Sneltoetsen gebruiken

Door op een bepaalde toets of toetscombinatie te drukken, kunt u snel iets doen waarvoor u normaal gesproken meerdere keren zou moeten klikken. Met deze sneltoetsen kunt u tijd besparen wanneer u instellingen aanpast of rapporten controleert.

Voordat u begint

Google Ads heeft verschillende soorten sneltoetsen. U gebruikt deze als volgt:

• Toets 1 + Toets 2. Houd de eerste toets ingedrukt terwijl u op de tweede toets drukt. Als u bijvoorbeeld de sneltoets Shift + N (een nieuw item maken) wilt gebruiken, houdt u Shift ingedrukt, drukt u op N en laat u daarna beide toetsen los.
  • Toets 1 gevolgd door Toets 2. Druk op de eerste toets, laat deze los en druk vervolgens op de tweede toets. Als u bijvoorbeeld de sneltoets G en T (zoeken naar een pagina) wilt gebruiken, drukt u op G, laat u de toets los en drukt u daarna op T

Algemene acties

Gebruik deze sneltoetsen om vaak gebruikte acties te versnellen.

Sneltoets Wat er gebeurt
Shift + ? De lijst van sneltoetsen tonen of verbergen.
G en dan T Een pagina zoeken
Shift + N Een nieuw item maken. Dit werkt overal waar u een plusknop ziet.
Ctrl ⌘ + C Kopiëren
Ctrl ⌘ + V Plakken
Shift + H Het menu Snelle hulp tonen of verbergen
Shift + R Gegevens vernieuwen

In Google Ads navigeren

Gebruik deze sneltoetsen om snel naar verschillende gebieden in Google Ads te gaan.

Sneltoets Actie
G en dan B Naar het menu Facturering gaan
G en dan O Naar het gedeelte Overzicht gaan
G en dan Y Naar de pagina Aanbevelingen gaan
G en dan C Naar de pagina Campagnes gaan
Shift + W Het campagneweergavefilter tonen
Shift + A Naar de weergave 'Alle campagnes' gaan, nadat u op een campagne heeft geklikt
Shift + S Naar de weergave Campagnes in het zoeknetwerk gaan
Shift + D Naar de weergave Display-campagnes gaan
Shift + V Naar de weergave Videocampagnes gaan
Shift + P Naar de weergave Shopping-campagnes gaan
G en dan J Naar de pagina Advertentiegroepen gaan
G en dan A Naar de pagina Advertenties gaan
G en dan K Naar de pagina Zoekwoorden gaan
G en dan S Naar de pagina Campagne-instellingen gaan

Manageraccounts

Gebruik deze sneltoetsen om te navigeren als u een manageraccount heeft.

Sneltoets Actie
G en dan U Naar de pagina 'Beheerde accounts' gaan