Om klikandel

Klikandel er den estimerede andel, som de klik, du har opnået, udgør af det samlede antal klik, der var mulighed for at opnå. Klikandel er kun tilgængelig til kampagner af typen "Maksimal effektivitet", søgekampagner, Shopping-kampagner og hotelkampagner.

Du kan bruge metric'en klikandel til at finde ud af, hvor der er mulighed for at opnå endnu flere klik.

Hvis du eksempelvis har opnået 60 klik og din klikandel er 60 %, estimeres det, at du kunne have opnået yderligere 40 klik, hvis du havde haft flere aktiver, højere bud, større budgetter eller, når det gælder Shopping-kampagner, hvis flere af dine produkter var blevet vist i forbindelse med søgeforespørgsler.

Sådan fungerer det

Ligesom det er tilfældet med eksponeringsandel, fungerer det sådan, at Google Ads analyserer annonceauktionerne i løbet af dagen og medtager alle de auktioner, hvor din annonce er blevet vist, eller hvor den har deltaget uden at blive vist.

Hvis der ikke er registreret et tilstrækkeligt antal klik til at estimere klikandelen, vises der "--". Ellers vises der en procentdel.

Husk!

• Ved beregning af klikandel medtages alle auktioner, hvor din annonce er blevet vist eller har været konkurrencedygtig. Eksempelvis kan der medtages auktioner, hvor din annonce kunne være blevet vist, hvis buddet for annoncen havde været dobbelt så højt.
  • Da klikandel er et estimat, betyder små udsving over tid ikke nødvendigvis, at du bør ændre noget. Ændringer af dine bud, dine annoncers generelle kvalitet og relevans eller Googles annoncesystemer kan medføre en ændring af systemets estimat af, hvor mange auktioner din annonce har været konkurrencedygtig på.
  • Antallet af dine kvalificerede klik kan stige. Selvom du måske konstaterer, at antallet af klik stiger, kan det samlede antal auktioner, hvor din annonce er konkurrencedygtig (eller antallet af brugere, der søger efter dine produkter), også stige i årets løb. Hvis det samlede antal klik, der er mulighed for at opnå, stiger hurtigere end det antal klik, du rent faktisk opnår, reduceres klikandelen. Hvis du vil øge din klikandel, er du muligvis nødt til at forhøje dine bud, forbedre dine annoncers kvalitet eller tilføje flere annonceaktiver.

Datatilgængelighed

Du kan kun få vist data vedrørende klikandel for kampagner af typen "Maksimal effektivitet", søgekampagner, Shopping-kampagner og hotelkampagner. Oplysninger om klikandel er tilgængelige på følgende niveauer:

• Kampagner af typen "Maksimal effektivitet"
    • Kampagne
  • Søgekampagner
    • Kampagne
    • Annoncegruppe
    • Søgeord
  • Shopping-kampagner
    • Produktgruppe
    • Kampagne
    • Annoncegruppe
    • Vare-id, brand, kategori, produkttype, tilpasset etiket, kanal, og alle øvrige Shopping-attributter
  • Hotelkampagner
    • Hotelgruppe
    • Kampagne
    • Annoncegruppe
    • Hotel-id, periode for forhåndsbooking, opholdets varighed, prisgruppe og alle andre hotelattributter

Få flere oplysninger om, hvor ofte klikandelen opdateres

Klikandel-metrics for Shopping stammer fra trafik fra Søgenetværket og altså ikke trafik fra Displaynetværket eller søgepartnernetværket.

Sådan kan du øge din klikandel

• Husk! Du skal opnå eksponeringer, før du kan opnå klik. Alle de handlinger, du kan foretage med henblik på at øge eksponeringsandelen og eksponeringsandelen for visning allerøverst på siden, er også nyttige, når du vil øge din klikandel. Få flere oplysninger om, hvordan du øger eksponeringsandelen
  • Selvom du har en høj eksponeringsandel, kan din klikandel godt være lav. Du kan opnå flere klik, hvis du forhøjer dit bud, forbedrer dine annoncers kvalitet og relevans samt tilføjer aktiver.
  • Hvis du administrerer Shopping-annoncer, skal du huske, at der kan blive vist flere Shopping-annoncer fra samme annoncør samtidigt. Hvis der bliver vist flere annoncer samtidigt, er der større chance for, at der blev klikket på en eller flere af dem. For Shopping-annoncers vedkommende kan du med andre ord øge din samlede klikandel ved at vise annoncer for flere forskellige produkter.