Använda kortkommandon

Genom att trycka på en tangent eller tangentkombination kan du göra saker snabbt som annars kräver flera klick. Dessa kortkommandon sparar tid när du ändrar inställningar eller läser rapporter.

Innan du börjar

Det finns ett antal olika typer av kortkommandon i Google Ads. Här beskriver vi hur du använder dem:

• Tangent 1 + tangent 2. Håll ned den första tangenten samtidigt som du trycker på den andra. Exempel: För kortkommandot Skift + N (skapa nytt objekt) håller du ned Skift och trycker på N. Släpp sedan upp båda tangenterna.
  • Tangent 1 och sedan tangent 2. Tryck på den första tangenten, släpp upp den och tryck sedan på den andra. Om du till exempel vill använda kortkommandot G och sedan T (sök efter en sida) trycker du på G, släpper och trycker sedan på T.

Allmänna åtgärder

Använd dessa kortkommandon när du snabbt vill utföra vanliga åtgärder.

Kortkommando Resultat
Skift + ? Visa eller dölj listan över kortkommandon
G följt av T Sök efter en sida
Skift + N Skapa ett nytt objekt. Det här kortkommandot fungerar överallt där du ser plusknappen
Ctrl ⌘ + C Kopiera
Ctrl ⌘ + V Klistra in
Skift + H Visa eller dölj snabbhjälpsmenyn
Skift + R Uppdatera data

Navigera i Google Ads

Använd dessa kortkommandon när du snabbt vill flytta mellan olika avsnitt i Google Ads.

Kortkommando Resultat
G följt av B Gå till menyn Fakturering
G följt av O Gå till avsnittet Översikt
G följt av Y Gå till sidan Rekommendationer
G följt av C Gå till sidan Kampanjer
Skift + W Visa filtret för kampanjvyn
Skift + A Gå till vyn Alla kampanjer efter att ha klickat på en kampanj
Skift + S Gå till vyn för sökkampanjer
Skift + D Gå till vyn för displaykampanjer
Skift + V Gå till vyn för videokampanjer
Skift + P Gå till vyn för Shopping-kampanjer
G följt av J Öppna sidan Annonsgrupper
G följt av A Gå till sidan Annonser
G följt av K Gå till sidan Sökord
G följt av S Gå till sidan Kampanjinställningar

Förvaltarkonton

Använd detta kortkommando för navigering om du har ett förvaltarkonto.

Kortkommando Resultat
G följt av U Öppna sidan Hanterade konton