Huomiotekstielementit

Huomiotekstit voivat parantaa tekstimainoksiasi, sillä niiden avulla voit tuoda esiin yrityksesi myyntivaltteja, esimerkiksi maksutonta toimitusta tai aina auki olevaa asiakaspalvelua. Huomioteksti voi näkyä mainoksesi yhteydessä tietokoneella tai mobiililaitteella. Kun asiakas näkee mainoksen, hän saa tarkkaa tietoa yrityksestäsi, tuotteistasi ja palveluistasi.

Huomiotekstielementtejä käyttämällä voit saada mainostekstin lisäksi näkyviin jopa 10 huomiotekstiä. Tekstien määrään vaikuttavat merkkiväli, selain ja laite. Huomiotekstit myös näkyvät eri tavoin riippuen laitteesta ja muista tekijöistä. Tietokoneilla ne näkyvät yhdellä rivillä pisteillä erotettuina, kun taas mobiililaitteilla ja tableteilla ne näkyvät kappalemuodossa. Huomiotekstejä sisältävät mainokset voivat näkyä Googlen hakutulosten ylä- ja alapuolella.

Tässä on esimerkki tietokoneella näkyvästä mainoksesta, jossa käytetään huomiotekstejä:

An illustrated example of callouts in a search ad.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten huomiotekstit toimivat ja miten voit luoda, muokata, poistaa ja ajoittaa niitä.

Näin ne toimivat

Voit lisätä huomiotekstejä tili-, kampanja- tai mainosryhmätasolla. Voit valita huomiotekstien sijainnin, kirjoittaa varsinaisen huomiotekstin ja ajoittaa huomiotekstit näkymään haluamanasi ajankohtana. Tekstien järjestys, pituus ja toimivuus vaikuttavat siihen, kuinka monta tekstiä mainoksessa näkyy tai näkyykö niitä lainkaan.

Hyvä nyrkkisääntö on, että tili- ja kampanjatasolle kannattaa lisätä koko yritystä koskevaa yleistä tietoa (esim. "Puhelintuki 24/7") ja mainosryhmätasolle taas tarkempaa tietoa (esim. "Maksuton paketointipalvelu"). Jos kampanjassa käytetään jo huomiotekstejä ja lisäät niitä myös johonkin kampanjan mainosryhmistä, kyseisen ryhmän mainoksissa käytetään mainosryhmätason huomiotekstejä (kampanjatason tekstien sijaan).

Huom. Huomiotekstin lisääminen on maksutonta, mutta sinua veloitetaan mainoksen klikkauksista tavalliseen tapaan.

Tekstien järjestys, pituus ja toimivuus vaikuttavat siihen, kuinka monta tekstiä mainoksessa näkyy tai näkyykö niitä lainkaan.

Huomiotekstielementit tili-, kampanja- tai mainosryhmätasolla

• Kaikki tilihierarkian samaan haaraan (tili > kampanja > mainosryhmä) lisätyt huomiotekstit voivat näkyä yhdessä. Esimerkiksi yhden kampanjan huomiotekstit eivät näy toisen kampanjan mainoksissa.
  • Huomiotekstielementit kannattaa luoda tasolla, joka on järkevä tilihierarkian alempiin osiin nähden.
  • Jos esimerkiksi haluat käyttää huomiotekstiä tilin kaikissa mainosryhmissä, se kannattaa lisätä tilitasolla.
  • Jos huomioteksti koskee vain osaa kampanjoista, se tulee lisätä vain asiaankuuluviin kampanjoihin.
  • Google valitsee ehdot täyttävien huomiotekstien joukosta ne, jotka tuottavat parhaita tuloksia.

Hyödyt

• Yrityksen valttien esittely: Mainosta yrityksesi myyntivaltteja muutamalla sanalla tai yhdellä lauseella.
  • Joustavuus ja muokattavuus: Lisää huomiotekstejä tili‑, kampanja‑ tai mainosryhmätasolla ja kerro sekä yleisiä että tarkempia tietoja. Voit myös valita aikavälin, viikonpäivät ja kellonajat, jolloin huomiotekstit voivat näkyä.
  • Helppo päivitys: Muuta huomiotekstejä aina tarvittaessa, jotta mainokset ovat ajan tasalla myös alennusmyyntien ja erikoistarjousten aikana. Voit myös muokata huomiotekstejäsi nollaamatta tulostilastoja.
  • Joustavuus: Valitse aikavälit, viikonpäivät ja kellonajat, jolloin huomiotekstit voivat näkyä.

Ennen kuin aloitat

• Kampanjatyypit: Huomiotekstejä voi lisätä vain Hakuverkostokampanjoihin ja Display-verkoston kattaviin Hakuverkostokampanjoihin.
  • Merkkirajoitukset: Huomiotekstin enimmäispituus on useimmissa kielissä 25 merkkiä. Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä (esim. kiina, japani ja korea) enimmäispituus on 12 merkkiä.
  • Varmista, että dynaamiset huomiotekstit ovat käytössä. Kun dynaamiset huomiotekstit ovat käytössä, järjestelmällä on enemmän mahdollisuuksia näyttää elementtejä mainoksissasi. Näiden huomiotekstien odotetaan parantavan mainoksesi tuloksia, ja ne voivat näkyä manuaalisesti luotujen huomiotekstien rinnalla tai sijasta. Voit keskeyttää tai poistaa yksittäisen automaattisesti luodun elementin, jos et halua sen enää näkyvän mainostesi yhteydessä.
Huom. Merkkivälistä, selaimesta ja laitteesta riippuen mainoksessa voi näkyä jopa 10 huomiotekstiä.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Huomiotekstien luominen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa pluspainiketta Add ja valitse Huomioteksti.
  5. Valitse avattavasta Lisää kohteeseen ‑valikosta taso, jolle haluat lisätä huomiotekstin. Valitse tasoksi Tili, Kampanja tai Mainosryhmä.
    1. Luo uusi huomioteksti: Tämä asetus on valittu oletusarvoisesti.
      1. Kirjoita teksti Huomioteksti-kenttään.
    2. Käytä aiemmin luotua huomiotekstiä: Klikkaa "Käytä nykyistä" ‑valintanappia.
      1. Valitse haluamasi huomiotekstit luettelosta.
  6. Klikkaa Tallenna.

Huomiotekstien muokkaaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  5. Valitse taulukon työkalupalkin yläpuolella olevalta listalta Huomioteksti.
  6. Etsi muokattava huomioteksti. Klikkaa Huomioteksti-sarakkeesta huomiotekstin nimen vierestä kynäkuvaketta Muokkaa ja valitse Muokkaa.
  7. Tee avautuvaan ikkunaan haluamasi muutokset.
  8. Klikkaa Tallenna. Muutokset tulevat voimaan kaikissa mainosryhmissä ja kampanjoissa, joissa huomiotekstiä käytetään.

Huomiotekstien ajoittaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  5. Valitse taulukon työkalupalkin yläpuolella olevalta listalta Huomioteksti.
  6. Etsi muokattava huomioteksti. Klikkaa Huomioteksti-sarakkeesta huomiotekstin nimen vierestä kynäkuvaketta Muokkaa ja valitse Muokkaa.
  7. Klikkaa avattavaa Lisäasetukset‑valikkoa.
  8. Klikkaa alkamispäivän kohdalta Valitse päivämäärä ja valitse, milloin haluat huomiotekstielementin alkavan näkyä mainoksissasi.
    1. Valitse päättymispäivä samalla tavalla.
  9. Jos haluat lisätä muita aikavälejä, klikkaa Lisää aikataulu.
  10. Klikkaa Tallenna.

Huomiotekstien poistaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  5. Merkitse poistettavien huomiotekstien ruudut.
  6. Klikkaa sinisestä palkista Poista ja valitse sitten Vahvista.

Vinkki: Parhaat käytännöt

• Aloita huomiotekstien luominen tilitasolta. Lisäämällä ensin tilitason huomiotekstejä voit saavuttaa nopeasti hyvän kattavuuden. Varmista kuitenkin, että huomiotekstit sopivat kaikkiin kampanjoihisi ja mainosryhmiisi.
  • Kerro yleistä tietoa yrityksestäsi. Lisää tili- ja kampanjatasolle koko yritystä koskevaa yleistä tietoa (esim. "Puhelintuki 24/7") ja mainosryhmätasolle tarkempaa tietoa (esim. "naisten sukset" tai "−20 % kameroista").
  • Pidä teksti lyhyenä. Kun teksti on lyhyt, mainoksissasi voi näkyä useampia huomiotekstejä. Käytä muotoa "Maksuton toimitus" sen sijaan, että sanoisit "Meillä on maksuton toimitus".
  • Ole täsmällinen. Anna asiakkaille yksityiskohtaisia tietoja, jotta he voivat päätellä, vastaako tarjontasi heidän tarpeitaan. Käytä esimerkiksi muotoa "Enimmäiskulutus 7 l / 100 km" sen sijaan, että sanoisit "Alhainen polttoaineenkulutus".
  • Merkkirajoitukset Huomiotekstin enimmäispituus on useimmissa kielissä 25 merkkiä. Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä (esim. kiina, japani ja korea) enimmäispituus on 12 merkkiä. Merkkivälistä, selaimesta ja laitteesta riippuen mainoksessa voi näkyä jopa 10 huomiotekstiä.