Dynaamisten uudelleenmarkkinointikampanjoiden asetusongelmien ratkaiseminen

Tässä artikkelissa käsitellään ongelmia, joita voi aiheutua dynaamisten uudelleenmarkkinointikampanjoiden asetuksista. Näitä ovat esimerkiksi tuote- tai varastosuodattimiin ja kohdistukseen liittyvät ongelmat.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin pureudut tarkemmin kampanja-asetuksiisi, tutustu dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin muihin yleisiin ongelmiin, joista kerrotaan artikkelissa Dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin ongelmien korjaaminen.

Tuotesuodattimen ja tuoteryhmäsuodattimen asetusten tarkistaminen

Jos tuotesuodatin ei toimi, tarkista, onko sen arvo täsmälleen sama kuin syötteessäsi oleva arvo. Oletetaan esimerkiksi, että syötteessä on tunniste "Kesäale". Olet kuitenkin lisännyt Google Adsin Asetukset-välilehden Shopping-asetuksiin tuotesuodattimeksi "Ale", "KesäAle" tai "Kesäalennus". Tällöin arvot eivät vastaa toisiaan eivätkä mainokset näy. Tuotesuodattimien ja syötetunnisteen on oltava sisällöltään täysin samanlaisia, kun taas varastosuodattimissa kirjainkoolla ei ole väliä.

Jos haluat käyttää tunnistetta, sinun on lisättävä Kauppiaskeskus-syötteeseesi ads_labels-sarake. Syötteen omia tunnisteita ei voi käyttää dynaamisessa uudelleenmarkkinoinnissa. Jos haluat suodattaa syötteen, sinun on käytettävä ads_labels-saraketta.

Jos haluat yhdistää dynaamisen uudelleenmarkkinointikampanjan useampaan kuin yhteen syötetunnisteeseen, voit lisätä kampanja-asetuksiin useita arvoja erottamalla ne toisistaan pilkulla.

Katso Kauppiaskeskus-syötteeseen lisättävät Display-mainosten määritteet artikkelista Display-mainosten määritesäännöt.

Huom. Tuotesuodattimien käyttö voi heikentää mainostuloksia, joten sitä ei suositella.

Mainosten sijoittelujen tarkistaminen

Jos olet mainostanut jo jonkin aikaa mutta et näe impressioita tai klikkauksia Yleisöt-sivulla (Kampanjat-valikon "Vinkit ja raportit" ‑kohdassa), mainoksesi saattavat näkyä uudelleenmarkkinointilistasi ulkopuolisille asiakkaille. Tämä voi johtua siitä, että kohdistuksen optimointi on päällä. Löydät asetuksen Display-verkosto-välilehdeltä, kun klikkaat +Kohdistus.

Kohdistuksen optimointia käytettäessä mainonnan kohdistus optimoidaan Display-verkostossa automaattisesti niin, että tavoitat ihmisiä, jotka ovat samankaltaisia kuin uudelleenmarkkinointilistallasi olevat henkilöt ja joita kohdistusasetuksesi eivät muuten kattaisi. Kulut henkeä kohti säilyvät suunnilleen samoina. Kun laitat asetuksen päälle, mainoksesi voivat näkyä sekä uudelleenmarkkinointilistalla oleville että uusille ihmisille. Näin voit tavoittaa laajemman yrityksestäsi kiinnostuneen yleisön.