Huomiotekstilaajennusten käyttö

Huomiotekstilaajennusten avulla voit näyttää mainoksissasi enemmän tekstiä ja antaa näin tarkempia tietoja yrityksestäsi, tuotteista tai palveluistasi. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda, muokata, poistaa ja ajoittaa huomiotekstilaajennuksia.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Kampanjatyypit: Huomiotekstilaajennuksia voi lisätä Vain hakuverkosto- ja Hakuverkosto Display-valinnalla ‑kampanjoihin.

Vinkkejä: Kun luot huomiotekstilaajennuksia, pidä mielessä seuraavat parhaat käytännöt:
  • Pidä teksti lyhyenä: Kun teksti on lyhyt, mainoksissasi voidaan näyttää useampia huomiotekstejä. Ajattele huomiotekstiä luettelokohteena kokonaisen virkkeen sijaan. Käytä muotoa "Ilmainen toimitus" sen sijaan, että sanoisit "Meillä on ilmainen toimitus".
  • Ole tarkka: Anna asiakkaille yksityiskohtaisia tietoja, jotta heille selviää, vastaako tarjontasi heidän tarpeitaan. Käytä esimerkiksi muotoa "Enimmäiskulutus 7 l / 100 km" sen sijaan, että sanoisit "Alhainen polttoaineenkulutus".
  • Merkkirajoitukset: Huomiotekstin enimmäispituus on useimmissa kielissä 25 merkkiä. Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä (kuten kiinassa, japanissa ja koreassa) enimmäispituus on 12 merkkiä.
Merkkivälistä, selaimesta ja laitteesta riippuen voit näyttää jopa kymmenen huomiotekstiä.

Huomiotekstilaajennukset mainosryhmätasolla

• Mainosryhmä käyttää oletuksena tilitasolla luomiasi huomiotekstejä.
  • Jos luot huomiotekstejä kampanja- tai mainosryhmätasoilla, ne ohittavat kaikki tili- tai kampanjatasojen huomiotekstit.
  • Voit myös poistaa käytöstä mainosryhmän huomiotekstin. Tällöin mainosryhmälle mahdollisesti luomasi huomioteksti poistetaan ja mahdollisen kampanjatason huomiotekstin näkyminen estetään kyseisissä mainoksissa. Toisin sanoen mainosryhmän mainoksissa ei näytetä mitään huomiotekstiä.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Huomiotekstilaajennusten luominen

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Valitse kampanja tai mainosryhmä, johon haluat lisätä huomiotekstejä, tai lisää huomiotekstejä tilitasolla pysymällä Kaikki kampanjat ‑tasolla.
  3. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  4. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Huomiotekstilaajennukset.
  5. Valitse Huomiotekstiasetukset-linkin vierestä Muokkaa.
    • Jos luot huomiotekstejä mainosryhmätasolla, voit luoda erityisesti mainosryhmälle tarkoitettuja huomiotekstejä valitsemalla Käytä mainosryhmän huomiotekstiä.
  6. Näet kaikki tällä tilillä olevat huomiotekstit.
    • Voit käyttää aiemmin luotua huomiotekstiä etsimällä sen luettelosta ja valitsemalla sen klikkaamalla nuolta. Huomiotekstejä on oltava vähintään kaksi, jotta ne voidaan näyttää mainoksesi yhteydessä. Valitse siis vähintään 2–4 huomiotekstiä.
    • Luo uusi huomioteksti klikkaamalla huomiotekstiluettelon alapuolella olevaa Uusi‑painiketta. Anna uusi huomioteksti avautuvaan ikkunaan.
  7. Valitse Tallenna.

Huomiotekstilaajennusten muokkaaminen

1. Valitse kampanja tai mainosryhmä, joka sisältää muokattavan huomiotekstin, tai muokkaa huomiotekstejä tilitasolla pysymällä Kaikki kampanjat ‑tasolla.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Huomiotekstilaajennukset.
  4. Klikkaa Huomiotekstilaajennusten asetukset ‑osiosta Muokkaa.
  5. Näet luettelon kaikista saatavilla olevista huomioteksteistä. Klikkaa muokattavan huomiotekstin viereistä nuolta.
  6. Klikkaa Valitut huomiotekstit ‑luettelossa olevaa kynäkuvaketta  Muokkaa
  7. Tee muutokset valitsemaasi huomiotekstiin.
  8. Klikkaa Tallenna. Muutokset koskevat huomiotekstiä kaikissa sitä käyttävissä mainosryhmissä ja kampanjoissa.

Huomiotekstilaajennusten ajoittaminen

1. Valitse kampanja tai mainosryhmä, joka sisältää muokattavan huomiotekstin, tai muokkaa huomiotekstejä tilitasolla pysymällä Kaikki kampanjat ‑tasolla.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Huomiotekstilaajennukset.
  4. Klikkaa Huomiotekstilaajennusten asetukset ‑osiosta Muokkaa.
  5. Näet luettelon kaikista laajennuksista. Klikkaa ajoitettavan huomiotekstin viereistä nuolta.
  6. Näet kynäkuvakkeen Muokkaa ja alaspäin osoittavan nuolen kyseisen huomiotekstin kohdalla Valitut huomiotekstit ‑luettelossa. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
    • Muista, että tehtävät muutokset vaikuttavat kaikkiin kampanjoihin tai mainosryhmiin, joissa tätä huomiotekstiä käytetään. Voit ottaa muutoksen käyttöön vain tässä kampanjassa klikkaamalla alaspäin osoittavaa nuolta ja valitsemalla Kopioi ja muokkaa.
  7. Klikkaa näytölle avautuvassa ikkunassa huomiotekstisi Aloitus‑ ja lopetuspäivät, ajoitus ‑osiota.
  8. Aloitus- ja lopetuspäivät: Klikkaa aloitus- ja lopetuspäivän ruutuja ja valitse päivät, joina haluat huomiotekstin näkyvän mainostesi kanssa.
  9. Ajoitus: Määritä viikonpäivät ja kellonajat, jolloin haluat huomiotekstisi näkyvän. Kaikki ajat ovat tilisi aikavyöhykkeen aikoja.
  10. Valitse Tallenna.

Huomiotekstilaajennusten poistaminen

1. Valitse kampanja tai mainosryhmä, joka sisältää poistettavan huomiotekstin, tai poista huomiotekstejä tilitasolla pysymällä Kaikki kampanjat ‑tasolla.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Huomiotekstilaajennukset.
  4. Laajenna Huomiotekstilaajennusten asetukset ‑osio klikkaamalla plusmerkkiä (+).
  5. Näet kaikki tilin, kampanjan tai mainosryhmän huomiotekstit. Vieritä haluamallesi tasolle, vie osoitin poistettavan huomiotekstin sisältävän huomiotekstijoukon päälle ja klikkaa yläkulmassa näkyvää kynäkuvaketta Muokkaa.
  6. Klikkaa otsikon Valittu huomiotekstilaajennus alla olevaa nuolta kunkin laajennuksen vieressä, jonka haluat poistaa kampanjasta tai mainosryhmästä. Jos poistat huomiotekstin tili‑ tai kampanjatasolta, se poistetaan myös kyseisen tilin tai kampanjan kaikista mainosryhmistä.
  7. Valitse Tallenna.

Vinkkejä

• Klikkaa kohtaa Käytä kampanja‑asetusta käyttääksesi olemassa olevia kampanjatason huomiotekstejä. Muista, että kampanjan huomiotekstejä käytetään oletuksena mainosryhmissä, joten tästä vaihtoehdosta on hyötyä vain, jos haluat poistaa aikaisemman asetuksen.
  • Valitse Poista huomiotekstit käytöstä poistaaksesi mainosryhmätason huomiotekstit ja piilottaaksesi kampanjan huomiotekstit tältä mainosryhmältä. Tämä tarkoittaa sitä, että mainosryhmä ei näytä huomiotekstejä.

Muistettavaa

• Huomiotekstit, joiden ensisijaiseksi laitteeksi on määritetty mobiililaite, ovat ensisijaisia mobiililaitteissa tavallisten huomiotekstien sijaan.
  • Tavalliset huomiotekstit ovat pöytäkoneissa ja kannettavissa tietokoneissa etusijalla samantyyppisiin mobiililaitteille optimoituihin huomioteksteihin verrattuna.
  • Jos kampanjassa tai mainosryhmässä on ainoastaan mobiililaitteille optimoituja huomiotekstejä, ne voivat näkyä pöytäkoneissa ja kannettavissa tietokoneissa. Voit välttää tämän luomalla kampanjaasi vakiohuomiotekstejä, jotka ovat samantyyppisiä kuin kampanjasi mobiilikäyttöön optimoidut huomiotekstit.