Om seertidsdata for videokampanjer

Med rapportering om seertidsdata for videokampanjer får du statistikk om hvor mye tid folk bruker på å se på videoannonsene dine. Med slik statistikk kan du danne deg et tydeligere bilde av hva slags interaksjoner folk har med videoannonsene dine, hvilke videoer folk ser lengst på, og hvor lenge innholdet ditt klarer å opprettholde interessen hos brukerne – selv om brukerne til slutt velger å hoppe over annonsen.

Rapportering om seertid er tilgjengelig for in-stream-annonser, in-stream-annonser som ikke kan hoppes over, og bumperannonser (det blir lagt til flere formater etter hvert). Du kan se data om seertid ved å legge til kolonnene for disse beregningene i kontoen din. Du finner dem under «Resultater» når du endrer kolonnene for en videokampanje. Finn ut hvordan du kan legge til eller fjerne kolonner

Tilgjengelige beregninger for seertid inkluderer følgende:

• Seertid viser til den totale tiden folk bruker på å se på videoannonsene dine over en gitt tidsperiode, rapportert i sekunder.
  • Gj.sn. seertid per visn. er et mål på hvor mange sekunder folk i gjennomsnitt ser på videoannonsen din per visning av annonsen.

Sånn beregnes seertid

Hver gang noen begynner å se på videoannonsen din, registrerer systemet vårt tiden som går frem til annonsen er sett ferdig, blir hoppet over, eller avsluttes av en hvilken som helst grunn. Denne verdien er annonsens seertid, angitt i sekunder.

I noen svært sjeldne tilfeller får vi kanskje ikke registrert seertiden for en annonse, for eksempel om nettleseren kræsjer eller tilkoblingen til Internett brått avsluttes. I disse tilfellene justerer vi den totale tiden for å ta høyde for tid som ikke ble registrert. Dette gjør vi ved å legge til grunn den gjennomsnittlige seertiden for visningene som faktisk ble målt. Total seertid rapporteres så i kontoen din.

Om seertidsrapporter

For at resultatene skal bli så nøyaktige som mulig, må du nå en nedre grense for hvor mange annonsevisninger det er blitt målt seertid for, før det registreres data om seertid. Du kan komme til å se «--» i rapportene dine hvis du ennå ikke har tilstrekkelig med data tilgjengelig.

Om du bruker segmenter under rapportering, brukes den nedre grensen for antallet visninger, og dataene justeres separat for hvert segment. På grunn av dette kan det hende du ser mindre forskjeller når du legger sammen rader, og kanskje er ikke dataene for noen segmenter tilgjengelige. Hvis du for eksempel segmenterer rapporten din etter enheter, stemmer kanskje ikke summen av enhetssegmenter helt overens med det totale antallet for kampanjen i sin helhet. Vi kan illustrere dette med et annet eksempel: Om en kampanje inneholder to annonser med svært ulik lengde, kan data om seertid for kampanjen i sin helhet være noe annerledes enn om du legger sammen seertiden registrert for hver av de to annonsene.

Merk: I kampanjer der du har flere ulike annonseformater for video, blir disse beregningene kalkulert utelukkende på bakgrunn av data om seertid og antallet visninger for støttede formater (in-stream-annonser, in-stream-annonser som ikke kan hoppes over, og bumperannonser). I rapporter på kampanjenivå blir det derfor bare rapport om seertid for disse formatene.

Sånn bruker du data om seertid

Med data om seertid kan du enkelt se hvor lenge potensielle kunder ser på videoene dine, og du kan også se hvilke videoer som opprettholder brukernes interesse lengst, selv om brukerne til slutt velger å hoppe over annonsen. Dette gir deg en dypere forståelse av hvordan folk samhandler med annonsene dine, utover visninger og avspillinger.

Brukeren kan for eksempel velge å hoppe over en in-stream-annonse etter å ha sett 20 sekunder av den, og dette blir ikke telt som noen visning med mindre vedkommende klikket på en del av annonsen. Du kan evaluere og sammenligne seertiden for ulike annonser uten å ta overhopp og avspillinger med i betraktningen.

Du kan bruke disse beregningene også på andre måter, blant annet til dette:

• Sammenlign to lignende videokampanjer eller annonsegrupper med ulike videoannonser for å se hvilken annonse du oppnår lengst seertid med. Slik kan du finne ut hvilke typer videoinnhold målgruppen din setter mest pris på.
  • Du kan prøve å bruke den samme annonsen i ulike kampanjekonfigurasjoner for å se i hvilken kampanje du lykkes best med å målrette annonsene mot en målgruppe som gir den høyeste gjennomsnittlige seertiden per visning.
  • Med seertid får du et gjennomsnittlig mål på hvor mange sekunder brukerne ser på annonsen din. Dette kan du bruke som en rettesnor når du skal lage nye videoer, og det kan legge føringer for hvordan du strukturerer videoannonser.

Linker til beslektet innhold