Problemen met de instelling van dynamische remarketingcampagnes oplossen

Dit artikel gaat over problemen die kunnen voortvloeien uit campagne-instellingen van dynamische remarketing. Aan de orde komen product- (of voorraad-) filters en problemen met targeting.

Voordat u begint

Voordat u in uw campagne-instellingen duikt, is het raadzaam eerst Problemen met dynamische remarketing oplossen te lezen over andere veelvoorkomende problemen met dynamische remarketing.

Controleer de instelling van het product- of voorraadfilter

Als u merkt dat uw productfilter niet werkt, controleert u of de waarde van het productfilter exact overeenkomt met de waarde in uw feed. Stel dat het label in uw feed 'Zomeruitverkoop' is. Maar in Google Ads heeft u 'Uitverkoop' of 'Zomer Uitverkoop' of 'Zomeruitverkopen' toegevoegd als productfilter in het gedeelte 'Shopping-instellingen' van het tabblad Instellingen. Deze waarden zijn niet hetzelfde en daarom worden de advertenties niet getoond. De content van de productfilters en het feedlabel moet overeenkomen, maar de voorraadfilters zijn niet hoofdlettergevoelig.

Als u een label wilt gebruiken, moet u de kolom 'ads_labels' toevoegen aan uw Merchant Center-feed. Aangepaste labels in de Merchant Center-feed werken niet voor dynamische remarketing. Als u uw feed wilt filteren, moet u in plaats daarvan de kolom 'ads_labels' gebruiken.

U kunt meerdere, door een komma gescheiden waarden aan campagne-instellingen toevoegen om uw dynamische remarketingcampagne met meer dan één label in de feed te laten overeenkomen.

Voor een lijst van andere display-gerelateerde kenmerken die u in de Merchant Center-feed kunt opnemen, leest u Kenmerken van display-advertenties specificeren.

Opmerking: Het gebruik van productfilters kan de prestaties van uw advertenties negatief beïnvloeden en wordt niet aanbevolen.

Beoordeel uw advertentieplaatsingen

Als uw advertenties al een tijdje worden vertoond, maar u geen vertoningen of klikken ziet op de pagina Doelgroepen onder Inzichten en rapporten in het menu Campagnes, worden uw advertenties mogelijk weergegeven aan klanten die niet op uw remarketinglijst staan. Dit kan zijn omdat Targetingoptimalisatie is ingeschakeld. U kunt deze instelling vinden in het tabblad 'Display Netwerk' wanneer u op + Targeting klikt.

Targetingoptimalisatie wordt automatisch uitgevoerd. Hiermee kunt u uw targeting in het Display Netwerk optimaliseren, zodat u mensen kunt bereiken die u anders niet bereikt met uw targeting, tegen ongeveer dezelfde kosten per persoon - automatisch. Met deze instelling wordt uw advertentie weergegeven aan de mensen op uw remarketinglijst, maar ook aan nieuwe mensen, zodat u een breder geïnteresseerd publiek bereikt.