Display-advertenties met locatie-extensies maken

Display-advertenties met locatie-extensies kunnen u helpen meer winkelbezoeken te genereren. U verbindt hiermee als het ware uw online display-advertenties met uw offline verkoop.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u advertenties met locatie-extensies kunt maken in het Display Netwerk. Raadpleeg Locatie-extensies gebruiken voor instructies voor het gebruik van locatie-extensies in het zoeknetwerk.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Een nieuwe campagne maken voor display-advertenties met locatie-extensies

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op de knop +Campagne en selecteer Alleen in het Display Netwerk
  4. Kies de optie 'Geen marketingdoel'.
  5. Geef de campagnenaam, een biedstrategie en een budget op.
  6. Vink de optie 'Mijn advertenties uitbreiden met locatiegegevens' aan.
  7. Klik op Opslaan en doorgaan.

Display-advertenties met locatie-extensies maken

1. Klik op +Advertentie en selecteer Advertentiegalerij.
  2.  Klik op Advertenties voor algemene doeleinden en selecteer vervolgens de optie Indeling van locatie-extensie.
  3. Geef de elementen van uw advertentie op.
  4. Klik op Advertentie opslaan. Als de advertentie is beoordeeld en goedgekeurd, wordt uw nieuwe display-advertentie met locatie-extensie actief.
Belangrijk: Als u een display-campagne met locatie-extensies heeft, kan Google Ads automatisch uw bedrijfslocatie, openingstijden en andere informatie toevoegen aan uw display-advertenties. Met name tekstadvertenties, responsieve advertenties en beeldadvertenties van 300 x 250 kunnen worden uitgebreid met uw locatiegegevens om meer verkeer naar uw bedrijfslocaties te genereren.