Problemen met responsieve advertenties oplossen

In dit artikel leest u hoe u problemen met responsieve advertenties kunt oplossen. Deze advertenties worden zowel gebruikt in dynamische remarketing als in andere campagnes, waarbij een productfeed gebruikt wordt om gepersonaliseerde advertenties aan potentiële klanten te tonen.

Aandachtspunt

Google Ads test voortdurend nieuwe lay-outs om de prestaties van uw advertenties te verbeteren. Daarom kunt u kleine varianten van de indeling zien.

Uw feeds controleren op fouten

Wanneer u responsieve advertenties maakt, kan de volgende fout optreden: 'De voorbeeldweergave kan geen items uit uw feed tonen'.

Controleer het volgende om te achterhalen wat er aan de hand is:

• Zorg ervoor dat de facturering correct is ingesteld, en dat er is ten minste één factureringsopdracht actief is. Als het account geen actieve facturering heeft, of als de factureringsopdracht verlopen is, kan Google Ads geen voorbeeld genereren.
  • Controleer de status van uw producten om ervoor te zorgen dat ze Goedgekeurd en actief zijn. Deze foutmelding verschijnt ook als u minder dan zes producten met de status Goedgekeurd heeft.
  • Controleer of uw feed is ingediend met alle vereiste kenmerken en met zoveel mogelijk optionele kenmerken. Voorbeelden gebruiken soms sjablonen die specifieke informatie van de feed (zoals prijs of afbeelding) nodig hebben. Als uw feed deze informatie niet bevat, kan deze fout verschijnen.
  • Alleen Merchant Center: Al uw feeditems gebruiken mogelijk dezelfde item_group_id. Als u uw gebruikers een betere advertentiebeleving wilt bieden en betere prestaties met responsieve advertenties wilt bereiken, kunt u beter geen items met dezelfde item_group_id gebruiken. Controleer of de items in uw feed gebruikmaken van de juiste Merchant Center-feedspecificaties.