Huomiotekstilaajennusten käyttäminen

Huomiotekstilaajennusten avulla voit näyttää mainoksissa enemmän tekstiä ja antaa näin tarkempia tietoja yrityksestäsi, tuotteistasi tai palveluistasi. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda, muokata, poistaa ja ajoittaa huomiotekstilaajennuksia.

Ennen kuin aloitat

Kampanjatyypit: Huomiotekstilaajennuksia voi lisätä Vain hakuverkosto- ja Hakuverkosto Display-valinnalla ‑kampanjoihin.

Vinkkejä: Kun luot huomiotekstilaajennuksia, pidä mielessä seuraavat parhaat käytännöt:
  • Pidä teksti lyhyenä: Kun teksti on lyhyt, mainoksissasi voidaan näyttää useampia huomiotekstejä. Ajattele huomiotekstiä luettelon kohtana eikä niinkään kokonaisena virkkeenä. Käytä esimerkiksi muotoa "Maksuton toimitus" sen sijaan, että sanoisit "Meillä on maksuton toimitus".
  • Ole täsmällinen: Anna asiakkaille yksityiskohtaisia tietoja, jotta he näkevät, vastaako tarjontasi heidän tarpeitaan. Käytä esimerkiksi muotoa "Enimmäiskulutus 7 l / 100 km" sen sijaan, että sanoisit "Alhainen polttoaineenkulutus".
  • Merkkirajoitukset: Huomiotekstin enimmäispituus on useimmissa kielissä 25 merkkiä. Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä (kuten kiinassa, japanissa ja koreassa) enimmäispituus on 12 merkkiä.
Merkkivälistä, selaimesta ja laitteesta riippuen voit näyttää jopa kymmenen huomiotekstiä.

Huomiotekstilaajennukset mainosryhmätasolla

• Mainosryhmä käyttää oletuksena tilitasolla luomiasi huomiotekstejä.
  • Jos luot huomiotekstejä kampanja- tai mainosryhmätasoilla, ne ohittavat kaikki tili- tai kampanjatasojen huomiotekstit.
  • Voit myös poistaa käytöstä mainosryhmän huomiotekstin. Tällöin mainosryhmälle mahdollisesti luomasi huomioteksti poistetaan ja mahdollisen kampanjatason huomiotekstin näkyminen estetään kyseisissä mainoksissa. Toisin sanoen mainosryhmän mainoksissa ei näytetä mitään huomiotekstiä.

Ohjeet

Huomiotekstilaajennusten luominen

1. Kirjaudu Google Ads -tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja klikkaa sitten sivun yläosasta Laajennukset.
  3. Klikkaa pluspainiketta  ja valitse Huomiotekstilaajennus.
  4. Valitse avattavasta Lisää valikkoon ‑valikosta taso, jolle haluat lisätä huomiotekstin. Valitse tasoksi Tili, Kampanja tai Mainosryhmä.
    1. Luo uusi huomioteksti: Tämä asetus on valittu oletusarvoisesti.
      • Määritä laiteasetukset valitsemalla Lisäasetukset. Voit luoda vain mobiililaitteille tarkoitettuja huomiotekstejä valitsemalla Mobiili-valintaruudun.
      • Kirjoita teksti Huomioteksti-kenttään.
    2. Aiemman huomiotekstin käyttäminen: Klikkaa Käytä nykyistä ‑tekstin viereistä ympyrää.
      • Valitse haluamasi huomiotekstit luettelosta.
  5. Valitse Tallenna.

Huomiotekstilaajennusten muokkaaminen

1. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja klikkaa sitten sivun yläosasta Laajennukset.
  2. Etsi huomioteksti, jota haluat muokata. Klikkaa huomiotekstin nimeä Laajennukset‑sarakkeessa.
  3. Muokkaa valitsemaasi huomiotekstiä näytölle avautuvassa ikkunassa. Siirry huomiotekstin muokkaussivulle klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa nuolta.
  4. Klikkaa Tallenna. Muutokset koskevat huomiotekstiä kaikissa sitä käyttävissä mainosryhmissä ja kampanjoissa.

Huomiotekstilaajennusten ajoittaminen

1. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja klikkaa sitten sivun yläosasta Laajennukset.
  2. Etsi huomioteksti, jota haluat muokata. Klikkaa huomiotekstin nimeä Laajennukset‑sarakkeessa.
  3. Klikkaa näytölle avautuvan ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa nuolta.
  4. Valitse Lisäasetukset.
  5. Klikkaa Aloituspäivä‑kohdasta Valitse päivämäärä ja määritä, koska haluat huomiotekstilaajennuksen näkyvän mainoksissasi. Valitse lopetuspäivä suorittamalla samat vaiheet.
  6. Valitse Laajennuksen aikataulu ‑kohdasta päivät ja kellonajat, jolloin haluat huomiotekstilaajennuksen näkyvän mainoksissasi. Kaikki ajat ovat tilisi aikavyöhykkeen aikoja.
  7. Jos haluat lisätä muita ajanjaksoja, jolloin haluat huomiotekstilaajennusten näkyvän, klikkaa Lisää.
  8. Valitse Tallenna.

Huomiotekstilaajennusten poistaminen

1. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja klikkaa sitten sivun yläosasta Laajennukset.
  2. Valitse poistettavien huomiotekstien valintaruudut.
  3. Klikkaa näytölle tulevaa avattavaa Muokkaa-valikkoa ja klikkaa sitten Poista

Muistettavaa

• Huomiotekstit, joiden ensisijaiseksi laitteeksi on määritetty mobiililaite, ovat ensisijaisia mobiililaitteissa tavallisten huomiotekstien sijaan.
  • Tavalliset huomiotekstit ovat pöytäkoneissa ja kannettavissa tietokoneissa etusijalla samantyyppisiin mobiililaitteille optimoituihin huomioteksteihin verrattuna.
  • Jos kampanjassa tai mainosryhmässä on ainoastaan mobiililaitteille optimoituja huomiotekstejä, ne voivat näkyä pöytäkoneissa ja kannettavissa tietokoneissa. Voit välttää tämän luomalla kampanjaasi vakiohuomiotekstejä, jotka ovat samantyyppisiä kuin kampanjasi mobiilikäyttöön optimoidut huomiotekstit.