Uw website optimaliseren voor mobiel

Uw website optimaliseren voor mobiele apparaten

In dit artikel bespreken we hoe u uw website geschikt kunt maken voor mobiele apparaten.

Dit is deel 1 van een 2-delige reeks. In het deel 2 behandelen we het optimaliseren van uw advertenties voor mobiel.

Voordat u begint: waarom mobiele apparaten belangrijk zijn

Het is belangrijk dat uw website goed werkt op mobiele apparaten. Als u dat nog niet heeft gedaan, wordt het tijd dat u uw website geschikt maakt voor mobiel. Hier volgen enkele redenen waarom uw mobiele aanwezigheid essentieel is voor uw bedrijf:

• Sites die geschikt zijn voor mobiele apparaten eindigen hoger in de zoekresultaten.
  • Meer dan de helft van alle zoekopdrachten op Google.com wordt uitgevoerd op een mobiel apparaat.
  • Voor veel adverteerders is het overgrote deel van het verkeer afkomstig van mobiele telefoons.
  • Als uw site niet geschikt is voor mobiel, is de kans dat bezoekers de website verlaten 5 keer groter.

Is uw website geschikt voor mobiele apparaten?

Doe alsof u een potentiële klant bent en open uw website op uw telefoon. Hoe snel wordt uw website geladen? Hoe eenvoudig is het om te vinden wat u zoekt?

Mensen die uw website bezoeken op een mobiel apparaat verwachten direct antwoorden. Ze willen snel informatie vinden over uw bedrijf en beslissen of ze geïnteresseerd zijn. Hun ervaring op uw website is sterk van invloed op de indruk die ze hebben van uw bedrijf en op de kans dat ze klant bij u worden.

Bij het ontwerpen van uw website voor mobiele apparaten gaat het om een eenvoudige, duidelijke navigatie zodat mensen direct toegang krijgen tot wat ze zoeken.

Laten we een paar elementen bekijken van effectieve mobiele websites:

Optimaliseren van mobiele sites
Wordt uw website snel geladen? Bijna de helft van alle bezoekers verlaat een mobiele website als de pagina's niet binnen 3 seconden worden geladen. Minimaliseer de laadtijd (de tijd totdat een webpagina op uw scherm wordt weergegeven), zodat bezoekers snel en gemakkelijk op uw website kunnen navigeren.

Is it easy to navigate?

Is het gemakkelijk om op uw website te navigeren? Op een kleiner scherm kan het voor mensen moeilijker zijn om te vinden wat ze zoeken. Hoe meer bezoekers moeten zoeken en inzoomen om informatie te krijgen, hoe groter de kans dat ze gefrustreerd raken en vertrekken. Help bezoekers te vinden wat ze zoeken door uw sitemenu te vereenvoudigen en ervoor te zorgen dat alles zichtbaar en leesbaar is zonder dat de gebruiker hoeft in te zoomen.

Is it easy to take action?

Is het gemakkelijk om actie te ondernemen? Bezoekers van uw mobiele website moeten veelvoorkomende taken snel en gemakkelijk kunnen uitvoeren, zoals contact met u opnemen, een product zoeken of een aankoop doen. Minimaliseer het aantal stappen dat nodig is om een formulier in te vullen of een transactie uit te voeren.

Ga na hoe uw site scoort op het gebied van mobiele snelheid en ontdek snelle oplossingen om de snelheid te verbeteren:

Is uw website ontworpen voor uw specifieke bedrijfsdoel?

Uw mobiele website kan nog zo snel laden en gemakkelijk te navigeren zijn, de feitelijke doeltreffendheid ervan is afhankelijk van de vraag of de site mensen aanspoort om zaken met u te doen.

Als u wilt weten hoe u uw website kunt optimaliseren voor mobiel, kijkt u naar het bedrijfsdoel dat voor u het belangrijkst is. Wat wilt u dat uw klanten doen op uw website? Een bepaald product kopen? Een contactformulier invullen? Als u duidelijk bent over de actie die mensen op uw website moeten ondernemen, is de kans groter dat bezoekers die actie ook daadwerkelijk uitvoeren.

Afhankelijk van uw marketingdoel kunt u ontwerpverbeteringen aanbrengen om bezoekers aan te moedigen de gewenste actie te ondernemen. Hier volgen enkele doelspecifieke suggesties:

Meer producten online verkopen

• Vereenvoudig de sitenavigatie. Stroomlijn uw sitemenu en zorg ervoor dat alles zichtbaar en leesbaar is zonder dat de gebruiker hoeft in te zoomen.
  • Maak informatie toegankelijk. Gebruik uitvouwbare productafbeeldingen zodat mensen producten kunnen bekijken voordat ze deze kopen.
  • Help mensen bij hun aankoop. Geef instructies of knoppen voor 'Nu kopen' duidelijk en prominent weer. Gebruik zo mogelijk bestaande accountgegevens om de gegevensinvoer voor uw klanten te beperken.
  • Geef mensen de mogelijkheid verder te gaan op een desktopcomputer. Maak het mensen gemakkelijk om terug te gaan naar hun winkelwagentje op hun desktopcomputer, zodat ze hun aankoop kunnen voltooien.
Meer telefoontjes ontvangen
  • Gebruik click-to-call-knoppen of -links. Voorkom dat mensen uw nummer moeten onthouden of moeten inzoomen om het te zien.
  • Beperk het aantal menuopties. Maak het duidelijk dat bellen de beste manier is om contact op te nemen met uw bedrijf. Geef een klikbaar telefoonnummer of klikbare knop weer op elke pagina van uw site.
  • Vermijd afleiding. Geef promoties en andere instructies niet te prominent weer, zodat mensen zich kunnen focussen op uw telefonische bereikbaarheid.
Meer online leads genereren
  • Vereenvoudig uw formulieren. Zorg ervoor dat mensen uw formulieren snel kunnen openen en dat de gegevensinvoer beperkt is en gemakkelijk met duimen kan worden gedaan.
  • Beperk scrollen en zoomen. Uw formulier moet niet groter zijn dan de beschikbare ruimte op een mobiel scherm. Als mensen moeten scrollen en zoomen, maken ze eerder fouten wanneer ze hun gegevens invoeren.
  • Denk goed na voordat u uw gegevensvelden kiest. Zorg ervoor dat de informatie waar u om vraagt in uw formulier, gemakkelijk toegankelijk is en snel kan worden gevalideerd. Gebruik validatie om fouten voor niet-ingevulde velden weer te geven.
Winkelbezoeken bevorderen
  • Spoor gebruikers aan u te bezoeken. Maak het duidelijk dat mensen het beste uw fysieke winkel kunnen bezoeken. Geef op elke pagina van de site een kaart, locatieknop of icoon weer met een rechtstreekse link naar het fysieke adres en de openingstijden van uw winkel.
  • Beperk de hoeveelheid content. Stroomlijn de informatienavigatie op uw site zodat mensen voldoende informatie krijgen om ze over te halen uw winkel te bezoeken.
  • Vermijd afleiding. Met promoties kunt u mensen ervan overtuigen uw winkel te bezoeken, maar ze moeten de navigatie niet bemoeilijken.
Informatie en naamsbekendheid
  • Vereenvoudig de navigatie. Gebruik een eenvoudig menu en grotere tekst zodat mensen gemakkelijk producten kunnen onderzoeken voordat ze een aankoop doen. Aangezien een mobiel scherm kleiner is, moet u uw menuopties beperken zodat mensen zich kunnen focussen op wat belangrijk is.
  • Zorg voor consistentie tussen verschillende apparaten. Hoe langer het duurt voordat klanten tot een aankoop besluiten, hoe groter de kans dat ze verder onderzoek doen op meerdere apparaten (desktop, tablet, telefoon) voordat ze de transactie voltooien. Sla selecties van klanten op ongeacht het apparaat dat ze gebruiken en geef ze zo de mogelijkheid verder te gaan waar ze zijn gebleven.
  • Geef een link weer naar de homepage. Als gebruikers niet verder kunnen gaan met hun onderzoek, zorgt u ervoor dat ze gemakkelijk kunnen teruggaan naar de homepage om opnieuw te beginnen.

Samenwerken met uw webontwikkelaar

U kunt verschillende methoden toepassen om uw website geschikt te maken voor mobiele apparaten. Het is dan ook belangrijk dat u wijzigingen ontwerpt en implementeert in samenwerking met uw webontwikkelaar, zodat u de juiste oplossing kiest.

De meeste bedrijven kiezen voor responsief ontwerp. Dit betekent dat de website een flexibele opmaak heeft die zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten, resoluties en apparaten. Andere ondernemers maken liever afzonderlijke versies van hun website voor desktop en mobiel. We raden u aan samen te werken met uw webontwikkelaar om te bepalen wat voor uw bedrijf het meest zinvol is gezien uw websitebehoeften en de middelen waarover uw webontwikkelaar beschikt.

Ga naar Deel 2: Uw advertenties optimaliseren voor mobiel