Verkkosivuston optimointi mobiililaitteille

Sivuston optimoiminen mobiililaitteille

Tämän artikkelin ohjeilla voit tehdä verkkosivustostasi entistä paremmin mobiililaitteisiin sopivan.

Tämä on kaksiosaisen sarjan ensimmäinen osa. Osassa kaksi käsittelemme mainosten optimointia mobiililaitteita varten.

Ennen aloittamista: Tietoja mobiilisivustojen tärkeydestä

On tärkeää, että sivustosi toimii hyvin mobiililaitteilla. Jos et ole vielä investoinut verkkosivustosi mobiiliystävällisyyden parantamiseen, nyt kannattaa ehdottomasti aloittaa. Tässä on joitakin syitä siihen, miksi näkyvyys mobiililaitteilla on ehdottoman tärkeää yrityksellesi:

• Mobiiliystävälliset sivustot näkyvät hakutuloksissa korkeammalla.
  • Yli puolet Google.comin hakukyselyistä tehdään mobiililaitteilla.
  • Monilla mainostajilla valtaosa liikenteestä on peräisin matkapuhelinta käyttäviltä ihmisiltä.
  • Jos sivustosi ei tarjoa hyvää mobiilikäyttökokemusta, vierailijat poistuvat sivustolta viisi kertaa todennäköisemmin.

Sopiiko verkkosivustosi mobiililaitteisiin?

Yritä astua potentiaalisen asiakkaasi saappaisiin ja avaa verkkosivustosi puhelimellasi. Kuinka nopeasti verkkosivustosi latautuu? Miten helposti löydät etsimäsi?

Kun joku käy verkkosivustollasi mobiililaitteella, hän haluaa vastauksia heti. Vierailijalle on tärkeää saada nopeasti tietoja yrityksestäsi, jotta hän voi päättää, onko hän kiinnostunut. Verkkosivuston käyttökokemus vaikuttaa merkittävästi vierailijan käsitykseen yrityksestäsi ja siihen, tuleeko hänestä asiakas.

Verkkosivuston suunnitteleminen mobiililaitteille sopivaksi tarkoittaa sitä, että navigoinnista tehdään yksinkertaista ja selkeää niin, että ihmiset löytävät etsimänsä helposti.

Tutkitaan seuraavaksi muutamia tekijöitä, jotka tekevät mobiilisivustoista tehokkaita:

Mobiilisivuston optimointi
Latautuuko sivustosi nopeasti? Lähes puolet vierailijoista poistuu mobiilisivustolta, jos sivut eivät lataudu kolmen sekunnin kuluessa. Voit minimoida latausajan (ajan, joka verkkosivulla kestää tulla näkyviin), jotta vierailijat voivat nopeasti ja helposti siirtyä sivulta toiselle sivustollasi.

Is it easy to navigate?

Onko sivustolla siirtyminen helppoa? Halutun sisällön löytäminen voi olla vaikeaa pieneltä näytöltä. Mitä enemmän vierailijoiden on nähtävä vaivaa tai zoomattava näyttöä tietojen löytämiseksi, sitä todennäköisemmin he turhautuvat ja poistuvat sivustolta. Voit auttaa vierailijoita löytämään etsimänsä yksinkertaistamalla sivuston valikkorakennetta ja pyrkimällä siihen, että kaikki sisältö on nähtävissä tekstiä lähentämättä.

Is it easy to take action?

Onko toimintoja helppo tehdä sivustolla? Vierailijoiden pitäisi pystyä tekemään tavallisia toimintoja nopeasti ja helposti – esimerkiksi ottamaan sinuun yhteyttä, hakemaan tuotteita tai tekemään ostoksia. Pyri siihen, että lomakkeen täyttämiseen tai tapahtuman suorittamiseen tarvitaan mahdollisimman vähän vaiheita.

Katso, millaiset mobiilinopeuspisteet sivustosi saa, ja selvitä, miten voit parantaa nopeutta:

Onko verkkosivustosi suunniteltu liiketoimintatavoitettasi varten?

Vaikka mobiilisivustosi latautuisi nopeasti ja olisi helposti käytettävissä mobiililaitteilla, sen tehokkuus riippuu sitä, kannustaako se ihmisiä asioimaan yrityksesi kanssa.

Aloita verkkosivustosi mobiilikäytön optimointi miettimällä, mikä on sinulle kaikkein tärkein liiketoimintatavoite. Mitä haluat saada asiakkaat tekemään sivustollasi? Haluatko, että he ostavat jonkin tietyn tuotteen tai täyttävät yhteystietolomakkeen? Kun ilmaiset selkeästi, mitä haluat vierailijoiden tekevän sivustollasi, he myös todennäköisemmin tekevät niin.

Markkinointitavoitteestasi riippuen sinun kannattaa keskittyä parantamaan sivuston niitä ominaisuuksia, jotka kannustavat vierailijoita haluamiisi toimintoihin. Tässä on ehdotuksia tavoitteista:

Verkkomyynnin kasvattaminen

• Helpota siirtymistä sivustolla. Tee sivustosi valikosta yksinkertainen ja pyri siihen, että kaiken näkee tekstiä lähentämättä.
  • Tuo tiedot saataville. Käytä suuria tuotekuvia ja auta ihmisiä tutustumaan sivustoosi ennen ostospäätöksen tekemistä.
  • Auta käyttäjiä tekemään ostoksensa. Sijoita ohjeet ja Osta nyt ‑painikkeet keskeiseen paikkaan ja käytä mahdollisuuksien mukaan jo tallennettuja tilitietoja, jotta asiakkaiden ei tarvitse kirjoittaa kaikkea uudelleen.
  • Mahdollista ostosten teon jatkaminen tietokoneella. Mahdollista helppo palaaminen ostoskoriin tietokoneella, jotta asiakkaat voivat suorittaa ostoksensa loppuun.
Puheluiden lisääminen
  • Käytä soita klikkaamalla ‑painikkeita tai ‑linkkejä. Huolehdi siitä, että asiakkaiden ei tarvitse opetella numeroa ulkoa tai lähentää näyttöä numeron erottamiseksi.
  • Tiivistä valikkovaihtoehdot. Tee selväksi, että soittaminen on paras tapa ottaa yhteyttä yritykseesi. Näytä klikattava puhelinnumero tai soittopainike sivuston jokaisella sivulla.
  • Vältä häiriötekijät. Älä anna mainoskampanjoiden tai muiden ohjeiden häiritä käyttäjiä, vaan anna asiakkaiden keskittyä rauhassa siihen, kuinka yritykseesi soitetaan.
Verkkoliidien lisääminen
  • Tee lomakkeista helppokäyttöisiä. Varmista, että käyttäjillä on helppo pääsy lomakkeisiin, että tietoja ei tarvitse syöttää liikaa ja että syöttö on helppo tehdä peukaloilla.
  • Rajoita vieritystä ja zoomausta. Tee lomakkeesta sen kokoinen, että se mahtuu mobiililaitteen näytölle. Vieritys ja zoomaus saattavat lisätä virheiden määrää tietoja syötettäessä.
  • Valitse tietokentät viisaasti. Varmista, että lomakkeella pyytämäsi tiedot ovat helposti käytettävissä ja tarkistettavissa. Käytä tarkistusta, jotta voit näyttää epätäydellisissä kentissä olevat virheet.
Kannusta vierailijoita käymään kaupassasi
  • Kannusta käymään kivijalkakaupassa. Ilmaise, että käyttäjien on hyvä tulla käymään kivijalkakaupassasi. Näytä jokaisella sivuston sivulla kartta, sijaintipainike tai kuvake, joka on linkitetty suoraan katuosoitteeseen ja myymälän aukioloaikoihin.
  • Rajoita sisältöä. Nopeuta ja helpota siirtymistä sivustossa niin, että käyttäjät saavat riittävästi tietoja ja vakuuttuvat siitä, että heidän kannattaa käydä myymälässäsi.
  • Vältä häiriötekijät. Mainoskampanjat saattavat kannustaa ihmisiä tulemaan myymälääsi, mutta ne eivät saa vaikeuttaa sivustolla liikkumista.
Tiedot ja tietoisuus
  • Helpota siirtymistä. Käytä yksinkertaista valikkorakennetta ja suurta tekstiä, jotta ihmiset voivat tehdä tutkimusta vaivattomasti ennen ostopäätöstä. Koska mobiililaitteissa näyttö on pieni, valikkovaihtoehdot kannattaa tiivistää niin, ettei tietojen ja vaihtoehtojen määrä hämmennä käyttäjiä.
  • Ole johdonmukainen eri laitteiden välillä. Mitä enemmän aikaa ostopäätökseen kuluu, sitä todennäköisemmin asiakas tekee tutkimusta useilla laitteilla (tietokone, tabletti, puhelin) ennen ostamista. Tallenna asiakkaan valinnat ja auta häntä jatkamaan siitä, mihin hän jäi – laitteeseen katsomatta.
  • Anna linkki etusivulle. Jos käyttäjä päätyy tutkimusta tehdessään umpikujaan, varmista, että hän voi aloittaa helposti alusta etusivulta.

Yhteistyö verkkokehittäjän kanssa

Verkkosivustosta voi tehdä mobiililaitteille sopivan monella eri tavalla. Tee yhteistyötä verkkokehittäjän kanssa sopivan ratkaisun löytämiseksi, kun suunnittelet sivustoa ja otat muutoksia käyttöön.

Useimmat yritykset päätyvät käyttämään responsiivista rakennetta sivustollaan. Tämä tarkoittaa sitä, että sivusto mukautuu hyvin erikokoisille näytöille, resoluutioille ja laitteille. Toisilla yrityksillä puolestaan on verkkosivustoistaan erilliset tietokone- ja mobiiliversiot. Suosittelemme yhteistyötä verkkokehittäjän kanssa. Näin voit parhaiten selvittää, mikä ratkaisu vastaa parhaiten yrityksesi ja verkkosivustosi tarpeita ja on toteutettavissa verkkokehittäjän resursseilla.

Siirry osaan 2: Mainosten optimointi mobiililaitteille