten som visas i din annons – tänk på det när du väljer dina målsidor.

Inriktningstyper

Kategorier

Målsidor från dina vanliga annonsgrupper

I kategorin Målsidor från dina vanliga annonsgrupper ingår alla webbsidor där du för närvarande visar sökannonser i alla dina konton. Med detta inriktningsalternativ kan du enkelt öka trafiken på de webbsidor som du redan använder som målsidor i befintliga annonsgrupper och kampanjer. Vi rekommenderar denna kategori för annonsörer som inte har använt dynamiska sökannonser tidigare och som vill öka trafiken med hjälp av denna typ av inriktning. Detta alternativ är endast tillgängligt i konton där standardannonsgrupperna innehåller kvalificerade målsidor.

Exempel

Du har en webbplats om elektronik och visar för närvarande sökannonser som leder besökarna till sidan ”Kameror”. För att nå användare vars sökfrågor är relevanta för den sidan kan du inrikta dig på kategorin Målsidor från dina vanliga annonsgrupper.

Andra kategorier

Google skapar inriktningsbara kategorier (grupper med målsidor ordnade efter teman) baserat på innehållet på din webbplats. Du bestämmer själv vilka uppsättningar annonserna ska inriktas på, hur liknande sidor ska grupperas och vilken detaljnivå som ska användas. Tänk på att det kan ta upp till 24 timmar innan kategorierna visas efter att du har skapat en dynamisk annonsgrupp.

Exempel

Du har en webbplats om elektronik och vill inrikta dina annonser på sidor där du säljer digitalkameror. Webbplatsen struktureras automatiskt i kategorier som är anpassade efter dina produkter och tjänster, som ”digitalkameror”, ”tv-apparater” och ”videokameror”. Om du vill inrikta dig på sidor utifrån kategorier ska du använda kategorier som rekommenderas för din webbplats. Baserat på din webbplats visas en dynamisk annonsinriktning på digitalkameror. Du kan också använda sökrutan ovanför kategorivyn för att söka efter andra kategorier än de vi rekommenderar, även om de inte finns med på listan.

Inriktning på webbadress

URL Equals

Du kan inrikta dig på specifika webbadresser.

Exempel

Du vill leda mer trafik till sidan ”Utförsäljning” på din webbplats och inriktar dig därför på den specifika webbadressen till sidan. Detta är också ett bra alternativ om du vill utesluta specifika sidor på din webbplats.

URL Contains

Du kan inrikta dina annonser på sidor med webbadresser som innehåller särskilda strängar.

Exempel

Du vill inrikta dina annonser på alla servicerelaterade sidor på din elektronikwebbplats baserat på den webbadressträng som visas när man navigerar på webbplatsen. Om alla webbadresser följer ett liknande mönster, som elektronikexempel.se/service/, ska du inrikta dig på var och en som innehåller ”service”.

Custom label

Du kan använda ett sidflöde för att skapa en lista över webbadresser som du vill inrikta dig på. Sedan kan du ordna webbadresserna genom att koppla anpassade etiketter till dem. Du kan använda denna typ av inriktning för att inrikta dig på eller utesluta dessa delmängder av sidflödet. Läs mer om sidflöden

Exempel

Du vill skapa en kampanj för digitalkameror med fyrstjärniga betyg. Du har lagt till ett flöde i din kampanj och använt flödet för att märka alla dina fyrstjärniga kamerawebbadresser med etiketten ”FYRA_STJÄRNOR”. I Google Ads inriktar du dig på anpassade etiketter och anger ”FYRA_STJÄRNOR” som anpassad etikett.

Andra inriktningstyper

Sidrubrik

Du kan inrikta dina annonser på sidor vars rubrik innehåller ett visst ord. Om du inte känner till sidrubriken kan du hålla muspekaren över fliken i webbläsaren så att det visas en beskrivning med sidrubriken.

Exempel

Du vill inrikta dina annonser på sidor vars rubrik innehåller ett visst ord, till exempel ”kamera”. Det kan du göra genom att lägga till inriktningen Sidrubrik innehåller kameror.

Page_Content

Du kan inrikta dig på sidor som innehåller särskilda ord som du anger.

Exempel

Du vill inrikta dina annonser på alla sidor som innehåller ordet ”digitalkameror”. Inrikta dig på sidor utifrån innehållet genom att lägga till en grupp webbsidor. Välj alternativet Page_Content och skriv ”digitalkameror".

Alla webbsidor

I detta alternativ ingår alla enskilda sidor på din webbplatsdomän som upptäcks av Googles sök- och annonsrobotar (program som automatiskt upptäcker och genomsöker webbplatser genom att följa länkar mellan webbsidor).

Exempel

Du har en webbplats om elektronik, www.elektronikexempel.se. Inrikta annonserna på alla sidor på www.elektronikexempel.se genom att välja alla webbsidor.